26/2/17

Επανέρχεται με απειλές και προειδοποιήσεις ο Τσαβούσογλου - Κάποιοι από την κυβέρνηση "καρφώνουν" τον Καμμένο στους Τούρκους

Τσαβούσογλου: »Μας λένε “Κατά βάθος είναι καλό παιδί, μη δίνετε σημασία (ας το παραβλέψουμε)”. Ναι αλλά μέχρι πού θα πάει; Τον πήρατε αναγκαστικά στην κυβέρνηση (συνασπισμού), κι εμείς να παραβλέπουμε; Κι η υπομoνή μου έχει όρια. Δεν είναι ανεξάντλητη. Δείχνουμε ωριμότητα αλλά... Γι' αυτό επειδή κάποια πολιτικά πράγματα είναι μεταξύ μας δεν θέλω να τα πω. Βασικά γνωρίζουμε ότι και η νυν κυβέρνηση είναι ενοχλημένη από αυτό το κακομαθημένο παιδί που είναι υπουργός... Photo/Ali Unal
«Κακομαθημένο παιδί» που εμποδίζει τη βελτίωση των ελληνοτουρικών σχέσεων χαρακτηρίζει ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών τον Έλληνα υπουργό Άμυνας (σ.σ. και όχι τον Έλληνα ομόλογό του, όπως μετέδιδαν αρχικά τουρκικά ΜΜΕ) και εκτοξεύει νέες απειλές τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει ανάγκη να κάνουμε επίδειξη δύναμης, όμως όταν έρθει η στιγμή οι Έλληνες ξέρουν καλά τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός».

«Δίνουμε σημασία στις σχέσεις μας με την Ελλάδα. Σε διάφορα θέματα, για το θέμα νησιών στο Αιγαίο, την υφαλοκρηπίδα, το FIR κ.τ.λ., σκεφτόμαστε διαφορετικά (έχουμε διαφορετικές θέσεις). Αλλά γι' αυτά έχουμε μηχανισμούς, διερευνητικές επαφές. Αυτό το κάνουμε για να μην κλιμακώνεται η ένταση. Αλλά αυτός ο εταίρος της κυβέρνησης συνασπισμού(Πάνος Καμμένος) κάνει συνεχώς βήματα που δοκιμάζουν την κατανόησή μας. Προκαλεί.
»Μας λένε “Κατά βάθος είναι καλό παιδί, μη δίνετε σημασία (ας το παραβλέψουμε)”. Ναι αλλά μέχρι πού θα πάει; Τον πήρατε αναγκαστικά στην κυβέρνηση (συνασπισμού), κι εμείς να παραβλέπουμε; Κι η υπομoνή μου έχει όρια. Δεν είναι ανεξάντλητη. Δείχνουμε ωριμότητα αλλά... Γι' αυτό επειδή κάποια πολιτικά πράγματα είναι μεταξύ μας δεν θέλω να τα πω. Βασικά γνωρίζουμε ότι και η νυν κυβέρνηση είναι ενοχλημένη από αυτό το κακομαθημένο παιδί που είναι υπουργός...
»...Τι θα γίνει λοιπόν; Θα ανεχόμαστε τους κακομαθημένους; Η δουλειά μας είναι να απασχολούμε αυτούς; Η Ελλάδα με την Τουρκία είναι δύο γείτονες. Αυτό δεν αλλάζει. Υπάρχουν και προβλήματα. Έχουμε και τη βούληση για την επίλυσή τους. Στην ιστορία είχαμε πολέμους... Αλλά τα τελευταία χρόνια έχουμε μια προσέγγιση μεταξύ των λαών μας. Οι δικοί μας πάνε στην Ελλάδα, στα ελληνικά νησιά και οι Έλληνες έρχονται στην Τουρκία. Όταν το παρατηρούμε, έχουμε πολλά κοινά, αλλά και η Ελλάδα δεν πρέπει να επιτρέπει σε ένα κακομαθημένο παιδί να επισκιάζει όλα αυτά.
»Εμείς δεν μπαίνουμε σε μια κούρσα με τέτοια λογική. Δεν χρειάζεται να κάνουμε επίδειξη ισχύος. Το τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός όταν πρέπει, το ξέρουν καλύτερα εκείνοι. Η κυβέρνηση. Να τα πουν (εξηγήσουν) και σε εκείνο το κακομαθημένο (παιδί) και να μη δοκιμάζουν την υπομονή μας» 
Οι παραπάνω δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου έγιναν σήμερα κατά την επίσκεψή του στην Ένωση Δημοσιογράφων Αττάλειας, μία μέρα μετά την προκλητική ρητορική του για τα Ίμια, την οποία δεν άφησαν αναπάντητη ο Νίκος Κοτζιάς και ο Πάνος Καμμένος.
«Αν το καθήκον του Τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει... Μην ξεχνάμε ότι εμείς ανεβήκαμε οποτεδήποτε χρειάστηκε», είχε πει χθες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα των Τούρκων στρατιωτικών είχε ισχυριστεί πως η Ελλάδα εμποδίζει την εκδίκαση των πραξικοπηματιών, για να προσθέσει πως αυτό δεν αρμόζει στις σχέσεις καλής γειτονίας ούτε έχει σχέση με τη Δικαιοσύνη.
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επέλεξε να απαντήσει με μια λιτή όσο και ουσιαστική, πολιτική ανακοίνωση σημειώνοντας ότι «όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί. Ίσως να μην αντιλαμβάνεται τις τεχνικές, νομικές και πολιτικές πλευρές των ζητημάτων και γι’ αυτό επιλέγει τις προσωπικές επιθέσεις».
Ακόμη, το ΥΠ.ΕΞ. ανέφερε πως «επιθέσεις που δεν προάγουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και είναι ξένες στον πολιτικό πολιτισμό μας. Ο καθείς και το μέτρο του».
Πιο έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Άμυνας, ο οποίος μιλώντας το πρωί τον ΣΚΑΪ είπε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να πατήσουν το πόδι τους σε ελληνικό νησί. Θα αντιμετωπιστούν. Ας πατήσουν, αλλά μετά να δούμε αν θα φύγουν από εκεί».
Ο Πάνος Καμμένος πρόσθεσε ότι η Ελλάδα «δεν απαντά σε προκλήσεις λεκτικές, αλλά αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω ποτέ. Ο ελληνικός λαός να κοιμάται ήσυχος».
«Οποιαδήποτε πρόκληση απαντάται. Να ξέρει ο κ. Τσαβούσογλου ότι τώρα πρωθυπουργός δεν είναι ο Σημίτης και ΥΠΕΞ ο Πάγκαλος που προσχώρησε και στη Ν.Δ. Τώρα είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας, ΥΠΕΞ ο Κοτζιάς και υπουργός Άμυνας εγώ. Τώρα τις σημαίες δεν τις παίρνουν οι αέρηδες».
Στο μήνυμα που έστειλε προς την Άγκυρα ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε σε «ειδήσεις-μαϊμού το τελευταίο διάστημα, σημειώνοντας ότι «δεν ήταν τα Ίμια το νησί που εμφάνιζαν δεμένο το πλοίο οι Τούρκοι» και πως «δεν έπεσε κανένα ελικόπτερο».
Συνέχισε λέγοντας πως «τέτοιες προσπάθειες γίνονται για εσωτερική κατανάλωση και το μόνο που μπορούν να προκαλέσουν είναι θυμηδία».

