29/12/18

«Κάλπη-κη φιέστα» - Σταθμό του μετρό, χωρίς μετρό, εγκαινίασε ο Αλ. Τσίπρας

Σταθμό του μετρό, χωρίς μετρό, εγκαινίασε ο Αλ. Τσίπρας
«Tο πιο γνωστό ανέκδοτο για την πόλη της Θεσσαλονίκης παύει να είναι πια ανέκδοτο και γίνεται πραγματικότητα», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον χαιρετισμό του από τον σταθμό του μετρό στο Συντριβάνι, τον οποίο και επιθεώρησε... πρόωρα, καθώς οι συρμοί θα λειτουργήσουν το 2020, ενώ θα ξηλωθεί και ο σταθμός μετά τα εγκαίνια για να συνεχιστούν τις εργασίες. Αντιδράσεις από τα αντιπολιτευτικά κόμματα, καταγγέλλουν νέα φιέστα - παρωδία.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «είναι στο 95% ολοκληρωμένο το έργο σε ό,τι αφορά την κατασκευή των 13 πρώτων σταθμών και αυτό που λείπει», υποστήριξε, «είναι δύο πράγματα: οι συρμοί και ο ιδιοκτήτης του έργου, δηλαδή οι πολίτες της Θεσσαλονίκης που δικαιούνται μετά από τόσα χρόνια αναμονής να έχουν τη δυνατότητα μιας σύγχρονης υποδομής που θα αλλάξει την ποιότητα της ζωής τους και την καθημερινότητα τους».
Αν και ο πρόεδρος του μετρό τοποθέτησε την έναρξη της λειτουργίας αργότερα, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι το μετρό θα ξεκινήσει να δέχεται κόσμο τον Φεβρουάριο του 2020.
«Πιστεύω ότι με την ολοκλήρωση αυτού του έργου -το α' εξάμηνο του 2019 θα γίνουν οι δοκιμές των συρμών-, πιστεύω ότι με τη βοήθεια των ανθρώπων που απέδειξαν αυτά τα 3,5 χρόνια ότι μπορούν να κάνουν θαύματα, ότι τον Φεβρουάριο του 2020 οι πολίτες θα είναι σε θέση να κάνουν χρήση ενός εργαλείου που το έχουν ανάγκη», ανέφερε.
Αφήνοντας αιχμές για τους προκατόχους του, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η λειτουργία του μετρό «θα αλλάξει κατηγορία στη Θεσσαλονίκη, που θα γίνει μια σύγχρονη πόλη» και από «συμπρωτεύουσα» θα γίνει «πρωτεύουσα των Βαλκανίων», ενώ υποστήριξε ότι η ολοκλήρωση του μετρό συνιστά διπλό κατόρθωμα. «Το πρώτο κατόρθωμα είναι ότι ολοκληρώνεται το έργο. Το δεύτερο ότι ολοκληρώνεται με το μικρότερο δυνατό κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο».
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, με τις διαπραγματεύσεις που έγιναν, αντί για αποζημιώσεις 1,1 δισ. ευρώ, που ήταν οι αρχικές απαιτήσεις και ξεπερνούσαν την αξία του έργου, δόθηκαν με δικαστικές αποφάσεις 188 εκατ. ευρώ.
Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι το έργο του Μετρό στη Θεσσαλονίκη ήταν σταματημένο, βαλτωμένο, μαζί με την ανάπτυξη της πόλης, την προοπτική της, την ελπίδα των Θεσσαλονικέων. «Ένα έργο που αντί να δώσει τις οριστικές λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα της Θεσσαλονίκης, των αστικών συγκοινωνιών, διαίρεσε την κοινωνία, υπονομεύοντας στην κοινή γνώμη και το ίδιο το έργο αλλά και την πολιτιστική κληρονομιά», προσέθεσε.
Τόνισε πως όμως «όχι μόνο προχώρησε αλλά ολοκληρώνεται σε χρόνο συντομότερο από όσο κανείς θα μπορούσε να φανταστεί, σε σχέση με τη πορεία των εργασιών όταν αναλάβαμε, σε σχέση με την απίστευτη χρονοτριβή και κωλυσιεργία όλα τα προηγούμενα χρόνια μέχρι να αναλάβουμε».
«Είμαι στην ευχάριστη θέση, πέραν του να επισκεφθώ έναν ολοκληρωμένο από τους σταθμούς να σας αναγγείλω ότι εντός του 2019 ξεκινούν οι πρόδρομες εργασίες για επέκταση του μετρό στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης», ανέφερε, ισχυριζόμενος ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις ξέχναγαν τις συγκεκριμένες περιοχές
Επίσης, σημείωσε ότι «η Θεσσαλονίκη μετεξελίσσεται από "συμπρωτεύουσα", από φτωχό συγγενή και ουραγό σε διεθνές κέντρο, σε μια σύγχρονη πόλη ευρωπαϊκή, σε μια πρωτεύουσα των Βαλκανίων», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.
Επίσης ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι:
-τον Φεβρουάριο ενεργοποιείται ο νέος οργανισμός ΑΣΥΘ ο οποίος θα έχει την ευθύνη λειτουργίας όλων των Αστικών Συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης και του Μετρό συμπεριλαμβανομένου.
-τον Φεβρουάριο προκηρύσσεται ο Διαγωνισμός για την προμήθεια νέων λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. 350 νέα λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη ενώ παράλληλα έχουν ξεκινήσει και οι διαδικασίες για αναβάθμιση των αμαξοστασίων.
- Προχωράμε σε μεταβατική διαδικασία ανασχεδιασμού των Αστικών Γραμμών
Επίσης, ανακοίνωσε άμεση προκήρυξη διαγωνισμού για την άμεση πρόσληψη 150 νέων οδηγών με 2ετείς συμβάσεις έργου. Επίσης, προκήρυξη μετατάξεων τεχνιτών από άλλους φορείς και κυρίως από την ΕΛΒΟ. Παράλληλα, δρομολόγηση διαγωνισμού για πρόσληψη νέων μόνιμων οδηγών και τεχνιτών αμέσως μετά τη συγκρότηση του ΑΣΥΘ.

