28/12/18

Συγκλονιστικό ποντιακό τραγούδι για τη Μακεδονία από τον Δημήτρη Καρασαββίδη!

Η Μακεδονία έτον και θα έν’ ελληνικόν! Μια φράση που συμπυκνώνει τη μόνη αλήθεια για τη Μακεδονία και κυριαρχεί στο νέο τραγούδι του Δημήτρη Καρασαββίδη. Οι συγκλονιστικοί στίχοι που φέρουν την υπογραφή του γιατρού και στιχουργού Μιχάλη Νικολαΐδη, απηχούν τις σκέψεις που έχουν όλοι οι Έλληνες εδώ και χρόνια, πολύ πριν από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ για την αλλαγή της ονομασίας της πΓΔΜ.

«Έλληνες όλ’ τραγωδούμε ζήτω η Μακεδονία, / είμες μακεδονομάχοι παίρνε άψιμον τα ψύα / ζούμ' για την ελευθερίαν / θα πατούμ' την προδοσίαν, / την τιμήν, την ιστορίαν 'κί πουλούμ' εμείς καμίαν» τραγουδά ο γνωστός Πόντιος καλλιτέχνης, που με όχημα τη φωνή του στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.
Εξάλλου, όπως σχολίασε μεταξύ άλλων στο pontos-news.gr ο γιατρός Τάσος Κοκοβίδης που είχε καίριο ρόλο σε αυτήν τη δουλειά, αφού έκανε το βίντεο, το μοντάζ και τον υποτιτλισμό, πρόκειται για «Μια μικρή απάντηση σε όλους αυτούς τους δουλοπρεπείς και υποταγμένους που δυναμιτίζουν και δηλητηριάζουν την κατάσταση στα Βαλκάνια».
Την ορθογραφική επιμέλεια των ποντιακών στίχων έκανε ο Κώστας Μαυρόπουλος, ενώ ο Νίκος Κοκοβίδης υπογράφει την επεξεργασία των φωτογραφιών.

2 σχόλια:

  1. Υπεροχο τραγουδι. Παρακαλω να το σταλει στον αξιωτιμο ΥΦ.ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Κυριο ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ που ειναι ΠΟΝΤΙΟΣ και υποστηριζει την συμφωνια των Πρεσπων.
    ΥΓ.Υπαρχουν νομιζω κι αλλοι Ποντιοι βουλευτες που πρεπει να προβληματιστουν.
    Στο βαθος του χρονου φοβαμαι αλλα θα υπαρξει και νεα προσφυγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στον Αμανατίδη να τα πείτε !!!! Έτσι νομίζει και αυτός ο χαζός, ότι πάντα θα είναι βολευτης !!!!
    Ρεζίλι μας έκανες Αμανατίδη, νομίζεις ότι θα έχεις μετά δικαιολογία .... Όχι !! Βλάκα θα σε ανεβάζουν βλάκα θα σε κατεβάζουν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.