28/2/17

Η μεγάλη ανατροπή έχει συντελεστεί - Οι Κούρδοι ένωσαν τα καντόνια τους - Πανικός στην Άγκυρα

Να διαβάσουν με προσοχή όσοι κάνουν ατυχείς ή "ατυχείς" δηλώσεις και δεσμεύουν-παγιδεύουν την Ελλάδα και όσοι σκοπίμως μιλούν για σχέδια της Άγκυρας για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο 
του Σάββα Καλεντερίδη
Η κατάσταση στη Συρία έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει, σε σχέση με το ρόλο που επιδιώκει να παίξει η Τουρκία, δηλαδή να καταστρέψει τις διοικητικές και στρατιωτικές δομές που έχουν δημιουργήσει από το 2011 οι Κούρδοι στα τρία καντόνια του Τζεζίρε, του Κομπάνι και του Αφρίν και σε άλλες αυτοδιοικούμενες περιοχές, όπως αυτή της Ιεράπολης.
Από χθες, ο στρατός της Συρίας, με την υποστήριξη των ειδικών δυνάμεων και της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας, προήλασε νοτίως της Αλ Μπαμπ, που κατέχουν δυνάμεις υποστηριζόμενες από την Τουρκία και έφθασε μέχρι τις περιοχές που ελέγχουν οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF), η ραχοκοκκαλιά των οποίων είναι οι Κούρδοι του YPG.
Την εξέλιξη προσπάθησε να αποτρέψει η Τουρκία δια των μισθοφόρων της (Ε.Σ.Σ.), πλην όμως δεν κατάφεραν τίποτα. Την ίδια μέρα, η Τουρκία ενίσχυες τις δυνάμεις της στην περιοχή που κατέχει στην περιοχή Τζαραμπλουζ-Αλ Μπαμ, ενώ έβαλε με πυρά πυροβολικού εναντίον θέσεων του  SDF στην Αρίμα.
Επίσης, την ίδια μέρα, Καθαρή Δευτέρα για μας τους Χριστιανούς, ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Χουλουσί Ακάρ, επισκεπτόταν τον πρωθυπουργό Γιλντιρίμ και τον πρόεδρο Ερντογάν, πιθανόν για να τους ενημερώσει για τις δυσάρεστες εξελίξεις στο μέτωπο της Συρίας.
Και πάλι την ίδια μέρα, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Μιχαήλ Μπογντάνοφ, δήλωνε από τη Μόσχα ότι η Ρωσία θέλει να συμμετέχουν οι Κούρδοι της Συρίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων που άρχισαν μετά από διακοπή δέκα μηνών στη Γενεύη, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Σημειωτέον ότι η δήλωση αυτή γίνεται λίγες μέρες πριν την επίσκεψη Ερντογάν στη Μόσχα, η οποία γίνεται εσπευσμένα, μετά από αίτημα της τουρκικής πλευράς, ακριβώς για να προλάβει η Τουρκία τις εξελίξεις γύρω από το θέμα των Κούρδων της Συρίας.
Τέλος, και πάλι την ίδια μέρα που οι Έλληνες πετούσαν... χαρταετούς κια προσπαθούσαν να αναλύσουν τις δηλώσεις του κ. Κοτζιά για κόκκινες γραμμές, του κ. Καμμένου για το πώς θα φύγουν οι Τούρκοι αν πατήσουν σε ελληνικό έδαφος και του Τσαβούσογλου, που έλεγε ξεκάθαρα ότι η ελληνική κυβέρνηση (ποιός άραγε) του συνιστά να μην δίνει σημασία στις δηλώσεις του Καμμένου, γιατί λίγο πολύ δεν ξέρει τι λέει, οι Αμερικανοί δημοσίευαν φωτογραφία οχήματος των Ειδικώ Δυνάμεων των ΗΠΑ, με την αμερικανική σημαία, με την εξής επισήμανση: Image purporting to show US forces on demarcation line between the SDF and Turkish backed forces in Manbij 
Πράγμα που σημαίνει ότι οι Αμειρκανοί λένε στην Τουρκία να μην τολμήσει να επιτεθεί στην Ιεράπολη/Μένπετζ, όπως προτρέπουν τον Ερντογάν να κάνει διάφοροι θερμοκέφαλοι σύμβουλοί του.
Οι Αμερικανοί που την ίδια μέρα δημοσίευσαν σε επίσημες ιστοσελίδες του στρατού των ΗΠΑ, φωτογραφίες με φορτηγά που μεταφέρουν τεθωρακισμένα οχήματα που έδωσε ως βοήθεια ο αμερικανικός στρατός στους Κούρδους του YPG.
Υ.Γ. Διερευνώνται οι αιτίες που οι υπεύθυνοι του SDF, ενώ εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία δηλώνουν ότι κατόπιν συνεννόησης με τον στρατό της Συρίας, αποκατέστησαν επικοινωνία, άρα ένωσαν το Αφρίν με την αυτοδιοικούμενη περιοχή της Ιεράπολης (A spokesman for the Syrian Democratic Forces Talal Silo praised the progress of the Syrian Arab Army in that it has met up with Syrian Democratic Forces held-areas west of Manbij, saying this will increase trade and that now there is a link between the entire northern area (including Afrin), Aleppo Governorate, Syria.), στη συνέχεια την αφαίρεσαν από την επίσημη ιστοσελίδα τους. Το παρακολουθούμε και θα σας ενημερώσουμε!
Πάντως, είναι αρκετά διαφωτιστικό για το θέμα του άρθρο που μετέφρασε ο γίγαντας ΚριστιάνΣΥΡΙΑ. Σιωπηρή συμφωνία μεταξύ της συριακής κεντρικής κυβέρνησης και των Κούρδων στο βόρειο τμήμα της Συρίας

