26/2/17

Ο άτυπος σύμβουλος του Ερντογάν, μας ανοίγει τα μάτια, ο Μητροπολίτης Μόρφου μας δείχνει τον δρόμο


Ο Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεοφύτου
Σε μια περίοδο που έχει αναπτυχθεί ένα επικίνδυνο παιχνίδι προκλήσεων από πλευράς της Τουρκίας, εμπρηστικών δημοσιευμάτων στα ΜΜΕ και των δυο χωρών και ατυχείς δηλώσεις για κόκκινες γραμμές, που απαντώνται με λεονταρισμούς αξιωματούχων της γείτονος, ο Ιμπραχήμ Καραγκιούλ, συντοπίτης και άτυπος σύμβουλος του Ερντογάν, με ένα άρθρο-ανάλυση μας ανοίγει τα μάτια. Όσοι θέλουν να τα ανοίξουν φυσικά!!!
Την ίδια στιγμή, ο Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος, μας δείχνει το δρόμο, σε σχέση με τον τρόπο αλλά και τη στρατηγική που πρέπει να ενταχτεί η διαχείρηση της τουρκικής προκλητικότητας και από πλευράς της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που έδωσε στον στον Απόστολο Τομαρά και στην εφ. Καθημερινή της Κυριακής της Κύπρου, στο ερώτημα «Πότε βλέπετε λύση του Κυπριακού και με ποιό τρόπο;», απάντησε!
Λύση του προβλήματος φαίνεται ότι θα έχουμε αλλά όχι μέσα από τις συνομιλίες, παρόλο που ο Πρόεδρος μας και ο κάθε Πρόεδρος, κάνει φιλότιμες προσπάθειες να είναι παρών και να είναι ένας διαλεγόμενος Πρόεδρος. Απ’ ότι φαίνεται και πέρα από το ό,τι θέλουμε, το τι προσπαθούμε εμείς υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα σε όλη τη Μέση Ανατολή, όλη την Ευρώπη και την Οικουμένη η οποία προκαλεί μεγάλες αλλαγές και θα προκαλέσει μεγαλύτερες, όχι στο απώτερο, αλλά στο άμεσο μέλλον. Αυτές οι αλλαγές έχουν ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες και τώρα είναι η κορύφωσή τους. Το Συριακό πάει να ηρεμήσει και η ένταση πάει να μετακομίσει στη μεριά της Τουρκίας που είναι ο συμβαλλόμενος σε μια λύση του συνεταιρισμού όπως θεωρείτε η Ομοσπονδία. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι και η καλύτερη Ομοσπονδία να επιτευχθεί τώρα ή μετά, τα καλύτερα είναι αργότερα. Εδώ είναι η διαφωνία μας με τον Πρόεδρο. Πιστεύει ότι ο χρόνος λειτουργεί σε βάρος μας. Η άποψή μου είναι ότι η Τουρκία βυθίζεται σε ένας χάος. Εάν δεν γίνει κουρδικό κράτος το οποίο να αναγνωρίζεται από τις μεγάλες δυνάμεις και το Ισραήλ, δεν πρέπει εμείς ποτέ να κλείσουμε το κυπριακό..
Προτείνουμε σε όσους εκ λάθους κάνουν δηλώσεις που πυροδοτούν το κλίμα και ανοίγουν το δρόμο σε ανεξέλεγτες καταστάσεις, να διαβάσουν προσεκτικά και το ένα και το άλλο κείμενο. Κανείς μας δεν τα ξέρει όλα.
Όσο για εκείνους που ενδεχομένως κάνουν σκοπίμως τέτοιες δηλώσεις, καλό είναι να αναρωτηθούν αν ορόλος τους έχει αποκαλυφθεί.
Σάββας Καλεντερίδης

Ο Κουρδικός Διάδρομος εξακολουθεί να είναι η νούμερο ένα απειλή για την Τουρκία!


Του Ιμπραχήμ Καραγκιούλ
Όποιος διαλύσει τον "διάδρομο",  λύνει και το πρόβλημα
Μόνο αν αντιληφθούμε τι σημαίνει σε όλη του την έκταση και η σημασία που έχει ο Διάδρομος που έχουν δημιουργήσει οι Κούρδοι της Βόρειας Συρίας, θα καταφέρουμε να κατανοήσουμε εξ ολοκλήρου όλα όσα είναι σε εξέλιξη στην Τουρκία και στην ευρύτερη περιοχή. Θα αντιληφθούμε τι πραγματικά είναι το τρομοκρατικό κίνημα Γκιουλέν, ποια είναι ατζέντα του στο εσωτερικό, ποιοι είναι οι συνέταιροί του στην Τουρκία, και το είδος της Τουρκίας που σχεδιάζει. Επίσης θα αντιληφθούμε και θα κατανοήσουμε τι είδους χάρτες ετοιμάζουν για τη Συρία, και το πως μέσω του διαδρόμου της τρομοκρατίας, συνδέονται και επικαλύπτονται στα σχέδια του PKK/PYD με τους σχεδιασμούς της οργάνωσης του Γκουλέν, των ΗΠΑ και του Ιράν.
Ξεκινήστε από τη υπόθεση με τις νταλίκες της ΜΙΤ, που αποκάλυψαν άνθρωποι του Γκιουλέν ότι μετέφεραν όπλα σε αντιπολιτευομένους στη Συρία, συνεχίστε με το γεγονός ότι σεμονάδες του τουρκικού στρατού που εδρεύουν σε περιοχές κοντά στα σύνορα με τη Συρία, τοποθετούσαν διοικητές που ανήκαν στο κύκλωμα Γκιουλέν, αναζητείστε και αναλύστε τις σχέσεις που είχαν όλοι αυτοί με το PKK/PYD, προσθέστε σε αυτό το σενάριο τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του Ιράν, που εδράζονται σε ένα περιορισμένο πολιτικό υπολογισμό, και τότε θα δείτε την τρομακτική εικόνα που προκύπτει;

