26/2/17

Στοιχεία σοκ απόρρητης έκθεσης της ΕΚΤ: το Grexit θα στοίχιζε περισσότερο από 1,5 τρισ. ευρώ!

Το Ευρωπαϊκό χρέος αγγίζει τα 21 τρισ. ευρώ!


Στοιχεία σοκ παρέθεσε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψώχας από την ΕΡΤ και την εκπομπή της Κατερίνας Ακριβοπούλου, επικαλούμενος απόρρητη έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όσον αφορά το Ευρωπαϊκό χρέος και το κόστος ενός Grexit.
Συγκεκριμένα:

  • Το Ευρωπαϊκό χρέος αυτή τη στιγμή, προσεγγίζει τα 21 τρισ. ευρώ.
  • Οι παραμετρικές απώλειες από μία πιθανή αποχώρηση της Ελλάδας, ή, αδυναμία πληρωμών των δανείων της, ξεπερνάει το 1,5 τρισ. για όλο του Ευρωπαϊκό σύστημα. Αυτό είναι το κόστος του Grexit.
  • Μέχρι το 2030, το Ελληνικό κράτος, αν παραμείνει έτσι το χρέος, θα πρέπει να πληρώσει 322 δισ. ευρώ, εκ των οποίων, τα 160 δισ. είναι τόκοι (άλλο ένα χρέος). Όταν καταφέρει και το αποπληρώσει αυτό το χρέος, τότε θα μείνει υπόλοιπο άλλα 300 δισ. το 2030! 

  • Η πληροφορία αυτή αποκαλύπτει άλλον ένα λόγο που η νεοφιλελεύθερη ανίερη συμμαχία (ΕΚΤ, ΔΝΤ, Κομισιόν) θέλει να κρατήσει την Ελλάδα παγιδευμένη μέσα στον ζουρλομανδύα του ευρώ, πέρα από την ολοκλήρωση του βάρβαρου νεοφιλελεύθερου πειράματος και την λεηλασία της χώρας.

    Επιπλέον καταδεικνύει την πολύ κακή στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος υποχώρησε ατάκτως στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών το καλοκαίρι του 2015, υπογράφοντας τρίτο καταστροφικό μνημόνιο. Ο Τσίπρας και η τότε κυβέρνηση δεν διέγνωσαν σωστά την κατάσταση, δηλαδή το γεγονός ότι η Ελλάδα είχε (και έχει ακόμα και τώρα όπως φαίνεται), ένα πολύ ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί, αφού μπορεί να τινάξει την ευρωζώνη στον αέρα. Η μπλόφα του Σόιμπλε και η εγχώρια τρομοκρατία των παπαγάλων στα ιδιωτικά κανάλια της τραπεζομιντιακής χούντας, που ακόμα και τώρα μιλάν για καταστροφή της Ελλάδας αν φύγει από την ευρωζώνη, φαίνεται ότι έπιασαν τόπο.

    Αποδεικνύεται σωστή η εκτίμηση ότι ο Τσίπρας έπρεπε να πάει έτοιμος για σύγκρουση με τις ευρω-ύαινες και ότι αυτός έπρεπε να απειλεί με Grexit και όχι να τον απειλεί ο Σόιμπλε. Αυτό το υποστήριξε άλλωστε και ο Γιάνης Βαρουφάκης, γι'αυτό και η εγχώρια τραπεζομιντιακή χούντα κήρυξε ανοιχτό και λυσσαλέο πόλεμο εναντίον του από την πρώτη στιγμή.

    Έστω και τώρα, δεν είναι αργά. Η κυβέρνηση πρέπει να ετοιμάσει μυστικά ένα καλά οργανωμένο σχέδιο για Grexit (ούτως ή άλλως πρέπει να το κάνει για παν ενδεχόμενο) και να πάει στις διαπραγματεύσεις δείχνοντας ότι αυτή τη φορά είναι αποφασισμένη για αποχώρηση από τη ζώνη του ευρώ, αν οι σαδιστές της Τρόικα επιμείνουν στην εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων καταστροφικών μέτρων.

  • globinfo freexchange

4 σχόλια:

  1. Η λύσσα εναντίον του Βαρουφάκη είναι μία από τις μεγάλες αποδείξεις ότι η πραγματικότητα είναι ακριβώς όπως την περιγράφει το άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το €1.5 τρις, είναι κοντά στα προβλεπόμενα κέρδη των τραπεζών έως το 2060.

    Σε περίπτωση που η Ελλάδα αποπληρώσει σήμερα το χρέος, 4 Γερμανικές και δυο Γαλλικές Τράπεζες πέφτουν στο Κόκκινο, διότι κρατούνται στο Μαύρο με υποτιθέμενες μελλοντικές εγγυήσεις, εγγυήσεις που υποβιβάζονται σε περίπτωση κουρέματος του χρέους, κάνοντας το κούρεμα ένα όνειρο θερινής νυκτός!

    Η αργή, αλλά σταθερή άνοδος του χρέους, άρχισε το 1981. Πολλοί δε από τους υπεύθυνους απατεώνες της απάτης είναι ακόμα εν ζωή και κουνώντας μας το δάκτυλο, κινούνται ελευθέρα.

    Δρ. Ευάγγελος Αρκάς
    Λονδίνο, ΗΒ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν αναγκασαν τη Γαλλια απο το 71 (Πομπιντου μετα τον Ντε Γκωλ-Μαης ετσι?)να δανειζεται απο την "ελευθερη αγορα" και οχι απο την ΚΡΑΤΙΚΗ της τράπεζα (την ειχε κρατικοποιησει ο Leon Bloom), το χρεος αισιως αρχισε να ανεβαινει και εχει φτασει τωρα στο 100% του ΑΕΠ. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΛΟΙΠΟΝ: Σε ποιον ή ιους χρωστουν ολοι οσοι οφειλουν τα 21 τρις? Οι δανεισται λοιον μετα 21 τρις που τα βρηκαν και τα δανεισαν? Φορολογουνται????? Ρε που να μην ειχαμε και Απολλωνιο DNA!!!! Μεγάλο το Οβρεικο δουλεμα ..... Α ρε εθναρχη που μας εβαλες στην ΕΟΚ να φαμε με χρυσα κουταλια.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.