29 σχόλια:

  1. Καλημέρα κ. Καλεντερίδη. Ήθελα να σας ρωτήσω(μιας που είναι της μόδας τελευταία οι κόκκινες γραμμές), πόσο ''κόκκινη γραμμή'' αποτελεί για τις ΗΠΑ η Ιεράπολη; Υπάρχει πιθανότητα, αναλόγως με την έκβαση των μαχών που γίνονται στην περιοχή, να γίνει τελικά το ...χατίρι των Τούρκων και να φτάσουν,οι Τούρκοι, μέχρι τον Ευφράτη; Και μια τελευταία ερώτηση, αν οδηγηθούμε σε ευθεία σύγκρουση Κούρδων και Τούρκων, πιθανότατα στην Ιεράπολη, ποιά στάση πιστεύετε θα κρατήσουν οι ΗΠΑ και η Ρωσία; Θα ήταν ευχής έργον αν ''άδειαζαν'' εκείνη την στιγμή και οι δύο μεγάλες δυνάμεις τους Τούρκους, οδηγώντας τους στον όλεθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κόκκινες γραμμές βάζουν μόνο οι υπερδυνάμεις.
      Οι χώρες σαν την Τουρκία και την Ελλάδα πρέπει να αποφεύγουν τις κόκκινες γραμμές όπως ο διάβολος το λιβάνι.
      Γιατί έτσι δίνεις την πρωτοβουλία στον άλλον ή να σε εξευτελίσει ή να σε παρασύρει σε πόλεμο όταν εσύ θα είσαι αδύναμος και ο εχθρός δυνατός.
      Το παιχνίδι εκεί έχει τελειώσει.

      Διαγραφή
    2. Την Τουρκιά την έχουν ξεγραμένη , μήπως ώμος και το 22 εμείς θα γίνουμε Ιφιγένεια για να σωθεί ; και από καλοθελητές και εφιάλτες και χρησίμους ηλίθιους άλλο τπτ .

