26/2/17

ΕΔΕΚ για συνομιλίες: Ανυπόστατη η κινδυνολογία για προσάρτηση ως δικαιολογία για τις επικίνδυνες υποχωρήσεις

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΔΕΚ, για τις δηλώσεις της τουρκικής πλευράς, που εκβιάζουν με αναβάθμιση του παράνομου κράτους των κατεχομένων, σε περίπτωση που η ελληνική πλευρά δεν υποχωρήσει στις απαιτήσεις της.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
"Για ακόμα μια φορά μέσα από τις χθεσινές δημόσιες δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της κατοχικής Τουρκίας κατά τρόπο σαφή περιγράφει τις επιδιώξεις της τουρκικής πλευράς στο Κυπριακό:

  • Είτε την εφαρμογή της ΔΔΟ με τουρκικές προδιαγραφές ώστε η Τουρκία να ελέγχει το σύνολο της κυπριακής επικράτειας, μαζί και τους υδρογονάνθρακες, με απώτερο στόχο την ενσωμάτωση στην τουρκική επικράτεια, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, κατά τα πρότυπα της Αλεξανδρέττας,
  • Είτε σε περίπτωση αποτυχίας να ακολουθεί η εναλλακτική επιλογή για αναβάθμιση του ψευδοκράτους και η σύσταση τουρκικού κράτους στην κατεχόμενη Κύπρο.

Είναι πράγματι ειλικρινής ο κ. Ακιντζί όταν δηλώνει πως δεν επιδιώκεται επίσημη προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία, γιατί με αυτή την ενέργεια τερματίζεται η οπουδήποτε προσπάθεια για τον έλεγχο των υδρογονανθράκων και του συνόλου της κυπριακής επικρατείας.
Για αυτό και η κινδυνολογία την όποια επιστρατεύουν οι γνωστοί κύκλοι εντός Ελληνοκυπριακής πλευράς για να δικαιολογήσου τις απαράδεκτες και επικίνδυνες υποχωρήσεις τους, επιβεβαιώνεται, κατά τον καλύτερο τρόπο, ότι ουσιαστικά είναι ανυπόστατη."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.