26/2/17

136 Τούρκοι με διπλωματικό διαβατήριο ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hürriyet, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 136 Τούρκοι, κάτοχοι διπλωματικού διαβατηρίου, έχουν ζητήσει άσυλο από τις Αρχές της Γερμανίας.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού των Πρασίνων Οζτζάν Μουτλού, ανέφερε ότι 136 άτομα που φέρουν διπλωματικό διαβατήριο της Τουρκικής Δημοκρατίας, έχουν υποβάλει αιτήσεις για παροχή ασύλου. Στην απάντηση αναφέρεται ότι πρόκειται και για μέλη οικογενειών υπαλλήλων του τουρκικού κράτους, που δικαιούνται διπλωματικό διαβατήριο.
Επίσης, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου ΕσωτερικωνΤομπάιας Πλάτε είπε ότι οι αιτήσεις των ανωτέρω θα εξεταστούν με την ίδια προτεραιότητα με τις λοιπές αιτήσεις ασύλου που έχουν υποβάλει και άλλοι πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας.
Από τα μέσα του 2015 και εντεύθεν υπάρχει αύξηση των αιτήσεων ασύλου από Τούρκους πολίτες, πρόσθεσε ο Γερμανός αξιωματούχος. Συγκεκριμένα, ενώ το 2014 είχαν κατατεθεί 1.800 αιτήσεις, το 2015 οι αιτήσεις αυτές έγιναν 4.600 και το 2016 ανέβηκαν στις 5.700.
http://www.pontos-news.gr/article/160702/136-toyrkoi-me-diplomatiko-diavatirio-zitisan-asylo-sti-germania

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.