27/2/17

Ο κουρδικός τρόμος έχει καταλάβει την Τουρκία - Έχει κατασκευάσει τείχος μήκους 290 χιλιομέτρων στα σύνορα με τη Ροζάβα (Β. Συρία)

Aπό τα συνολικά 511 που έχουν προγραμματισθεί

Το τείχος, που σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές κατασκευάσθηκε για λόγους ασφαλείας, αποτελείται από τσιμεντένια μπλοκ πάχους δυο μέτρων
Διακόσια ενενήντα χιλιόμετρα τείχους, από τα συνολικά 511 που έχουν προγραμματισθεί, ανήγειρε η Τουρκία κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου που αναδημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Ντόϊτσε Βέλλε.
Το τείχος, που σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές κατασκευάσθηκε για λόγους ασφαλείας, αποτελείται από τσιμεντένια μπλοκ πάχους δυο μέτρων, είναι ύψους τριών μέτρων και στην κορυφή υπάρχουν συρματοπλέγματα με ξυράφια.
Σύμφωνα με τον Εργκίν Τουράν, επικεφαλής της κρατικής κατασκευαστικής εταιρείας ΤΟΚΙ που υλοποιεί το έργο σε συνεργασία με τα τουρκικά υπουργεία Άμυνας και Οικονομικών, το τείχος εκτείνεται κατά μήκος των συνόρων στις επαρχίες Χατάι, Κιλίς, Σανλιούρφα, Μαρντίν, Σιρνάκ και Γκαζιαντέπ.
Στο μέλλον δε, είπε, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, ο τρόπος κατασκευής του τείχους θα επιτρέψει τη μεταφορά του σε άλλο μέρος εφόσον κάτι τέτοιο χρειασθεί.
Η Τουρκία έχει σύνορα σχεδόν 900 χιλιομέτρων με τη Συρία. Η κατασκευή του τείχους που ξεκίνησε το 2014 καταγγέλλεται από διεθνείς οργανισμούς, όπως το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch). Ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στα ρεπορτάζ, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει παραμείνει σε μεγάλο βαθμό σιωπηλή για τις επιπτώσεις του τείχους για τη ζωή των προσφύγων, αφού θεωρείται ότι με αυτό θα περιοριστεί ακόμα περισσότερο η ροή μεταναστών και προσφύγων προς την Ευρώπη.
Πρώτο Θέμα

1 σχόλιο:

  1. αυτο ειναι κατι που δινω δικιο στην Τουρκια, μακαρι να ειχαμε και εμεις κατι αντιστοιχο στο συνολο των βορεων συνορων μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.