30/12/18

Αρχιεπίσκοπος: Στόχος της Τουρκίας είναι να πάρει όλη την Κύπρο

Στην εκτίμηση ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί και έχει θέσει στην τωρινή θητεία του τον στόχο να επιλύσει το εθνικό μας θέμα, προέβη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β` προσθέτοντας πως αυτό δεν εξαρτάται όμως δυστυχώς από τον ίδιο, καθώς η Άγκυρα δεν είναι ακόμη έτοιμη να λύσει το εθνικό θέμα. 
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της  του Χριστού Γεννήσεως στην Τάλα, ανέφερε πως επιθυμία και στόχος  της Αγκυρας είναι  κάποτε να πάρει ολόκληρη την Κύπρο. Η Τουρκία, συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, λέει ότι επιθυμεί να κάνει μια ομοσπονδιακή λύση αλλά “κακά τα ψέματα, λέει ομοσπονδία αλλά εννοεί συνομοσπονδία υπό την χείριστη μορφή της”.
Πρόσθεσε πως στο τέλος ο στόχος της Τουρκίας είναι να πάρει ολόκληρη την Κύπρο, σημειώνοντας πως αυτό πρέπει να το έχει υπόψιν λαός μας και να μην ξεχνά ότι η Τουρκία τροχοδρόμησε και έχει φέρει πέραν των 300 χιλ. εποίκων για να αλλάξει την δημογραφική σύνθεση του λαού μας. Όταν σημείωσε, “θα γίνουν οι Τούρκοι περισσότεροι από εμάς τότε θα αξιωθεί να κάνει δημοψήφισμα και θα μας λέει ό,τι θέλει ο λαός”.

Επιπρόσθετα είπε πως το  μάθημα τους το ξέρουν πολύ καλά οι Τούρκοι γιατί έχουν πάρει πολλά εδάφη που δεν ήταν δικά τους και δυστυχώς σήμερα είναι δικά τους όπως είναι η Αλεξανδρέττα  και  η Αντιόχεια.

Η Αντιόχεια ήταν η θρησκευτική πρωτεύουσα του Πατριαρχείου Αντιοχείας και κάποτε ήταν στην Συρία , σήμερα είναι στην Τουρκία είπε ,ενώ ακολούθως αναφέρθηκε στην συντριπτική πλειοψηφία του Λιβάνου που ήσαν Χριστιανοί και που σήμερα είναι Μουσουλμάνοι, όπως συμπλήρωσε .

Εξέφρασε την λύπη του ότι το εθνικό μας θέμα δεν  τελεσφορεί  και είπε "δεν πιστεύω να υπάρξει επίλυση του Κυπριακού το νέο έτος  παρόλο που εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση τα ΗΕ αλλά και ο Πρόεδρος “.

Επεσήμανε ωστόσο πως εκείνο που πρέπει να γίνει είναι όπως ο κυπριακός λαός εργαστεί σωστά , προγραμματισμένα, ούτως ώστε, σημείωσε, μέσα στα τόσα αρνητικά να έχουμε και ένα θετικό και από οικονομικής απόψεως να πηγαίνουμε καλά.

Δύναμη μας ανέφερε,  είναι η Κυπριακή Δημοκρατία, σημειώνοντας πως αυτό είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε  και πως αν πηγαίνουμε καλά αυτό είναι ένα δεύτερο όπλο.

Χωρίς, είπε, οικονομικό υπόβαθρο ο αγώνας μας δεν θα είναι επιτυχημένος.

Ο Αρχιεπίσκοπος στην συνέχεια χαρακτήρισε το έτος που μας φεύγει “καλό” τουλάχιστον για την εκκλησία αφού  από πνευματικής όψεως ήταν ένα καρποφόρο έτος από κάθε άποψη.

H Θεολογική μας Σχολή είπε, “ διάγει το 4ο έτος, μας έχει βοηθήσει αρκετά, ο θεολογικός μας κόσμος δουλεύει σωστά αλλά και ο κλήρος μας, οι κληρικοί μας, είναι η δύναμη μας και σχεδόν στην ολότητα του ο κλήρος δουλεύει καταξιωμένα”.