      Διαγραφή
    3. Ένα δωράκι στην αγαπημένη τους Τουρκία από τη μεριά της Ελλάδας,υπό μορφήν συγκυριαρχίας στο Αιγαίο και συνεκμετάλλευσης των όποιων κοιτασμάτων του, θα ισοφάριζε τις απώλειες των τούρκων προς ανατολάς και πιθανώς θα τούς έκανε να ξανασκεφτούν πως οι δυτικοί σύμμαχοι παρά τις κατά καιρούς αμφιταλαντεύσεις τους απέναντί τους είναι περισσότερο αφοσιωμένοι στη "μεγάλη" Τουρκία, παρά στη "μικρή" Ελλάδα. Άλλωστε, η ημέτερη πολιτική τάξη έχει αποδείξει διαχρονικά πως είναι πρόθυμη να θυσιάσει την ακεραιότητα της πατρίδας στο όνομα τού κατευνασμού των τούρκων, της ειρήνης, και της ευημερίας τού λαού των Ελλήνων βεβαίως βεβαίως.Άμα λάχει και τού λαού των Τούρκων.Και έχουν αποδείξει οι δικοί μας πως έχουν τον τρόπο να πωλούν στους χαχόλους τις αποτυχίες για επιτυχίες και το αντίστροφο. Έτσι θα πωλήσουν και τότε την υποχώρηση της Ελλάδας από την άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στο Αιγαίο, ως ελληνοτουρκική φιλία,ευλογημένη από τους καλούς συμμάχους,οι οποίοι θα επιδείξουν βούληση για να επενδύσουν πολιτικά και οικονομικά στο ευοίωνο μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων και της ανατολικής πτέρυγας της Ε.Ε. Για την υπόθεση αυτή μέχρι και ευρωπαϊκό ομόλογο θα εκδώσουν.

      Διαγραφή
    4. Η αναφορά μπορεί να είναι ευφάνταστη και να κινείται στη σφαίρα τού σεναρίου ταινίας,αλλά ως προς τα στοιχεία της είναι ρεαλιστική.Οι έλληνες πολιτικοί είναι εξπέρ στην πώληση αποτυχιών για επιτυχίες, οι έλληνες ψηφοφόροι είμαστε οι πιο εύπιστοι αγοραστές των προϊόντων τους, και οι φίλοι σύμμαχοι, οι πιο πρόθυμοι αβανταδόροι των τούρκων,διαχρονικά.Εκείνο που χρειάζεται, ώστε η αναφορά να κατέβει από τη σφαίρα τού σεναρίου στη σφαίρα της πραγματικότητας είναι η συνύπαρξη των στοιχείων σε μια ιστορική στιγμή, σε έναν τόπο, στον τόπο της ευρύτερης ανατολικής Μεσογείου.Η ιστορία άλλωστε έχει αποδειχθεί πιο ευφάνταστη στη δημιουργία σεναρίων και από τους ικανότερους μεμονωμένους σεναριογράφους.

      Διαγραφή
  2. Η υπερπροβολή του φαντασιακού μετώπου του Αιγαίου στο οποίο νικαται στρατηγικά η Τουρκία και απλα και μονο αγχώνει την ελληνική κοινή γνώμη και η απόκρυψη καθε πληροφορίας για το πραγματικό τεκτονικό μέτωπο του κατεχόμενου Κουρδισταν απο τα ελληνικά ΜΜΕ ειναι άκρως ύποπτη.Αν δουμε όμως τις παραγωγές που εχουν τα κανάλια μας σχεδόν σε ολα ειναι κάποιος τούρκος επιχειρηματίας απο πίσω.Αν φτιάξουν οι Κούρδοι κράτος ελπίζω να εκμεταλλευτούμε κάποιους ανθρώπους και να έχουμε καλές σχέσεις και φυσικά επιρροή στην ευρύτερα περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως εμένα μου αρέσει αυτό που γίνεται με τον Καμμένο και τη Κυβέρνηση, μου θυμίζει λίγα χρόνια πριν που ο Στρατός της Τουρκίας είχε εξουσία και οι Τούρκοι πολιτικοί απαντούσαν στις εκκλίσεις των πολιτικών μας για τις παραβιάσεις''θα προσπαθήσουμε να τους μιλήσουμε και να τους κατευνάσουμε''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρακαλω να μου πειτε ποια ειναι η θεση σας στην περιπτωση , που τουρκοι καταδρομεις βγουν αυριο σε μια ακατοικητη βραχονησιδα του Αιγαιου κατασκηνωσουν εκει , στηνωντας φυλακιο, με την υποστηριξη του ναυτικου τους και με εφοδιασμο απο την ακτοφυλακη τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να ρωτησουμε τις ΗΠΑ,την Ε.Ε. κ.ο.κ.κιοτι μας πουν να κανουμε.

