30/12/18

Το αντιπυραυλικό σύστημα S-350 Vityaz θα αντικαταστήσει τους S-300

Η Ρωσία σκοπεύει εντός του 2019 να αναπτύξει τη νέα γενιά αντιπυραυλικών συστημάτων εδάφους-αέρος S-350 Vityaz (φώτο) που θα αντικαταστήσουν τα γηρασμένα S-300, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της χώρας. 
Κάνοντας απολογισμό του έτους, το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι το 2018 αναπτύχθηκαν συστήματα Pantsir-S και S-400 στην Κριμαία –τη χερσόνησο που προσαρτήθηκε από την Ουκρανία το 2014– καθώς επίσης και στην Αρκτική, στον θύλακα του Καλίνιγκραντ στη Βαλτική Θάλασσα και στην περιφέρεια του Χαμπαρόφσκ, στην άπω ανατολή.
Το Vityaz ("Ιππότης") είναι ένα σύστημα πυραύλων μικρού-μεσαίου βεληνεκούς που αναπτύχθηκε από την Almaz-Antey Air and Space Defece Corporation.
Τον περασμένο Μάρτιο το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο αμυντικός προϋπολογισμός της Ρωσίας θα περιοριστεί σε λιγότερο από το 3% του ΑΕΠ της χώρας μέσα στην επόμενη πενταετία. Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η δοκιμή του νέου υπερηχητικού πυραυλικού συστήματος Avangard, ικανού να οπλισθεί με πυρηνικές ή συμβατικές κεφαλές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, SigmaLive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.