30/12/18

Ο Συριακός Στρατός κατέλαβε το φράγμα Tishreen ανατολικά της Ιεράπολης για να μπλοκάρει τα τουρκικά στρατεύματα

 Ο Συριακός Αραβικός Στρατός ανάλαβε τον έλεγχο του φράγματος Tishreen που συνδέει τις επαρχίες του Χαλεπίου και της Αλ-Ρακά, , δήλωσε σήμερα μια τοπική στρατιωτική πηγή στην Al-Masdar News.
Σύμφωνα με την στρατιωτική πηγή, ο Συριακός Αραβικός Στρατός έλαβε τον έλεγχο του φράγματος Tishreen από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), οι οποίες διοικούσαν το φράγμα με την κυβέρνηση πριν από τη μεταβίβαση του αυτή τη Κυριακή.

Με τη μεταβίβαση του φράγματος Tishreen την Κυριακή, ο Συριακός Αραβικός Στρατός τοποθετήθηκε τώρα ανατολικά της Ιεράπολης, μπλοκάροντας  με αυτό το τρόπο την πιθανή διέλευση του τουρκικού στρατού από την επαρχία του Χαλεπίου στη κοντινή Αλ-Ρακά.

Πρόκειται για μια σημαντική κίνηση του Συριακού Αραβικού Στρατού, διότι αν ο τουρκικός στρατός έλεγχε το φράγμα Tishreen, θα σήμαινε καταστροφή για τους κατοίκους του Χαλεπίου και της Αλ-Ράκα.


Το φράγμα Tishreen βρίσκεται στη βόρεια όχθη του ποταμού Ευφράτη. Το κατείχε προηγούμενα το Ισλαμικό Κράτος (ISIS / ISIL / IS / Ντάες) πριν ξεκινήσουν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) τη σημαντική επίθεσή τους στα ανατολικά του Χαλεπίου και δυτικά της Αλ-Ράκα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.