27/2/17

Πραγματικός πανικός στην Άγκυρα - Ο στρατός της Συρίας στην Ιεράπολη/Μένπετζ

Τη στιγμή που η Τουρκία προετοιμάζεται να πραγματοποιήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων και των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας, που απελευθέρωσαν και κατέχουν την περιφέρεια της Ιεράπολης/Μένπετζ, ο στρατός της Συρίας ενώθηκε με τις δυνάμεις των Κούρδων και τα τμήματα των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας και σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ εισέρχεται στην πόλη της Ιεράπολης.
Από τη στιγμή που θα υπάρχει κοινή παρουσία των Κούρδων, των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας και του επίσημου στρατού της Συρίας, σε περίπτωση που η Τουρκία επιχειρήσει να κινηθεί εναντίον της Ιεράπολης, θα είναι σαν να κηρύσσει η Τουρκία τον πόλεμο στη Συρία.
Συγκεκριμένα, τα τμήματα του συριακού στρατού βρίσκονται στα προάστια της Ιεράπολης, ενώ το ενδιαφέρον είναι ότι υποστηρίζονται από την ρωσική αεροπορία, ενώ στο έδαφος υποστηρίζονται από ειδικές δυνάμεις του ρωσικού στρατού και της χεζμπολλάχ!
Σημειώνεται ότι σήμερα ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό Γιλντιρίμ, πιθανόν για να τον ενημερώσει για την ως άνω εξέλιξη, που ανατρέπει τα σχέδια των ΤΕΔ.

4 σχόλια:

  1. ωραια...κλειδωσαμε...τωρα θα πρεπει να αντεξει η γραμμη επαφης SAA και κουρδων απεναντι στην πιεση που δεχεται απο τους βαζιβουζουκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ τώρα το ενδιαφέρον από γεωπολιτικής απόψεως είναι ότι, εάν σταθεροποιηθεί ο κυβερνητικός στρατός σε εδαφική επαφή με την Ιεράπολη, τότε αποκόπτεται μια για πάντα η εδαφική συνοχή Τουρκίας με ΙΣΙΣ. Καθότι, ακόμη και εάν πολέμησαν για λίγο μεταξύ τους, η τελική συμφωνία για παράδοση της Αλ Μπαμπ προς τους Τούρκους χωρίς κανένα εμφανές αντάλλαγμα για το ΙΣΙΣ, δείχνει ότι οι παλιόφιλοι δεν έχουν ξεχάσει ο ένας τον άλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ήρθε και έδεσε το γλυκό .... ο Ερντογάν αυτή την στιγμή βρίσκεται αντιμέτωπος με Σύριους, Κούρδους, Ρώσους, Αμερικάνους (μόλις κυκλοφόρησε ότι έστειλαν δυνάμεις στην Ιεράπολη), Ιρανούς και φυσικά τους Ισραηλινούς .... κακό τέλος θα λεχει ο σουλτανοπρόεδρος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους Ισραηλινούς δεν τους έχει απέναντι. Αυτοί είναι μέρος του ΙΣΙΣ σαν και δαύτον.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.