29/8/11

Δημόσια περιουσία ζητούν τώρα από Ελλάδα οι Φινλανδοί για εγγυήσεις

Η Φινλανδία πρότεινε τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού Δημοσίου σε μια εταιρεία συμμετοχών στο Λουξεμβούργο ως διασφάλιση για τα νέα δάνεια που θα δοθούν στην Ελλάδα μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, το οποίο επικαλείται εσωτερικό έγγραφο που έχει έρθει σε γνώση του.

Στο έγγραφο, το οποίο κυκλοφόρησε με τη μορφή non paper στις χώρες της Ευρωζώνης, οι Φιλανδοί περιγράφουν με ποιο τρόπο το Ελληνικό Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων μπορεί να εγκρίνει τη μεταφορά περιουσιακών στοιχείων σε μία εταιρεία του Λουξεμβούργου, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως ενέχυρο για τα κρατικά δάνεια προς την Ελλάδα.
Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων θα κατέχει όλες τις μετοχές στην εταιρία holding (AHC), αλλά αυτές θα διατηρούνται σε θεματοφυλακή από ένα τρίτο μέρος. «Αν η αγοραία αξία των περιουσιακών στοιχείων της AHC δεν επαρκεί για τις απαιτήσεις εγγυήσεων ή αν η Ελλάδα δεν αποπληρώσει τα δάνεια της στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η ιδιοκτησία των μετοχών σε θεματοφυλακή μεταβιβάζεται άμεσα στα θιγόμενα κράτη-μέλη», αναφέρει το έγγραφο.
Το σχέδιο επισημαίνει ακόμη ότι είναι δυνατή η τιτλοποίηση των περιουσιακών στοιχείων που θα διακρατούνται στο Λουξεμβούργο, χρησιμοποιώντας τις ταμειακές ροές που δημιουργούνται, για παράδειγμα από ένα αεροδρόμιο, ως διασφάλιση για τα δάνεια. «Η τιτλοποίηση των περιουσιακών στοιχείων θα κάνει και την αποτίμηση και τη ρευστοποίηση τους πολύ ευκολότερη», αναφέρει το έγγραφο.
Το δημοσίευμα του Ρόιτερ αναφέρει ότι το συγκεκριμένο σχέδιο μπορεί να αποδειχθεί επίμαχο στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση της οποίας έχει απορρίψει σθεναρά την παροχή εγγυήσεων με τη μορφή δημόσιας γης ή μετοχών επιχειρήσεων. Αναφέρει, επίσης, το Ρόιτερ ότι η πρόταση αυτή είναι μεταξύ αυτών που συζητήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο πλαίσιο τηλεφωνικών διασκέψεων στην Ευρωζώνη.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

16 σχόλια:

  1. Καλύτερα να περάσει η υποθήκη από τους ιδιώτες τραπεζίτες τις τις Τράπεζας τις Ελλάδας σε Ευρωπαϊκές Κρατικές Τράπεζες, τουλάχιστον τα μνημεία μας, ΚΑΙ ΩΣ παγκόσμια κληρονομιά, να ανήκουν KAI σε ΟΛΗ την Ευρώπη ΠΑΡΑ στους ιδιώτες δανειοδότες ακάλυπτων επιταγών με ενέχυρο τα ίδια μας τα μνημεία του Απελευθερωτικού αγώνα του 1821, ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ η Λευτεριά μετρά τα νεκρά της Παλικάρια.

    Γι αυτό οι κωλοφωτιές τους βγήκαν παγανιά στη Μεσόγειο
    στην αναζήτηση αντικατροπτίζματος τις ανύπαρκτης τους αξίας
    Με προφυλακτικά στην υπογραφή δε γεννιέται ο ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΣ

    Περιμένοντας κανείς την από μηχανής θεού λύτρωση η από το συνταγματολόγο ".. η ἐξαχρείωσις ἀρχόντων καί ἀρχομένων.." θα αυξάνεται και το μόνο που θα τους απασχολεί θα είναι ο μεταξύ τους συμψηφισμός και η διαιώνιση συνέργειας στο χλαπάκιασμα μέσα από το συμψηφισμών σκανδάλων,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιστευω οτι οι Φιλανδοι αλλα και οι...Φιλανδεζες θα ητανε ευχαριστημενοι αν τους διναμε τα...Ματαλα για να ολοκληρωνουν την ηλιοθεραπεια τους οι γκομενες χωρις τα σημαδια απο το σουτιεν.
    Οι παλαιες κολογριες της Φιλανδιας παιρνουν τωρα την ρεβανς.Παλαιες ιστοριες θα μου πεις.Τιποτα δεν διαγραφει ο εγκεφαλος απο μνημες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με αυτη την λογικη και εμεις θελουμε ως ανταλαγμα ταρανδους με τον Αη Βασιλη (για την ψυχαγωγια των παιδιων), φιλανδουλες (για την ψυχαγωγια των μεγαλυτερων παιδιων) και δωρεαν ππλυτελη αντιτυπα του επικου ποιηματος "Kalevala" (για την ψυχαγωγια των μεγαλων)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οχι.Εμεις ζηταμε τις εγγονες για τα παιδια μας αυτων που καβαλησαμε καποτε και ζεσταναμε την ψυχη τους την παγωμενη και μας το βαστανε "μανιατικο" γιατι δεν πηγαμε μαζι τους στον Βορρα να μεινουμε μονιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναί αυτοί ήταν μπάτε σκύλοι και αλέστε σ΄αυτά. Ούτε φραγμούς, ούτε αναστολές...τίποτα. Ολα στο άνετο.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αξιοτιμε κυριε sterg μα η προταση μου δεν αντιστραυευεται την δικη σου ισα-ισα το δευτερο σκελος της δικης μου εμπεριεχει την δικη σου.Οι αξιοιμοι διαχειριστες μπορουν αν θελουν να υποβαλουν τις προταςεις σε δημοφησμισαμα ωστε να αποφασισουν οι αναγνωστες.ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ σε τετοια περιπτψση καλο θα ηταν (αν ειναι δυνατον) να παρεμποσιστουν οι παντρεμενοι απο το να ψηφισουν ωστε να αποφευχθουν δραματα απο την χρηση μιας ιδιατερης κατηγοριας "βαρεων οπλων" (παντουφλες, τηγανια, κτλ΄) των οποιων η χρηση δυστηχως ΔΕΝ εχει απαγορευτει απο τις συνθηκες τις Γενευης (αν και θα πρεπε,,,,)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οταν θα παντρευτεις καποτε με το καλο και μεχρι μιας ωρισμενης ηληκιας που θα το γυρισεις στο συντηρητικο γιατι θα εχεις πλεον βαρεθει (ολα τα μου@ia ιδια ειναι αλλα θα αργησεις να το καταλαβεις αυτο,ετσι γινεται) θα καταλαβεις στην αρχη οτι μονο ο παντρεμμενος προσφερει την ποιοτικη σχεση ιδιως αν η αναζητουσα ειναι απο υψηλους οροφους.Μεχρι τοτε ομως θελω να σε ρωτησω αν εχεις τελειωσει το διδακτορικο σου και τι μελει γενεσθαι μετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. διορθωση
    Εσυ που τα ξερεις αυτα Ελινα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δημόσια περιουσία θέλουν; Να τους δώσουμε τον Γιωργάκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όποιος έχει πάει στη Φιλανδία καταλαβαίνει γιατί αυτοί οι άνθρωποι έχουν πρόβλημα να κατανοήσουν τη λογική μας: είναι απλοί και λιτοί αλλά λειτουργούν με την αξιοπρέπεια ως δεδομένο σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους - όταν είναι εκεί, γιατί όταν κατεβαίνουν νότια, επηρεάζονται...

    Όπως ανέφεραν και οι προλαλήσαντες βέβαια, μόλις επιστρέψουν στη βάση τους λειτουργούν σαν τυπική γυναίκα: θυμώνουν που δεν τους έκατσε το άπληστο όνειρο (ήλιος-θάλασσα-αγόρι Ελλάδας και λειτουργική αξιοπρέπεια Φιλανδίας) και ψάχνουν για εκδίκηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ioannes

    Ο ΓΑΠ δεν ειναι δημοσια περιουσια για να τον δωσουμε διοτι ανηκει στην Goldman Sachs.Κτυπαει και καρτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. (Συγνώμμη για την καθυστερηση) προς τον αξιοτιμο sterg: Σ' οτι αφορα το κυριως "μετωπο" (διδακτορικο) οδευω για το τελος.Για τις μετεπειτα ενεργειες μου αν και τον διαβεβαιω οτι εκτιμω βαθυτατα τις συμβουλες του προτειμω να εμμεινω στην αποφαση την οποια γνωριζει και την οποιοα ειχα κατασταλαξει απο την πρωτη μου μερα στο Ηνωμενο Βασιλειο (18 Ιανουαρου 2003)Εξαλλου τα γεγονοτα αυτου του καλοκαιριου στο Λονδινο σε συνδυασμο με ορισμενα πραγματα που ειδα και πληροφορηθηκα τηγ ανοιξη μοιαζουν να επιβεβαιβνουν την ορθοτητα της αποφασηε μου (να επιστρεψω στα πατρια εδαφη αμα το περας των σπουδων μου)Ισως ομως να ειμαι απλα ενας ισχυρογνωμων...
    Στο "αλλο" ζητημα ορισμενοι (παντρεμενοι) φιλοι μου λενε εδω και χρονια οτι ειμαι συντηριητικος...οπως επισης εχω και `εγω αντιληφθει τι ισχυει για ολες τις αιθεριες υπαρξεις "οταν σβησει το λυχναρι"... Μετα τιμης
    Χρηστος Βουλγαρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρηστο
    Εισαι 8 χρονια εκει και πιστευω οτι κτυπωντας με την αξια σου μια θεση αρχικα ερευνητη σε πανεπιστημιακο τμημα οτι θα εισαι απαραιτητος εκει οχι μονο για τον εαυτο σου αλλα και για πολλα "αλλα".Η επιστροφη θα ειναι η καταστροφη και ελπιζω να διαψευστω.
    ΥΓ
    Το μοναχοπαιδι μου εκει ειναι και εκει θα μεινει.Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΕΚΕΙ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρηστο
    Διαβασε και την προσφατη συνεντευξη του Τσομσκυ,εχει ενδιαφερον

    Συνέντευξη Νόαμ Τσόμσκυ: “Οι φοιτητές θα πρέπει να γίνουν αναρχικοί”

    Posted on 30 Αυγούστου, 2011 1:11 πμby risinggalaxy

    http://parallhlografos.wordpress.com/2011/08/30/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%85%ce%be%ce%b7-%ce%bd%cf%8c%ce%b1%ce%bc-%cf%84%cf%83%cf%8c%ce%bc%cf%83%ce%ba%cf%85-%ce%bf%ce%b9-%cf%86%ce%bf%ce%b9%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%ad%cf%82-%ce%b8/#comments

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.