ΗΠΑ, Ιράν, Γκιουλέν και PKK/PYD, εργάζονται από κοινού για την περικύκλωση της Τουρκίας!
Με την ίδρυση του Μεγάλου Κουρδιστάν, η Τουρκία
αποκόπτεται από τον αραβικό-μουσουλμανικό κόσμο
Άρα, ο αγώνας και η μάχη που δίνει η τουρκική κυβέρνηση, για την εξουδετέρωση του τρομοκρατικού δικτύου του Γκιουλέν, δεν είναι αρκετά για να σταματήσουν την υλοποίηση του σχεδίου του κουρδικού διαδρόμου. Συνεχίζονται οι εργασίες του χάρτη. Μόλις ολοκληρωθεί το σκέλος του PKK/PYD στη Συρία, θα ανοίξει ένα τρομακτικό μέτωπο κατά της Τουρκίας. Είναι εμφανής η επιτυχία του αγώνα εναντίον της κουρδικής τρομοκρατίας που δίνουν του τουρκικές αρχές ασφαλείας στο εσωτερικό. Αλλά είναι γνωστό επίσης ότι τα στελέχη του ΡΚΚ έχουν αποσυρθεί από την Τουρκία και έχουν συγκεντρώσει όλες τους τις δυνάμεις στο πρότζεκτ της Συρίας. Στο πλαίσιο αυτό είναι και η σιωπή των Κούρδων, σε πολιτικοκοινωνικό επίπεδο, για την φυλάκιση των μελών και των βουλευτών του HDP, που έγινε με το αιτιολογικό της υποστήριξης της τρομοκρατίας. Μετά το σοκ που υπέστησαν από την αποτυχία του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, τους έχει δοθεί εντολή να σιωπήσουν, μέχρι να διαμορφωθεί ένας νέος χάρτης πολιτικής δράσης.
Όσον αφορά το διάδρομο της τρομοκρατίας, αυτός δεν είναι ένας σχεδιασμός που αφορά το  σήμερα, αλλά ένα μέλλον που θα διαρκέσει 100 χρόνια. Κατά συνέπεια, δεν μπορεί να εμποδιστεί με περιορισμένης έκτασης στρατιωτικές επιτυχίες.
Τα σχέδια είναι τέτοια ώστε να εκτρέψουν την Τουρκία από την πορεία της παντοτινά.
Το να τεθούν οι σχέσεις της Τουρκίας με τους Άραβες και τον Ισλαμικό κόσμο, υπό την αίρεση και τον έλεγχο των ΗΠΑ, του Ιράν και των Κούρδων του ΡΚΚ, είναι κάτι που θα φέρει θανατηφόρες συνέπειες για την Τουρκία. Παρόλο που η πολιορκία και η περικύκλωση της Τουρκίας γίνεται μέσω τρομοκρατικών οργανώσεων, αυτό είναι ένα πολυεθνικό σχέδιο. Και δεν θα το εγκαταλείψουν εύκολα εκείνοι που το σχεδίασαν και το υποστηρίζουν.

Μόνο αν οι ΗΠΑ σταματήσουν να στηρίζουν την τρομοκρατία!
Μετά τον ερχομό του Τραμπ, δημιουργήθηκε μια ασάφεια στις πολιτικές των ΗΠΑ. Για την ακρίβεια δεν ξεκαθάρισε ακόμη η πολιτική τους στη Συρία. Προς το παρόν συνεχίζονται οι αμοιβαίες διαβουλεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας. Η Άγκυρα προσπαθεί να σταθμίσει τα βήματα που θα ακολουθήσει η νέα αμερικανική κυβέρνηση στη Συρία. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από το εάν οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν ή όχι το PYD, αυτό θα καθορίσει τα πάντα. Αν είναι να πραγματοποιηθεί κοινή επιχείρηση της Τουρκίας με τις ΗΠΑ στη Ράκκα, αυτό θα είναι εφικτό μόνο αν οι ΗΠΑ αφήσουν εκτός το ΡΚΚ/PYD. Είναι ανάγκη να ξεκαθαρίσει το αν η κυβέρνηση Τραμπ θα κινηθεί με την Τουρκία ή με τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Αν δεν δημιουργηθεί αυτή η βάση, είναι σχεδόν αδύνατη η περιφερειακή συνεργασία των δύο χωρών.

