29/12/18

Νετανιάχου και τουρκικές ερντογανικές ασυναρτησίες

Λουκής Λουκαΐδης   
Μετά από 44 χρόνια βρέθηκε επιτέλους και ένας αρχηγός κράτους να αντιπαραταχθεί στον αρχικλέφτη Ερντογάν που συνεχίζει μέχρι σήμερα να κρατά με τον στρατό του ένα μέρος του νόμιμου κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας εμποδίζοντας τον πληθυσμό να επιστρέψει στα σπίτια του σε διάφορες πόλεις και λεηλατώντας, με τους έποικους και τους εγκληματίες Τουρκοκύπριους υποταγείς του, τις περιουσίες των Ελληνοκυπρίων.  
Πολλά θα μπορούσε να πει ο Νετανιάχου κατάμουτρα στον Τούρκο δικτάτορα που έχει το θράσος να κατηγορεί άλλους χωρίς να βλέπει τα δικά του. Και έρχονται τα ογλάνια του να υπερασπίσουν την εισβολή και κατοχή, όπως κάποιον Κουντρέτ Οζερσάι να μας μιλά για νόμιμη επέμβαση της Τουρκίας στην Κύπρο «που παρέχει σταθερότητα τόσο στο νησί όσο και στην περιοχή από το 1974». Είναι λέει και «εγγυητής της Ειρήνης η οποία συνεχίζεται για τα 44 χρόνια». Πρόσθεσε ακόμα ότι «η παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο βασίζεται στη συμφωνία εγγύησης». Χωρίς βέβαια να συμβαδίζει με αυτή. Αναφέρθηκε και στο «Διεθνές Δικαστήριο και το Συμβούλιο Ασφαλείας» σχετικά με τις ενέργειες του Ισραήλ. Δεν βλέπει ότι η χώρα του καταδικάστηκε επανειλημμένως και ονομαστικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης αρχίζοντας από τις υποθέσεις 6780/74 και 6950/75 για συνεχείς σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σαν αποτέλεσμα της επέμβασης της Τουρκίας για τις εν ψυχρώ δολοφονίες, από τους Τούρκους αξιωματικούς, αθώου πληθυσμού, για της μεγάλης κλίμακος διάπραξης επανειλημμένων βιασμών γυναικών μέχρι αιμορραγίας, περιλαμβανομένων και πνευματικά καθυστερημένων κοριτσιών που σε μια περίπτωση μια από αυτές βιάστηκε από 20 στρατιώτες, ο ένας μετά τον άλλο, με αποτέλεσμα να την ρίξουν από τον δεύτερο όροφο του σπιτιού, το οποίο οργάνωσαν ως πορνείο για να εξαναγκάζουν τις γυναίκες να εκπορνεύονται. Όσες δε αντιστέκονταν, είτε δολοφονούνταν είτε υπόκειντο σε επανειλημμένους βιασμούς από αριθμό Τούρκων στρατιωτών. Βιασμούς μάλιστα ενώπιον των παιδιών και των συζύγων των γυναικών. Ορισμένες που παραπονούντο σε ανώτερους αξιωματικούς του στρατού βιάζονταν και από αυτούς. Οι βιασμοί αυτοί αφορούσαν εκατοντάδες γυναίκες από 12 ετών μέχρι 70. Πολύ ειρηνική επέμβαση ε; Κύριε Ερντογάν; Βασανιστήρια κατά την κράτηση των πολιτών που συνελάμβαναν κατά την εισβολή.  
Αυτά είναι λίγα από τα εγκλήματα. Υπάρχουν και άλλα όπως είναι η καταναγκαστική εργασία, η καταστροφή και οικειοποίηση περιουσιών, οι λεηλασίες και ο εκτοπισμός πολιτών από τα σπίτια τους που συνεχίζει μέχρι σήμερα. Και δεν έχουν ίχνος ντροπής ή ανθρωπιάς για να παραδεχτούν τουλάχιστον τα λάθη τους. Αλλά τι αναμένεις από μια χώρα η οποία μέχρι σήμερα παρόλες τις διεθνείς καταδίκες δεν παραδέχεται τη γενοκτονία των Αρμενίων. Οι καταδίκες της Τουρκίας συνεχίστηκαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με καταγγελία της Κυπριακής Δημοκρατίας (αρ. 25781/94) και πολλών άλλων θυμάτων της τουρκικής θηριωδίας, η οποία τώρα θέλει να μας πείσει (κατ’ ακρίβεια να μας παραπλανήσει) ότι θα συνεργαστεί με τους Ελληνοκύπριους καλόπιστα. Οποία μεταλλαγή σκοπιμότητας!   
Για το θέμα λοιπόν των εγκλημάτων και παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν επιτρέπεται οι Τούρκοι να κατηγορούν άλλους. Αντί να ζητήσουν συγνώμη, και να αποκαταστήσουν ότι είναι δυνατόν από τις καταστροφές τους και τα εγκλήματά τους, επιδιώκουν να μοιράσουμε την Κύπρο και να παίρνουμε από μισά. Και έχει αφελείς από τους πολιτικούς μας (ευτυχώς τώρα περιορίστηκαν), οι οποίοι επιμένουν σε συνεργασία για να μην μοιραστεί η Κύπρος στα δύο χωρίς να εξετάζουν τη συμπεριφορά των Τούρκων στο παρελθόν ούτε και τις επιδιώξεις τους. Επιμένουν μάλιστα ότι επειδή κάναμε και εμείς παραβιάσεις, βρισκόμαστε στην ίδια μοίρα. Προσωπικά δεν αρνούμαι ότι υπήρξαν απαράδεχτες μεμονωμένες πράξεις από πλευράς Ελληνοκυπρίων, αποτέλεσμα όμως της τούρκικης εισβολής και που δεν συγκρίνονται σε είδος ή μέγεθος με τα πιο πάνω εγκλήματα, πολλά από τα οποία συνεχίζουν μέχρι σήμερα. Να συνεργαστούμε και με τους Τούρκους εγκληματίες της χώρας μας αλλά με διεθνώς κατοχυρωμένη βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις άλλες αρχές και αξίες και όχι να επιδιώκουμε την επανένωση ως αυτοσκοπό ανεξαρτήτως συνεπειών. Πρέπει πρώτα να πεισθούμε ότι ενεργούν μακριά από τις ασυναρτησίες που δημοσιεύει ο Οζερσάι με πηγή τον δικτάτορα Ερντογάν κι ότι θα δημιουργηθεί επιτέλους ένα βιώσιμο κανονικό κράτος.
Φιλελεύθερος

3 σχόλια:

  1. Καλά τα λέει ο "ογλανης" Κουντρέτ Οζερσάι σε εμάς και σε όλους είναι, ο εγγυητής της ειρήνης στο νησί τον οποίο έβαλε ο
    "πατερουλης" μας Καραμανλής τότε στα παλιά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και οι δυο εναι ληστες,μην το αγνοειται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας κρατησουμε μικρο καλαθι γιατι το εργο εχει ξαναπαιχτει στο παρελθον και εξελιχτηκε σε επαναθερμανση του παλιου 50ετους ειδυλλειου.
    Οι νεοι μας συμμαχοι ειναι εραστες της μπιζνας και η μπιζνα επιβαλλει οι αγωγοι να περασουν μεσω τουρκιας καθως ειναι πολυ φτηνοτεροι.
    Καποιοι επιχειρηματιες ενθεν και ενθεν προσπαθουν γι'αυτο.
    Εδω ολοκληρος ξανθος αγγελος ξεχασε το αεροπλανο και τις απειλες και κανει μπιζνες με την μουσουλμανια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.