30/8/11

Να ζει κανείς... στην Μελβούρνη

ΣΤΗΝ 67Η ΘΕΣΗ Η ΑΘΗΝΑ
Η Μελβούρνη βρίσκεται στην πρώτη θέση της εξαμηνιαίας κατάταξης των πόλεων στις οποίες είναι πιο ευχάριστο να ζει κανείς, συμφωνα με την τελευταία μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από μια θυγατρική του δημοσιογραφικού ομίλου The Economist, ενώ η Αθήνα έπεσε στην 67η από την 62η θέση.
Η Μελβούρνη πέρασε το Βανκούβερ του Καναδά, που τα δέκα τελευταία χρόνια βρισκόταν στις πρώτες θέσεις.

Η Μελβούρνη πέρασε το Βανκούβερ του Καναδά, που τα δέκα τελευταία χρόνια βρισκόταν στις πρώτες θέσεις, όμως αυτή τη φορά καταλαμβάνει την τρίτη θέση, πίσω από την Βιένη, την πρωτεύουσα της Αυστρίας.
Μεταξύ των δέκα πόλεων στις οποίες η ζωή είναι πιο εύκολη περιλαμβάνονται, εκτός της Μελβούρνης, άλλες τρεις πόλεις της Αυστραλίας: το Σίδνεϊ (6η θέση), το Περθ και η Αδελαΐδα (στην 8η και οι δύο).
Ο Καναδάς βρίσκεται επίσης σε καλή θέση, με το Τορόντο και το Κάλγκαρι να καταλαμβάνουν την 4η και την 5η θέση αντιστοίχως.
Το Ελσίνκι, η πρωτεύουσα της Φινλανδίας, βρίσκεται στην 7η θέση και το Όκλαντ, στη Νέα Ζηλανδία, στη 10η θέση, διευκρινίζεται στη μελέτη αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Economist Intelligence Unit.
Πολλά κριτήρια ελήφθησαν υπόψη για την κατάταξη αυτή: η κοινωνική και η πολιτική σταθερότητα, η εγκληματικότητα, η πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη ποιότητας, η πολιτιστική ζωή, το περιβάλλον, τα σχολεία και οι υποδομές.
"Η Αυστραλία, με μικρή πληθυσμιακή πυκνότητα και σχετικά χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας, συνεχίζει να έχει στο έδαφός της πολλές από τις πόλεις στις οποίες είναι πιο ευχάριστο να ζεις", δήλωσε ο υπεύθυνος της μελέτης Τζον Κοουπστέικ.
"Παρά την άνοδο του κόστους ζωής, που τροφοδοτείται από την ισχύ του αυστραλιανού δολαρίου, οι πόλεις αυτές προσφέρουν μια ολόκληρη σειρά από παράγοντες που τις καθιστούν πολύ ελκυστικές", πρόσθεσε.
Το Παρίσι βρίσκεται στη 16η θέση, το Τόκιο στη 18η. Στις ΗΠΑ, η πόλη με την καλύτερη θέση είναι η Χονολουλού (26η). Το Λονδίνο βρίσκεται στην 53η θέση, ακριβώς πίσω από τη Σιγκαπούρη.
Η Τρίπολη πέρασε από την 107η θέση στην 135η.
Οπως και στην προηγούμενη κατάταξη, η Χαράρε έρχεται τελευταία, ακριβώς μετά την πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, την Ντάκα, και αυτή της Παπουασίας-Νέα Γουινέα, το Πορτ Μόρεσμπι.
ΕΘΝΟΣ

3 σχόλια:

  1. Εγώ σε παγωμένες πόλεις όπως το Ελσίνκι δεν θα μπορούσα να ζήσω με τίποτα πάντως...
    Μελβούρνη άνετα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι έρευνες αυτές είναι ανοησίες. Συνήθως, ένα από τα κριτήρια σε αυτές τις έρευνες είναι ο πολιτισμός που συνήθως ισοδυναμεί με πολιτιστική πολυμορφία και την πολυπολιτισμικότητα. Μια ομοιογενής χώρα είναι ένα ανάθεμα για τις δημοσιεύσεις των επιχειρήσεων, όπως The Economist, καθώς αυτό συνδέεται συνήθως με μια σχετικά κλειστή οικονομία ή ένα μέρος όπου είναι δύσκολο να κάνουν επιχειρήσεις. Αναπόφευκτα, οι πόλεις στις πολυπολιτισμικές χώρες όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς και η Νέα Ζηλανδία, παρά σχετικά υψηλό βιοτικό επίπεδο, τείνουν πάντα να τοποθετούν σε υψηλή βαθμίδα.

    από την Αυστραλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.