Τα tweets Γεωργιάδη - Κουμουτσάκου

Μέσω twitter σχολίασan τις δηλώσεις Καμμένου ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης, και ο επικεφαλής του τομέα Εξωτερικών του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος:

Η Αμυντική και η Εξωτερική Πολιτική μας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να ασκείται με βερμπαλισμούς στην τηλεόραση...

Σε τέτοιες κρίσιμες ώρες ας μιλάει μόνον το ΥΠΕΞ.
Καθήκον του ΥΠΕΘΑ είναι η επιχειρησιακή ετοιμότητα και όχι η θορυβώδης επικαιρότητα.

Λοβέρδος: Ανεύθυνοι και επικίνδυνοι Τσίπρας και Καμμένος

Για τις δηλώσεις του κ. Καμμένου εξέδωσε ανακοίνωση ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης:
«Ακριβώς επειδή πρωθυπουργός είναι ο κ. Τσίπρας και υπουργός ο κ. Καμμένος ανησυχούμε για τα εθνικά μας θέματα. Γιατί μόνο ανεύθυνοι και επικίνδυνοι θα επέλεγαν αντί του ενιαίου εσωτερικού μετώπου στα εθνικά θέματα, τον διχασμό και την πόλωση», ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Το άρθρο είναι της Εφημερίδας των Συντακτών και ο τίτλος δικός μας

7 σχόλια:

  1. καλα τα λεει ο τσαβ...εδω που μενω(στην ελλαδα) ολα τα καπακια των υπονομων ειναι φτιαγμενα στην τουρκια....χαχαχαχαχα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικό, αφού το kapak είναι λέξη τουρκική... χαχαχα!

      Τρομάζοντας με τον «άρχοντα του μακάβριου»... Τσάβ(ο)υ aka Έντγκαρ Άλαν Πόε (*).


      (*) το βουλωμένο («Κρυμμένο) Γράμμα» του Έντγκαρ Άλαν Πόε... πήγαμε και διαβάσαμε... χαχαχα!

      Διαγραφή
  2. Ποςο μεγάλη ειναι η πιθανότητα οι κολλητοί να χρησιμοποιούν τον Πανο για να δυναμιτίζουν το κλίμα για εσωτερική κατανάλωση και ετσι να περνάνε ανενόχλητοι τους φασιστικους νόμους τους; Καταρχάς ο Πάνος τι δουλειά εχει να κάνει εξωτερική πολιτική δεν έχουμε ΥΠΕΞ για αυτο; Απλώς πλήρες ξεμπουρδελεμα συγγνώμη για τη φράση και εντελει με απόλυτο στόχο τη δημιουργία καθεστώτος μαδουρο καλα θα κάνουν οι Έλληνες να ξυπνήσουν και να αποτινάξουν τον ζυγό των προδοτών οδό το δυνατόν συντομότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και χαίρεσαι γι' αυτό;....αλήθεια σε τι βάθος μένεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ο εχθρός εγνώριζε τι εσκέπτετο ο εχθρός,
    πάντοτε ο εχθρός θα νικούσε τον εχθρό.
    Κανελόπουλος, καθηγητής ΑΚΣΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://www.youtube.com/watch?v=PT0509Zbh_g Αι στο δι@... μεμετια μεσημεριατικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.