«Κάλπη-κη φιέστα»
«Κάλπη-κη φιέστα, με σοβαρό οικονομικό κόστος, στήνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας. Ένα μέρος από τον δήθεν έτοιμο σταθμό θα ξηλωθεί αμέσως μετά για να ολοκληρωθούν εργασίες που δεν έγιναν», αναφέρει σε δήλωσή του για τη σημερινή εκδήλωση στον σταθμό Σιντριβανίου του Μετρό Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.
«Το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης έχει σφραγίδα. Ξεκίνησε από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Προχώρησε με την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Ταυτόχρονα εξασφαλίστηκε η επέκταση του προς την Καλαμαριά με πόρους προγράμματος του ΕΣΠΑ, του οποίου είχα ως αρμόδιος υπουργός την εποπτεία», αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ, επισημαίνοντας πως «παρά τις αρχικές αναστολές και καθυστερήσεις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να το συνεχίσει».
«Δυστυχώς», προσθέτει ο κ. Καλαφάτης, «απομένουν άλλα 2 χρόνια για τα εγκαίνια».

«Πάψτε να εμπαίζετε τους Θεσσαλονικείς!»
Πόσο απύθμενο μπορεί να είναι το θράσος σας κύριοι Τσίπρα – Σπίρτζη;», διερωτάται με δηλώσεις του ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, κάνοντας λόγο για την πρώτη παγκοσμίως σκηνοθετημένη θεατρική εκδοχή ενός σταθμού, που μετά τα εγκαίνια θα ξεστηθεί το σκηνικό για να ξεκινήσουν οι εργασίες αποπεράτωσής του.
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης σχολιάζει σε δήλωσή του πως «το είδαμε στη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η παράσταση τότε, είχε ως θέμα τη δήθεν υπερσύγχρονη μηχανή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ “Ασημένιο Βέλος”, που θα εκτελούσε την διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες. Όσο η υπόλοιπη Ελλάδα είδε ξανά το “Ασημένιο Βέλος”, άλλο τόσο το είδαν και οι Θεσσαλονικείς. Τώρα, τη σκυτάλη των παραστάσεων παίρνει το μετρό Θεσσαλονίκης».
Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, «στόχος των Τσίπρα - Σπίρτζη είναι να πείσουν τους Θεσσαλονικείς ότι ολοκληρώνεται το μετρό της πόλης. Παρουσιάζεται λοιπόν  σε παγκόσμια πρώτη, ο πρώτος σκηνογραφικά ολοκληρωμένος σταθμός “Σιντριβάνι”. Η  τέλεια θεατρική εκδοχή ενός σταθμού εν λειτουργία, κατά το ανάλογο των χωριών Ποτέμκιν».
Ο κ. Μανιάτης επισημαίνει ότι η επόμενη μέρα είναι βέβαιο ότι θα βρει τον ανάδοχο κατασκευής να ξεστήνει τα σκηνικά της σημερινής παράστασης για να ξεκινήσει εκ νέου τις εργασίες αποπεράτωσης του σταθμού. «Πόσο  απύθμενο μπορεί να είναι το θράσος σας κύριοι Τσίπρα - Σπίρτζη; Σκηνοθετείτε τα εγκαίνια ενός σταθμού, όταν γνωρίζετε πολύ καλά ότι η  εκκίνηση της λειτουργίας του μετρό της Θεσσαλονίκης δεν πρόκειται να γίνει πριν το 2022. Ή μήπως και αυτό είναι υπερβολή;», διερωτάται ο βουλευτής της ΔΗΣΥ
Και συμπληρώνει: «Είναι υπερβολή ότι δεν έχετε ξεκαθαρίσει ακόμη την τελική λύση του σταθμού Βενιζέλου; Είναι υπερβολή ότι δεν έχετε ακόμη καταλήξει με τη σηματοδότη του έργου; Είναι υπερβολή ότι στους σταθμούς δεν έχουν ακόμη ουσιαστικά προχωρήσει οι ηλεκτρομηχανολογικές  εργασίες; Είναι υπερβολή ότι η επιδομή υπολείπεται πολύ από το λέει κανείς ότι έχουν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες εργασίες; Επιτέλους  σοβαρευθείτε! Πάψτε να εμπαίζετε τους Θεσσαλονικείς! Πάψτε να κοροϊδεύετε του πολίτες!».