      Διαγραφή
    2. Κώστα
      το διαδίκτυο δεν είναι για να λύνουμε προσωπικά προβλήματα.
      Τι σ' έπιασε;
      Λύσε αλλιώς τα προβλήματα που ενδεχομένως έχεις.
      Για την υπεράσπιση της εθνικής επικράτειας υπάρχουν συγκεκριμένοι αρμόδιοι φορείς, οι οποίο συντάσσουν σχετικά σχέδια για όλα ανεξαιρέτως τα σενάρια, για όλες τις περιπτώσεις και για όλες τις περιοχές της χώρας.
      Αν λοιπόν συμβεί κάτι, σε οποίαδήποτε γωνιά της χώρας, οι αρμόδιοι φορείς εφαρμόζουν τα εγκεκριμένα σχέδια, μετά από απόφαση της πολιτικής ηγεσίας.
      Το διαδίκτυο δεν είναι χώρος για να συζητείται τι κάνει ποιος.
      Δεν σε καταλαβαίνω.
      Για σκέψου λίγο τι έγραψες και τι ρωτάς.
      Και εν πάση περιπτώσει, όταν έχουμε να ρωτήσουμε κάτι ουσιαστικό, να ρωτάμε.
      Έχουμε και δουλειές, δεν είμαστε εδώ δια πάσαν νόσον και δια πάσαν απορίαν...
      Λίγο σεβασμός στον άλλο, δεν βλάπτει.

      Διαγραφή
    3. Kαλησπέρα, αυτό το "μετά από απόφαση της πολιτικής ηγεσίας" εμένα με τρομάζει λιγάκι... Μακάρι όταν κι αν, βέβαια, φτάσουμε σε τέτοιο σημείο να σταθούν όλοι άξιοι των περιστάσεων.

      Διαγραφή
    4. Σεβομαι καθε ανθρωπο και πολυ περισσοτερο καποιον που εχει προσφερει στην Πατριδα....Το νοημα της ερωτησης καθως και απαντηση της ηταν αυτονοητα και οχι για να σου καταναλωσει χρονο.....Ουτε κρυβεται καποιο προσωπικο θεμα εγωισμου, απο πισω, επιχειρηματολογω ομως για τις κοκκινες γραμμες, και περειμενω να σεβονται την διαφωνια μου(που στηριχθηκε απο το σαιτ) χωρις τα υπολοιπα περιττα, που ειπωθηκαν.... Αυτο που θα απαντουσε ο καθεις στην θεση σου θα ηταν αυτο που ειπε προχθες ο Κοτζιας και δεν σου αρεσε.....Κοκκινες γραμμες βαζεις οταν δεν εχεις να κανεις αλλο πισω

      Διαγραφή
    5. Αν σεβόσουν, δεν θα ρωτούσες τέτοια πράγματα.
      Δηλαδή αν δεν βάλουμε κόκκινες γραμμές, δεν μπορούμε να υπεραπσιστούμε την πατρίδα;
      Δεν βάζεις λίγο το μυαλό σου να σκεφτεί, πριν κάνεις μια ερώτηση;

      Savvas Kalenteridis28 Φεβρουαρίου 2017 - 12:27 μ.μ.
      Κόκκινες γραμμές βάζουν μόνο οι υπερδυνάμεις.
      Οι χώρες σαν την Τουρκία και την Ελλάδα πρέπει να αποφεύγουν τις κόκκινες γραμμές όπως ο διάβολος το λιβάνι.
      Γιατί έτσι δίνεις την πρωτοβουλία στον άλλον ή να σε εξευτελίσει ή να σε παρασύρει σε πόλεμο όταν εσύ θα είσαι αδύναμος και ο εχθρός δυνατός.
      Το παιχνίδι εκεί έχει τελειώσει.

      Διαγραφή
    6. Σαββα καλο μηνα,
      Δεν μπορω να σε καταλαβω ουτε κι εγω.
      Δηλαδη βγαινουν οι SAT σε βραχονησιδα.
      Μπορουμε να ζητησουμε απο τους Αμερικανους να τους ζητησουν αμεση αποχωρηση ας πουμε.
      Ή μπορουμε να ριξουμε πυρα και να μην μεινει ουτε ή βραχονησιδα.
      Τι να λεμε τωρα οτι και η πρωτη επιλογη ειναι υπερασπιση της Εθνικης Αξιοπρεπειας;;;

