25/2/17

Τσαβούσογλου: Αν θέλαμε να ανέβουμε στα Ίμια θα το κάναμε

Ο Νίκος Κοτζιάς είχε δηλώσει με αφορμή την άγρια πρόκληση ανήμερα της κρίσης των Ιμίων, όταν τουρκική πυραυλάκατος είχε παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα, ότι ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν θα μπορούσε να αποβιβαστεί στα Ίμια καθώς η Ελλάδα είχε λάβει τα μέτρα της
«Αν το καθήκον του Τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει» απάντησε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε πρόσφατη δήλωση του Νίκου Κοτζιά ότι ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν θα μπορούσε να ανέβει στα Ίμια γιατί η Ελλάδα είχε λάβει τα μέτρα τηςΟ Τούρκος ΥΠΕΞ μάλιστα διατυπώνει και μια σαφή απειλή με αφορμή όσα συνέβησαν τον Ιανουάριο του 1996 προσθέτοντας πως: «Ας μην ξεχνάμε ότι πατήσαμε πόδι σε όλα τα μέρη που έπρεπε. Η στάση μας για τα Ίμια είναι ξεκάθαρη». 
Αναφερόμενος στην υπόθεση των οχτώ στρατιωτικών την έκδοση των οποίων απέρριψε ο Άρειος Πάγος ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι «η Ελλάδα δεν έχει επιτρέψει την έκδοση των προδοτών για τα εγκλήματά τους και αυτό δεν συνάδει με τις σχέσεις καλής γειτονίας».
«Δυστυχώς για εμάς η συμπεριφορά τους δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς. Η Ελλάδα έκρυψε κάποτε και τον επικεφαλής του ΡΚΚ (σ.σ. τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν) ο οποίος είναι τώρα στη φυλακή» συμπλήρωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Η δήλωση Τσαβούσογλου αφορά την προκλητική ενέργεια ανήμερα της συμπλήρωσης 21 ετών από την κρίση στα Ίμια, στις 29 Ιανουαρίου 2017, όταν μία τουρκική πυραυλάκατος στην οποία επέβαινε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Χουλουσί Ακάρ μαζί με τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας, παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και προσέγγισε τις βρχονησίδες Ίμια. Το τουρκικό πολεμικό πλοίο συνόδευαν δύο πλοία ανορθοδόξου πολέμου των τουρκικών ειδικών δυνάμεων με άγνωστο αριθμό κομάντος με τους Τούρκους να κάνουν σόου δημοσιεύοντας σειρά φωτογραφιών και βίντεο.


5 σχόλια:

  1. εν τελη : σιγα τα αιματα και για αμφοτερες τις πλευρες!!!
    οι κακομοιροι ανθρωποι που μας παρασερνουν να πιστευουμε μπουρδες πολλαπλων τυπων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε τον κακομοίρη τον Τσαβούσογλου.
    Εδώ δεν μπόρεσαν να ανέβουν στην Αλ Μπάμπ που είναι ευθεία και θέλουν να ανέβουν στα Ίμια που είναι κατσάβραχα. Άσε που θα βρέξουν και τα κωλ@ράκια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοιτα φατσα λεσ κ εχει καταπιει τον αργιλε ο κλαρινογαμπρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Τσαβούσογλου: Αν θέλαμε να ανέβουμε στα Ίμια θα το κάναμε"


    http://griniarogatos.blogspot.gr/2011/03/blog-post_25.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.