28/12/18

Ανασχηματισμός σκούπα από τον Έντι Ράμα, διώχνει 6 υπουργούς μεταξύ τους και ο Μπουσάτι

Φουρτούνα στην κυβέρνηση Ράμα, αποδιοπομπαίοι τράγοι έξι πρωτοκλασάτοι υπουργοί ανάμεσά τους και ο ΥΠΕΞ Ντιτμίρ Μπουσάτι

Ο Έντι Ράμα σήμερα στο Εθνικό Συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος ανακοίνωσε την αποπομπή των υπουργών που κατείχαν τα υπουργεία για 5 χρόνια, όσο καιρό δηλαδή κυβερνά το κόμμα τους. Τα ονόματα των υπουργών που ανέφερε ο Έντι Ράμα είναι τα παρακάτω:
Λιντίτα Νικόλα - Υπουργός Παιδείας
Αρμπέν Αχμέταϊ - Υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών 
Ντιτμίρ Μπουσάτη - Υπουργός Εξωτερικών 
Μιρέλα Κουμπάρο - Υπουργός Πολιτισμού 
Νταμιάν Γκικνούρη - Υπουργός Ενέργειας 
Νίκο Πελέση -Υπουργός Αγροτικής πολιτικής 
Σονίλα Κιάτο - Υπουργός Προστασίας της Επιχειρηματικότητας
Επίσης οι αλλαγές έχουν αγγίξει και την θέση του αναπληρωτή του Πρωθυπουργού, όπου απομακρύνεται η Σενίντα Μέσι και στην θέση της διορίζεται ο Εριόν Μπράτσε. Ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία του Υπουργείου για τις Σχέσεις με το Κοινοβούλιο, όπου διορίζεται αρμόδια υπουργός η Ελίσα Σπιροπάλη.
Από τον ανασχηματισμό διασώζονται οι: 

Σάντερ Λέσαϊ, Όλτα Τζάτσκαϊ, Παντελή Μάϊκο, Ετλίντα Γκιόναϊ, Μπλέντι και Οκγκέρτα Μαναστηρλίου. Για τους δύο τελευταίους, ο Ράμα έδωσε διορία έξι μηνών για να εκπληρώσουν τους στόχους τους, σε αντίθετη περίπτωση, ανέφερε ότι κινδυνεύουν με αποπομπή.

Ποιος είναι ο νέος Υπουργός Εξωτερικών;
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο νέος Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας είναι ο Κοσοβάρος Γκέντ Τσάκα. Διετέλεσε σύμβουλος του Ράμα για διπλωματικές υποθέσεις και από τον Ιούνιο του 2018 ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή ΥΠΕΞ. Ως αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, ήταν μέλος της ομάδας διαπραγμάτευσης για την πορεία ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.