30/8/11

Ιράκ: Οι Αμερικανοί στρατιώτες θα εγκαταλείψουν τη χώρα

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Νούρι αλ Μάλικι, δήλωσε σήμερα, Τρίτη, ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες θα εγκαταλείψουν το Ιράκ όπως έχει προγραμματιστεί στο τέλος του 2011.«Η συμφωνία για την απόσυρση του αμερικανικού στρατού θα εφαρμοστεί σύμφωνα με το πρόγραμμα στο τέλος του έτους και δε θα υπάρχει καμία βάση για τα αμερικανικά στρατεύματα εδώ» ανέφερε ο Ιρακινός πρωθυπουργός σε ανακοίνωσή του.


Στο μεταξύ, ο εναέριος χώρος πάνω από την Βαγδάτη έκλεισε για περίπου μία ώρα σήμερα λόγω φόβων για επιθέσεις με ρουκέτες και όλμους.«Αυξήσαμε το επίπεδο ασφαλείας και λάβαμε πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, πάντως το αεροδρόμιο δεν έκλεισε» δήλωσε η Αμερικανίδα εκπρόσωπος, Άντζελα Φουνάρο, σημειώνοντας ότι νωρίς σήμερα το πρωί οι αρχές πληροφορήθηκαν για πιθανές επιθέσεις με όλμους και ρουκέτες.Το αεροδρόμιο της Βαγδάτης βρίσκεται πολύ κοντά στη μεγαλύτερη αμερικανική βάση στο Ιράκ, το Καμπ Βίκτορι.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Αφού φάγανε τα πετρέλαια και τους αντιφρονούντες, τώρα θα αναλάβει και η εταιρεία του Τσένη την ανοικοδόμηση. Μιλάμε για καθάρματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.