28/12/18

Τσιτάτο της ημέρας: Ντόναλντ Τραμπ, πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής

"Μάλλον θλιβερό... όταν ξοδεύουμε 7 χιλιάδες δισεκατομμύρια δολάρια στη Μέση Ανατολή και δεν μπορείς να πας εκεί παρά μόνο κάτω από μαζική προστασία, με συνοδεία πολεμικών αεροσκαφών παντού".
Ντόναλντ Τραμπ, πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά από μια επίσκεψη έκπληξη στη βάση των ΗΠΑ Al-Asad, 250 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης, Ιράκ.

7.000 δισεκατομμύρια δολάρια είναι 7 τρισεκατομμύρια! 
Σε ελαφρά αποκρυπτογραφημένη ερμηνεία, σημαίνει: 

"πετάξαμε 7 τρισεκατομμύρια δολάρια στη Μέση Ανατολή για τίποτα, μηδέν αποτέλεσμα" ...


2 σχόλια:

  1. Εδώ και αιώνες στη Μέση Ανατολή έχει επικρατήσει μια θρησκευτικό πολιτική ιδεολογία άκρως επιθετική και επεκτατική.

    Όσα λεφτά και να δίνει η υπερδύναμη το προβλημα δεν πρόκειται να λυθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτο που λεει ο προεδρος βασικα ειναι οτι δεν υπαρχει λογος πια να δινει η αμερικη τοσα λεφτα χωρις να περνει τιποτα πισω. Τους μισουν τους αμερικανους στην μεση ανατολη, οπως τους μισουν και στην τουρκια. Αυτος ειναι και ο λογος της μακροχρονιας επενδυσης των αμερικανων στην τουρκια. Προσπαθησαν να κερδισουν την ευνοια τους αλλα ματαια. Μετα απο τοσα χρονια επενδυσεων δεν υπαρχει τουρκος που να τους θελει. Γι αυτο και αρχιζουν να τους αντιμετωπιζουν σαν ολους τους συμμαχους τους και οχι με ιδιαιτερη σχεση οπως στο παρελθον.
    Αυτο που δεν λεει ο προεδρος, και ομως στην ουσια θελει να πει, ειναι οτι οι ενεργειακοι ποροι της μεσης ανατολης δεν ειναι τοσο χρησιμοι πια οπως στο παρελθον (βλεπε παραγωγη πετρελαιου και φυσικου αεριου απο τις ΗΠΑ και φυσικα την επανασταση στην ηλεκτροκινηση και στις ανανεωσιμες πηγες ενεργειας. Με πυρηνικη ενεργεια φτιαχνεις ηλεκτρικη ενεργεια και κινεις ολο τον κοσμο).
    Υπαρχει και κατι αλλο ομως. Η ρωσσια δεν ειναι τιποτα απο οσο ηταν στο παρελθον. Μονο αν συνασπιστει με την γερμανια και την τουρκια μπορει να διεκδικησει θεση στον κοσμο μεγαλυτερη απο το μποι της. Και αυτη η σχεση υποβοσκει χρονια τωρα. Η γερμανια εχει ιδιαιτεση σχεση με την ρωσσια, δυο αγωγοι φυσικου αεριου. Η τουρκια εχει ιδιαιτερη σχεση με την γερμανια και τωρα αναπτυσσεται και ιδιαιτερη σχεση τουρκιας ρωσσιας περα απο τα ενεργειακα. Αυτο το τριγωνο ειναι που θυμωνει τον προεδρο για αυτο τα εχει βαλει με τους γερμανους. Το τριγωνο ρωσσιας, τουρκιας και ιραν ειναι μικροτερης σημασιας γιατι δεν εχουν και πολλα να προσφερουν ο ενας στον αλλον. Η Ρωσσια και το Ιραν εχουν ενεργειακους πορους και δεν εχουν καλες οικονομιες και η τουρκια εχει αναγκη ενεργειακους πορους αλλα και αυτη δεν ειναι ιδιαιτερα οικονομικα ευρωστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.