31/8/11

Με παρελάσεις γιόρτασαν στα κατεχόμενα το Ραμαζάνι

Με αφορμή τη θρησκευτική εορτή του Ραμαζανιού και την τουρκική εθνική «εορτή της νίκης» και των ενόπλων δυνάμεων, ο Ντερβις Ερογλου και η σύζυγός του δέχτηκαν τις ευχές του κοινού στο λεγόμενο προεδρικό.


Οπως αναφέρει ο τ/κ Τύπος, ο κ. Ερογλου ευχήθηκε ενότητα και ομόνοια μεταξύ των Τ/κ, ενώ για τις συνομιλίες είπε ότι σκέπτεται ότι είναι δυνατόν να επιτευχθεί προσέγγιση μέχρι τον Οκτώβριο και να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις προς το τέλος του μήνα αυτού, σε κάποιο χώρο πλησίον της Νέας Υόρκης.

Η εθνική εορτή της Τουρκίας γιορτάστηκε στην κατεχόμενη Λευκωσία με παρέλαση, το χαιρετισμό της οποίας δέχτηκε ο κ. Ερογλου.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, η προσέλευση του κοινού στην παρέλαση ήταν μηδαμινή και όπως γράφει η «Κίπρις», αν δεν έφθαναν στο χώρο της παρέλασης οι αδειούχοι στρατιώτες, τα καθίσματα θα ήταν άδεια. Εντύπωση προκάλεσαν επίσης τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Η «Κίπρις» αναφέρεται ακόμη σε πρωτόγνωρες εικόνες στα κατεχόμενα, όπου οι εκ Τουρκίας εργάτες με τα μέλη των οικογενειών τους έστρωσαν χαλιά στους δρόμους για να προσευχηθούν.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο αριθμός των Τ/κ που μετέβησαν για προσευχή στα τζαμιά ήταν πολύ μικρός, ενώ προσθέτει ότι στο γνωστό τζαμί του χωριού Καζάφανι, ο αριθμός των Τ/κ δεν ξεπερνούσε τους 20, σε αντίθεση με τους εκ Τουρκίας οι οποίοι προσεύχονταν εντός και εκτός τζαμιού.


1 σχόλιο:

  1. Και στην κατεχόμενη Θράκη, το έκαψαν.

    Την επόμενη 25η Μαρτίου, αν υπάρξει επόμενη, θα γίνει παρέλαση στην Πόλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.