«Κακοστημένη κωμωδία»
«Οι Θεσσαλονικείς, ούτε για το "Ασημένιο Βέλος" κόβουν εισιτήριο, ούτε για το μετρό. Πολύ περισσότερο δεν κόβουν εισιτήριο για τις κακοστημένες προεκλογικές κωμικές παραστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστές τους Τσίπρα-Σπίρτζη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΠΟΤΑΜΙ.

Πηγή: Λίμπεραλ

7 σχόλια:

  1. Ξυπνάτε γιατί χανόμαστε !!!!!!
    Ήλθε αυτός να κοροϊδέψει τους παρα πεταγμενους Έλληνες !!! Όλοι ένα μάτσο χάλια! !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμετάβλητος Νομος # 4 "Ο νόμος της εντύπωσης"
    Στην μάχη μεταξύ των προϊόντων (βλ. κομμάτων), η "εντύπωση" είναι πιο σημαντική από την "πραγματικότητα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...ενώ θα ξηλωθεί και ο σταθμός μετά τα εγκαίνια για να συνεχιστούν τις εργασίες...

    Θα ξηλωθούν και οι ράγες, σας διέφυγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι πλειοψηφια των Ελληνων μπορει να ειμαστε φιλοτομαριστες(αποδεικνυεται διαχρονικα απο τα πεπραγμενα μας) για αμνημονες η ψαρομυαλοι δεν φημιζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάτι σαν τα εγκαίνια της υποθαλάσσιας σήραγγας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαθημενα τα βουνά στα χιόνια.... έχουν μάθει οι Θεσσαλονικείς, ο Κουβελας με μια τρύπα βγήκε δήμαρχος και επί χρόνια έβγαινε βουλευτής και υπουργός τσσσ σε τα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. https://www.youtube.com/watch?v=83YPXr7VchU


    Ρε παιδιά μετρό μπορεί να μην έχουμε ακόμα αλλά τουλάχιστον(κουτσά στραβά) εμείς στη Θεσσαλονίκη(και περισσότερο στην Αθήνα που έχουν έτοιμο μετρό και πόσους σταθμούς) θα έχουμε κάποια καταφύγια αν γίνει τίποτα με την Τουρκία. Στην υπόλοιπη χώρα τι θα γίνει να δούμε.

    Βέβαια, το θέμα είναι ότι σε αυτή την περίπτωση θα θέλει ο Καμμένος να εγκαινιάσει πρώτα όλους τους σταθμούς και μετά να ανοίξουν για να μπούμε μέσα.
    Τους έχω ικανούς να βαράνε πολεμικές σειρήνες, να πέφτουν βόμβες, ο Ερντογάν με τους επιτελείς του στην Άγκυρα να κάθεται στην αίθουσα πολέμου, να δείχνει η Τουρκική κρατική τηλεόραση πλάνα και ο Αλέξης με τον Καμμένο(με στολή ΟΥΚ ο τελευταίος και ανοιχτό το χιτώνιο λες και πάει για κυνήγι αγριογούρουνου) να φωνάζουν:

    "Μισό λεπτό παιδιά! Να κόψουμε την κορδέλα!".

    Και δεν έχω ικανούς γι' αυτό το πράγμα μόνο αυτούς τους δυο αλλά οποιονδήποτε Έλληνα πολιτικό.

    Θα το δει ο Σουλτάνος και θα πει στον Ακάρ και στον Φιντάν:

    "Μα τον Αλλάχ,σίγουρα είναι κόλπο της υπηρεσίας τους με σωσίες. Η Γιουνανιστάν Μπανιστίρ Καταδοτογλου προσπαθεί να μας δώσει λάθος πληροφορίες".


    Άντε Αλέξη, μια που είσαι και πολιτικός μηχανικός πάρε και ένα μυστρί και βάλε με λίγο τσιμέντο μια μαρμάρινη πλάκα που πάνω θα έχει ένα βελάκι και θα γράφει "Μετρό Θεσσαλονίκης. Γραμμή Καλαμαριάς". Ξέρεις εσύ...μια εβδομάδα πριν τις εκλογές.
    Βάλε και όσους τυχόν βουλευτές σου είναι δασολόγοι και γεωπόνοι να φυτέψουν από ένα δεντράκι ο καθένας τους στο Μάτι και στην κρατική τηλεόραση με μεγάλα γράμματα:
    "Η αναδάσωση ξεκίνησε! Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.