29/12/18

Σε Τουρκία και Ισραήλ ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί την Τουρκία και το Ισραήλ τον Ιανουάριο με θέμα συζήτησης τη Συρία μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από την αραβική χώρα.
Η απόφαση αυτή του Αμερικανού Προέδρου έγινε ευνοϊκά δεκτή από την Άγκυρα, αλλά έχει προκαλέσει ανησυχία στο Ισραήλ, στενό σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Θα συζητήσουμε τις συνεχείς προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων ασφαλείας που αντιμετωπίζουν οι σύμμαχοι και οι εταίροι μας στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της επόμενης φάσης του πολέμου κατά του Ισλαμικού Κράτους, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αρχίσει να επαναπατρίζουν στρατεύματα από τη Συρία», ανέφερε με tweet του ο Τζον Μπόλτον. Η Ουάσινγκτον υπερασπίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα το δικαίωμα του Ισραήλ να πραγματοποιεί επιδρομές στη Συρία, οι οποίες το εβραϊκό κράτος ισχυρίζεται ότι στρέφονται εναντίον των ιρανικών δυνάμεων και της σιιτικής ένοπλης οργάνωσης του Λιβάνου Χεζμπολάχ.

Η Ρωσία την Τετάρτη κατηγόρησε το Ισραήλ για «κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας» της Συρίας, η οποία αποτέλεσε στόχο την προηγούμενη μέρα, σύμφωνα με τη Δαμασκό και τη Μόσχα, αεροπορικών επιδρομών από ισραηλινές δυνάμεις.

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο θα συναντηθεί με τον ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου την επόμενη εβδομάδα στη Βραζιλία.
 
Πηγή: philenews/ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.