      Διαγραφή
  5. Υποστηριζόμενες από την Τουρκία δυνάμεις θα κινηθούν προς την πόλη Μάνμπιτζ της βόρειας Συρίας μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησής τους στην αλ Μπαμπ, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. (πηγή CNN Greece). Μάλλον δεν ισχύει ο ισχυρισμός για τις Η.Π.Α. ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι μπορεί η Τουρκία να κινήθει προς την Ιεραπόλη δεν ακυρώνει τον ισχυρισμό για τις ΗΠΑ. Μπορεί να έρθουν σε ''μετωπική σύγκρουση'' Κούρδοι και Τούρκοι, στην Ιεράπολη, με την Αμερική να υποστηρίζει ξεκάθαρα του Κούρδους. Αυτό που αναρωτιέμαι είναι αν η ΗΠΑ ή η Ρωσία επιδιώκουν μια τέτοια σύγκρουση προκειμένου να ...ταπεινώσουν τους Τούρκους για να τους δείξουν ποιοι κάνουν κουμάντο στην ευρύτερη περιοχή.

      Διαγραφή
  6. https://syria.liveuamap.com/en/2017/28-february-gen-votel-didnt-assure-sdf-against-a-turkish#

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. fake new από τον Τούρκο ανταποκριτή της Σαμπάχ στη Ουάσιγκτον Ragıp Soylu‏

      Διαγραφή
  7. καλα θα κανουν οι κουρδοι να παψουν την προωθηση προς ρακκα και να συγκεντρωσουν τις κυριες προσπαθειες τους στον τομεα του χαλεπιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο τίτλος είναι λάθος. Λέει "Οι Κούρδοι ένωσαν τα καντόνια τους", αλλά τους λείπει η περιοχή του Αλ Μπάμπ που ελέγχει ο Τουρκόφιλος FSA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νικο νικο
      σε άλλη ανάρτηση έκανες ένα παξιωτικό σχόλιο για το βιβλίο ου αφορά τους Αρβανίτες, χωρίς να το διαβάσεις.
      Τώρα κάνεις άλλο σχόλιο, χωρίς να διαβάσεις το άρθρο:
      οι υπεύθυνοι του SDF, ενώ εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία δηλώνουν ότι κατόπιν συνεννόησης με τον στρατό της Συρίας, αποκατέστησαν επικοινωνία, άρα ένωσαν το Αφρίν με την αυτοδιοικούμενη περιοχή της Ιεράπολης (A spokesman for the Syrian Democratic Forces Talal Silo praised the progress of the Syrian Arab Army in that it has met up with Syrian Democratic Forces held-areas west of Manbij, saying this will increase trade and that now there is a link between the entire northern area (including Afrin), Aleppo Governorate, Syria.),

      Διαγραφή
    2. Σάββα δεν ήταν απαξιωτικό σχόλιο για το βιβλίο.
      Το απαξιωτικό σχόλιο πάει στην νεοελληνική νοοτροπία μας να διαγράφουμε σταθερά 2 χιλιάδες χρόνια αρκετά τεκμηριωμένης ιστορίας, κατα διαστήματα λαμπρής μάλιστα και ν ασχολούμαστε με την εξαιρετικά αβέβαιη προϊστορία. Είναι μια προσωπική μου άποψη που οφείλω να ομολογήσω είναι και εξαιρετικά μειοψηφική στην κοινωνία.

      Όσον αφορά τα Κουρδικά καντόνια, οκ, τώρα κατάλαβα τι εννοεί ο τίτλος όταν λέει "ένωσαν". Άνοιξαν εμπορική οδό δια μέσου των περιοχών που ελέγχει ο Συριακός στρατός. Κατανοητό. Ο Συριακός στρατός θεωρεί τα καντόνια συριακές περιοχές που ακόμα δεν έχει τον έλεγχο. Ή μήπως ο Άσαντ αποφάσισε να παραδώσει εδάφη?

      Διαγραφή
  9. ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΛΟΣ ΜΟΝΟ ΝΕΚΡΟΣ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νομίζω πως οι Αμερικάνοι θέλουν μεν τα Κουρδικά καντόνια να έχουν αυτονομία αλλά ΔΕΝ τα θέλουν πλήρως ενωμένα. Γι αυτό και συναίνεσαν στην Τουρκική επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη. Έτσι εξασφαλίζουν πως και οι Κούρδοι θα τους χρειάζονται και έχουν και μοχλό να κρατάνε την Τουρκία σε τάξη. Ίσως και έναν μοχλό προς το Ιράν που έχει κι αυτό Κουρδικούς πληθυσμούς.

