29/12/18

Η Βουλγαρία κάνει αυτό που δεν κάνει η ελληνική κυβέρνηση - ΠΓΔΜ: Βέτο από τη Βουλγαρία στην ένταξή της σε ΝΑΤΟ-ΕΕ

  • Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ με τον Προκόπη Παυλόπουλο (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
Την αποδοκιμασία της στη Συμφωνία των Πρεσπών και μάλιστα με ισχυρό τρόπο εξέφρασε η Βουλγαρία, καθώς ο πρόεδρος της χώρας Ρούμεν Ράντεφ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει χώρα με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία». «Ως Πρόεδρος της Βουλγαρίας δεν συμφωνώ με το όνομα ‘Βόρεια Μακεδονία’. Δεν υπάρχει τέτοια χώρα. Αυτό το όνομα δεν μπορεί να ισχύσει. Και δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι υπάρχει ‘μακεδονική γλώσσα’. Αυτό είναι ό,τι το χειρότερο για τα Βαλκάνια»!

Παρόμοιες δηλώσεις σε έντονο τόνο έκανε και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, ο οποίος μάλιστα απείλησε ευθέως με βέτο κατά της ένταξης της πΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.
«Κύριε Ζάεφ, μην καταχραστείτε το θέμα της γλώσσας της πΓΔΜ. Αυτό μπορεί να σας κοστίσει την ένταξή σας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Δεν θα επιτρέψουμε συμβιβασμούς με την ιστορία της Βουλγαρίας, γιατί τα εδάφη της πΓΔΜ ήταν βουλγαρικά», είπε χαρακτηριστικά.
Οι δηλώσεις του Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ έγιναν με αφορμή τον ισχυρισμό του Ζόραν Ζάεφ ότι η Συμφωνία των Πρεσπών του παρέχει το… αδιαμφισβήτητο δικαίωμα αναγνώρισης τη «μακεδονικής» γλώσσας. «Τέτοια γλώσσα δεν υπάρχει και κανείς δεν μπορεί να την καθιερώσει», τόνισε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Βουλγαρίας.

7 σχόλια:

  1. Για να δουν οι Έλληνες ότι οι Βούλγαροι θα τους σώσουν! ! Προδότες του ελληνικού λαού θα έλθει η ώρα που θα το πληρώσετε και μάλιστα βαριά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτούς ψηφίσατε και θα ψηφίζετε στον αιώνα τον άπαντα δηλαδή δειλούς αριστερόστροφους φασίστες ή καραγκιόζηδες λαμόγια της 'λαικής' δεξιάς ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που ειναι ο ...βαθυς ...ιστορικος ..διπλωματης ...τριπαπλοματουχος κος Κοτζιας ....να τον κανει με τα ...κρεμμυδακια ...τον Βουλγαρο ?? Να τον αρπαξει με το καβουρακι του ...του Λακυ Λουτσιανο...να τον κανει....φιδε !!!! Που εισαι βρε ...θηριο Κοτζια ...που εσκισες την γατα...την Ρωσια ??? Που εισαι ...διηπειρωτικε καταυγαστηρα φωτος ??? Σηκω απ την...ταβερνα..χανεται το ...εργο σου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο νεο-Κομμουνιστής ΚΟΤΖΙΑΣ υπο συνθηκες Δημοκρατικες θα επρεπε ειτε να εχει εκτελεσθει ειτε να ηταν στην φυλακη καταδικασμενος πολλαπλα ισοβια και πιστευω οτι τελικα δεν θα αποφυγει την τιμωρια αυτη για την εσχατη προδοσια του, εκτος και αν προλαβειτην δικαιοσυνη κανενας αλλος και παρει το νομο στα χερια του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάποτε η Ελλάδα δεχόταν τους (σλαβο)μακεδόνες και την (συμμαχική) (Γιουγκοσλαβική) "Μακεδονία" για να μην την οικειοποιηθούν οι "κακοί" (ενίοτε "κομμουνιστές") Βούλγαροι. Τώρα η "σύμμαχος" (καπιταλιστική πλέον) Βουλγαρία δεν αποποιείται τις διεκδικήσεις της (ούτε καν εις όφελος του ΝΑΤΟ) και μας κάνει μαθήματα πολιτικής, ενώ εμείς πάλι αποδεχόμαστε την ανεξάρτητη πλέον "Μακεδονία" για να μην γίνει η Μεγάλη Βουλγαρία και η Μεγάλη Αλβανία [όπως λένε κάποιοι]. Ας προσέχαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωστοσο η Αλβανια με λαστεξ Αμερικανικο ..μεγαλωνει....για να μην μεγαλωσει ( !!!) ...η Τουρκια σαν λαστιχακι του σλιπ...τεντωνει...θα δουμε τι θα γινει η Βουλγαρια....με τοση ελαστικοτητα γυρω Ατλαντικη....κλπ..Κι ενας Ελλην δεν ειπε στους καποιους ..." αντε βρε αρχιδομ@@κες σκατοψευτες ...γκαγκαδες...ηλιθιοι που καθομαστε και
    σας ακουμε ..ανικανοι ".........Η μηπως το ειπε καποιος και δεν το ...ακουσαμε ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.