Η Τουρκία πρέπει να κάνει εκκαθαρίσεις στις περιοχές Τελ Αμπιάντ, Ιεράπολη/Μένπετζ, Αφρίν, Κομπάνι
Όμως για την Τουρκία η πρώτη προτεραιότητα, ανεξάρτητα με το πως θα εξελιχθούν οι σχέσεις με τις ΗΠΑ, πρέπει να είναι η εξαφάνιση της ζώνης της τρομοκρατίας. Αυτό είναι υψίστης σημασίας για την Τουρκία, όσο και ο πόλεμος για την ανεξαρτησία (σ. 1919-1922). Τα τρομοκρατικά στοιχεία στη ζώνη αυτή πρέπει να εκκαθαριστούν πριν την επιχείρηση εναντίον της Ράκκας. Η ιστορική αναμέτρηση για την Τουρκία δεν είναι μόνο η μάχη με τον ISIS. Το να αφοσιωθεί η χώρα σε αυτό, μπορεί να σημαίνει ότι μέσω αυτού επιχειρούν να μας τυφλώσουν όσοι κάνουν σχέδια εναντίον μας μέσω του PKK/PYD. Μπορεί η χώρα να υποχρεωθεί να παραδοθεί στο σενάριο "Πολέμησε εναντίον του το ISIS, δημιούργησε χώρο για το PYD".
Να μιλήσω ανοιχτά; Για την Τουρκία αποτελούν απειλή όλες οι δυνάμεις της τρομοκρατίας που δρουν στη ζώνη που εκτέινεται από το Βόρειο Ιράκ μέχρι τις ακτές της Μεσογείου, στα βόρεια της Συρίας. Η προτεραιότητά μας, ακόμη και αν χρειαστεί να μείνουμε και να πολεμήσουμε μόνοι μας, είναι να εξοντώσουμε την τρομοκρατία σ’ αυτή τη ζώνη. Το Τελ Αμπιάντ, η Ιεράπολη/Μένπετζ, το Αφρίν και το Κομπάνι πρέπει να εκκαθαριστούν πάση θυσία, χωρίς να υπολογίζουμε οποιοδήοτε πολιτικό, οικονομικό ή στρατιωτικό κόστος.

Όλα συνεχίζουν από εκεί που ξεκίνησαν!
Οποιαδήποτε ανοχή επιδειχθεί από πλευράς μας σε αυτή τη ζώνη, θα αποτελεί μια απειλή που θα ανοίξει τους δρόμους για την εξόντωση και την ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας μας. Γιατί η ζώνη αυτή είναι το βασικό μέτωπο στο οποίο οι σχεδιαστές του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου σχεδιάζουν τη μεγάλη επίθεση εναντίον της Τουρκίας. Πρέπει να προσέχουμε ιδιαιτέρως εκείνους που προσπαθούν να προωθήσουν στην Τουρκία το σενάριο "πολέμησε με τον ISIS, δημιούργησε χώρο για το PYD" και τους υποστηρικτές τους σεναρίου αυτού στο εσωτερικό της χώρας μας.
Αν κάνουμε ένα λάθος εδώ, σημαίνει ότι είναι ζωντανά και συνεχίζουν να είναι σε εφαρμογή τα σχέδια που στρέφονται εναντίον μας μέσω της τρομοκρατικής οργάνωσης του Γκιουλέν, του PKK/PYD, του διαδρόμου της τρομοκρατίας και του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Μετάφραση: Σοφία Αγγελίδου
Σχόλιο, επιμέλεια: Σάββας Καλεντερίδης


6 σχόλια:

 1. Απαντήσεις
  1. Ιεράρχης με κύρος και πατριώτης. Ωραία παραπομπή Φώτη. Χρόνια πολλά σε όλους.

   Διαγραφή
 2. Το εχει πιασει το νοημα ο Ισλαμοφασιστακος. Το λεει και ξεκαθαρα. Αφου οι Κουρδοι ειναι ενατνιον της Τουρκιας και Ο ΙΣΙΣ ειναι εναντιον των Κουρδων ας βοηθησουμε τον ΙΣΙΣ να μας βοηθησει να ξεπαστρεψουμε τους Κουρδους. Ευχαριστουμε για την διευκρινηση Καραγκιουλακ αν και το εχει καταλαβει οποιος ενημερωνεται σε σχεση με το ποιους στηριζει η Τουρσια (ενεκα που εισαστε εκει μεσα μια γλωσσα, μια θρησκεια ενα εθνος )

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εξαιρετικα αποκαλυπτικο αρθρο...Εκφραζει βεβαια ευχη , και οχι δυνατοτητα. Τουλαχιστον στην παρουσα φαση και ας πουμε για εξι ακομη μηνες.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μα αν μας ανοιξουν τα ματια,αγαπητε μου,θα δουμε μονον αυτό ;.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.