    Το ιδιο περίπου πιστεύω πως ισχύει και για την Κύπρο. Δλδ δεν την θέλουν υπο 100% Τουρκικό έλεγχο, δεν την θέλουν όμως και 100% ανεξάρτητη ή υπο έλεγχο απο το Ελλαδικό κράτος. Πράγμα που για τώρα μου αρκεί, υπο την προϋπόθεση πως δεν θα βάλουν μπρός κανένα σχέδιο για αφελληνισμό του νησιού και δημιουργία ενός πολυπολιτισμικού Χόνγκ Κόνγκ ελεγχόμενο απο τις ΗΠΑ..

    Αυτά νομίζω για τους Αμερικάνους. Για τους Ρώσους δεν έχω σχηματίσει εικόνα πλην του σχεδίου για εδραίωση της παρουσίας τους στην Συρία.

    Όσον αφορά εμάς, επειδή φαίνεται πως η Τουρκία θα είναι διαρκώς απασχολημένη με τα Κουρδικά καντόνια και τους Κούρδους της Τουρκίας (με το κατάλληλο φιτίλισμα απο τις ΗΠΑ φυσικά) αυτό μας δίνει αρκετό χρόνο. Χρόνο να αναδιοργανωθούμε και να σοβαρευτούμε, να μάθουμε να ελισσόμαστε και να καβαλάμε τα κύματα που δημιουργούν οι υπερδυνάμεις αντι να μας παίρνουν απο κάτω και να μας τραβάνε οι μεγάλοι απ τα μαλλιά - όταν κι αν δεήσουν. Συν όλα τ'άλλα δλδ -οικονομία, άμυνα, δημογραφικό- πρέπει να δημιουργήσουμε και μια πολιτική τάξη που νοεί διαφορετικά την εξωτερική πολιτική.

    Να πάψουμε να είμασε εθελουσίως αποικία δλδ γιατί αύριο ή μεθαύριο ο νταβατζής .. εεε .. συγνώμη, ο μπαρμπα-Σάμ μπορεί ν'αποσυρθεί απο την περιοχή για τον Α ή Β λόγο και τότε ο θα μείνουμε μόνοι μας και ξεβράκωτοι με την Τουρκία... Και δεν θέλω να σκέφτομαι μια πολιτική τάξη που έχει μάθει να ζει υπο "προστασία" σε ποιόν "προστάτη" θα δώσει διαπιστευτήρια... Θα σηκωθεί ο Καραϊσκάκης απο τον τάφο του να μας φτύσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. niko νικο
      όταν λέμε κάτι, να το τεκμηριώνουμε και να μην παραπληροφορούμε τον κόσμο.
      Οι Αμερικανοί δεν έδωσαν ποτέ άδεια, την άδεια την έδωσαν οι Ρώσοι.
      Να μην σχολιάζουμε για πράγματα που δεν γνωρίζουμε.
      Είναι επικίνδυνο.

      Διαγραφή
    2. Να διαβάζετε με προσοχή και να μην παραπληροφορείτε τον κόσμο.

      Τουρκία: Δεν θα πετυχαίναμε κατά του Νταές στην Αλ Μπαμπ χωρίς τη Ρωσία
      https://infognomonpolitics.blogspot.gr/2017/02/blog-post_445.html

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ Σάββα για την απάντηση..

      Δεν τα ξέρω καλά τα πράγματα, εννοείται. Απο απλό ενδιαφέρον παρακολουθώ όσο μου επιτρέπει ο χρόνος μου. Γι αυτό δήλωσα πως εξ αρχής πως "Νομίζω". Κι εσύ καλά κάνεις και ενημερώνεις πως αυτό που νόμιζα ήταν λάθος :)

      Διαγραφή
  11. Με διάφορες αναρτήσεις του, ο Καθηγητής Δρούγος λέει περίπου τα αντίθετα, δηλαδή ότι η Τουρκία πέτυχε τους στόχους της στα Ανατολικά και όντως μας απειλεί στα δυτικά. Ποιο απ' τα δύο ισχύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.