O κλήρος συνέχισε, είναι κοντά στο λαό μας και οι ναοί μας είναι κατάμεστοι και τις Κυριακές και τις γιορτές και εμείς είμαστε κοντά στο λαό μας αλλά και ο λαός μας είναι κοντά σε εμάς.

Επεσήμανε τέλος  πως η οικονομία του τόπου επίσης πάει καλά, και η  Εκκλησία μας καλύτερα . 

Πηγή: ΚΥΠΕ, SigmaLive

2 σχόλια:

  1. Μου κάνουν εντύπωση τα λόγια του αρχιεπισκοπου! !!! Οι Τούρκοι θέλουν και θα προσπαθήσουν να πάρουν όλη την Κύπρο !!!!!! Και τα δικά μας σκουπίδι ξεπουλαν την Μακεδονία και να φοβόμαστε στο μέλλον για διαμελισμο της πατρίδος μας !!!! Αυτή είναι μια μεγάλη διαφορά του προδότη και του πατριώτη! !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστά τό βλέπει ὁ Ἀρχιεπίσκοπος. Οἱ Τοῦρκοι, θεωροῦν Τοῦρκο τῆς "Ἀνατολίας" ὅποιον μιλᾶ τουρκικά και εἶναι μουσουλμάνος.
    Πρόκειται γιά τρελλή "λογική" ἐξίσωση-ἰσοπέδωση: Τουρκική γλῶσσα μαζί μέ τόν μουσουλμανισμό, καθιστᾶ τό ἄτομο Τοῦρκο. Ἀκόμη κι ἄν μέ τό ζόρι μαθαίνει τά τουρκικά , ἀκόμη κι ἄν μέ τό ζόρι δηλώνει μουσουλμάνος.

    Κατά τούς Τούρκους, ἡ "Βόρεια Κύπρος" εἶναι ἤδη Τουρκική Ἐπικράτεια.
    Ἀλλά καί ἡ Νότια Κύπρος, πού ἀναγνωρίζει (φυσικά, ἑλληνικά καί εὐρωπαϊκά) τό δικαίωμα τῶν "τουρκοκυπρίων" που κατοικοῦν ἐκεῖ νά μιλᾶνε τήν τουρκική γλῶσσα, καί νά εἶναι μουσουλμάνοι ἄν ἤ ἀφοῦ τό θέλουν,
    εἶναι κι αὐτή κατά τό ἥμισυ Τουρκική Ἐπικράτεια!

    Κατά τήν τρελλή "λογική" τῶν Τούρκων, καί οἱ Κοῦρδοι εἶναι Τοῦρκοι, ἀλλά ἐπειδή δέν δέχονται τήν τρελλή "λογική" ἐξίσωση-ἰσοπέδωση τῶν Τούρκων, εἶναι ἄρα τρομοκράτες.
    Κατά τήν ἴδια τρελλή "λογική" τῶν Τούρκων, καί οἱ Ἕλληνες τῆς Κύπρου θά εἶναι Τοῦρκοι, ἄν γνωρίζουν ἤ μάθουν ἔστω λίγο τήν τουρκική γλῶσσα, καί δέν θά μένῃ παρά νά ἀσπασθοῦν τόν μουσουλμανισμό (οἱ..."ἄπιστοι"!), γιά νά γίνουν πλήρως ἄνθρωποι, δηλαδή Τοῦρκοι.
    Μά καί οἱ Εὐρωπαῖοι, ὅσοι μάθουν τήν τουρκική γλῶσσα, δέν θά χρειάζονται παρά μόνο νά ἀσπασθοῦν τό Ἰσλάμ, volens nolens, γιά νά γίνουν Τοῦρκοι, ἄν ἔχει ἐνεργοποιηθῆ ἡ ἕνωση ....τῆς Εὐρώπης μέ τήν Τουρκία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.