2/12/18

Εχθροί του λαού



Του Στέφανου Μάνου
Δεν πιστεύω τίποτε από όσα λέει ο πρωθυπουργός. Δεν πιστεύω καμιά από τις προβλέψεις των υπουργών του. Έχω την εντύπωση ότι συστηματικά προσπαθούν να με εξαπατήσουν, να μου παρουσιάσουν μια πλαστή πραγματικότητα που εξυπηρετεί τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πράξεις τους δεν ευνοούν τον ελληνικό λαό, τον βλάπτουν. Στην αρχή είχαν, ίσως, το ελαφρυντικό της άγνοιας. Τώρα όμως ενεργούν με κακία εναντίον του λαού. Είναι εχθροί του λαού.
Δύο παραδείγματα για τεκμηρίωση του ισχυρισμού:
 1. Αρνούνται να αλλάξουν το άρθρο 16 του Συντάγματος που έχει οδηγήσει σε παράλυση τα πανεπιστήμια (μόνο πανεπιστήμια δεν είναι) για να μη θίξουν τις συντεχνίες των βολεμένων πανεπιστημιακών. Προτιμούν να διατηρούν αμετάβλητο το θεσμικό πλαίσιο εντός το οποίου θέριεψαν και διαπρέπουν οι κάθε λογής αφώτιστοι, ετερόφωτοι, κομματικοί ντενεκέδες, ιεροφάντες της ανοησίας, σε βάρος ικανών νέων που αναγκάζονται (αν μπορούν) να εκπατριστούν για να συμπληρώσουν τις σπουδές τους.
 2. Αρνούνται να καταργήσουν τον συμπληρωματικό φόρο που συνοδεύει τον ΕΝΦΙΑ, μολονότι πρόσφατη μελέτη του ΙΟΒΕ απέδειξε ότι η κατάργησή του θα προκαλούσε αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,7% ετησίως, αύξηση της απασχόλησης κατά 32.000 θέσεις εργασίας ετησίως, θα έλυνε πολλά προβλήματα των τραπεζών και θα είχε μηδενική δημοσιονομική επίπτωση.

Πού κρύβεται ο αγγλοτραφής διάδοχος του κ. Βαρουφάκη στο Υπουργείο Οικονομικών; Γιατί αγνοεί τα συμπεράσματα της μελέτης του ΙΟΒΕ; 0,7% αύξηση του ΑΕΠ από την κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου, όταν η πρόβλεψή μου είναι ότι το 2019 η αύξηση του ΑΕΠ θα είναι μικρότερη από 2%! Θεωρεί αμελητέα την κατά 0,7% αύξηση του ΑΕΠ ο κ. Τσακαλώτος; Οι 32.000 νέες θέσεις εργασίας τον αφήνουν αδιάφορο; Μία διάταξη σε ένα άρθρο φθάνει για να καταργηθεί ο συμπληρωματικός φόρος και μπορεί να ψηφιστεί τώρα μαζί με τον προϋπολογισμό και να ισχύσει αμέσως.
Παρατηρώ, όπως όλοι σας, όχι τα ψέματα της κυβέρνησης αλλά όσα συμβαίνουν γύρω μας. Τι διαπιστώνω και τι φαντάζομαι διαπιστώνετε και εσείς; Οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες δείχνουν να παραπαίουν. Δεν είναι πια τράπεζες, αλλά ζόμπι. Η αξία τους, όπως μετριέται από την αξία των μετοχών τους, από 21 δισ. ευρώ το 2015 όταν ήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, είναι σήμερα 4 δισ. Συγχαρητήρια, κ. Τσίπρα. Συγχαρητήρια, κ. Τσακαλώτε. Είσαστε στο σωστό δρόμο! Σε λίγο οι τράπεζες δεν θα αξίζουν τίποτε. Θα δούμε τότε πώς λειτουργεί η οικονομία χωρίς τράπεζες. Παρατηρώ όμως ότι και η ΔΕΗ παραπαίει. Η ΔΕΗ που είναι προϋπόθεση για οποιαδήποτε παραγωγική διαδικασία. Τα δώσαμε όλα στους συνδικαλιστές και στους μεγαλο-προμηθευτές και μεγαλο-εκμεταλλευτές και τώρα θα δούμε, με διαλυμένη ΔΕΗ, πώς θα λειτουργεί η παραγωγική οικονομία (ή ό,τι απόμεινε από αυτήν).
Παρατηρώ ότι τα τελευταία χρόνια πέφτουν οι μέσες αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα και ανεβαίνουν οι μέσες αποδοχές στο Δημόσιο. Συγχαρητήρια, κ. Τσίπρα. Συγχαρητήρια, κ. Τσακαλώτε. Προσελκύετε τους καλύτερους χειριστές στρογγυλών και ορθογώνιων σφραγίδων. Διαμορφώνετε την πιο ανόητη γραφειοκρατία στην Ευρώπη (επιτέλους πρώτοι σε κάτι!).
Όπως, κύριε Τσίπρα και κύριε Τσακαλώτε, καταφέρατε να καταστρέψετε την αξία των ελληνικών Τραπεζών (σε τρία χρόνια από 21 σε 4 δισ. ευρώ), έτσι αναλογικά συντελέσατε στην καταστροφή της αξίας της ακίνητης περιουσίας του ελληνικού λαού. Δεν θελήσατε να παραδεχθείτε ότι στον κόσμο στον οποίο ζούμε ‒που διαφέρει από τον θεωρητικό κόσμο των μαρξιστικών δοξασιών‒ προϋπόθεση για επενδύσεις είναι το κεφάλαιο. Βαλθήκατε με πάθος να καταστρέψετε κεφάλαιο. Το επιτύχατε. Το αποτέλεσμα. Μηδέν επενδύσεις. Συγχαρητήρια, κ. Τσίπρα. Συγχαρητήρια, κ. Τσακαλώτε. Είσαστε αληθινοί εχθροί του λαού.
Παρατηρώ ότι το κόστος δανεισμού της Ελλάδας, όπως απεικονίζεται στο επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου, αντί να πέσει μετά την έξοδο από το μνημόνιο, αυξάνεται. Και καθώς κυριαρχεί η αβεβαιότητα και η απόλυτη έλλειψη εμπιστοσύνης θα συνεχίσει να αυξάνεται.
Η αξία των τραπεζών, το επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου, η αξία της ΔΕΗ, η αξία των ακινήτων, οι ξένες επενδύσεις είναι πραγματικά μεγέθη που δεν υπακούουν στις διαταγές της κυβερνητικής προπαγάνδας. Η εξέλιξη όλων αυτών των μεγεθών, μας προειδοποιεί ότι έρχεται καταιγίδα.
Συγκεντρώνετε, κ. Τσίπρα και κ. Τσακαλώτε, λεφτά (φόρους και εισφορές) από τα 2,3 εκατ. των εργαζόμενων εκτός του Δημοσίου για να πληρώνετε τα 4 εκατ. δημόσιους υπάλληλους, συνταξιούχους, κληρικούς, άνεργους και άλλους συνδεδεμένους με το Δημόσιο. Αυξάνετε μάλιστα τα εισοδήματα των 4 εκατ. προεκλογικά σε μια προσπάθεια να διαμορφώσετε μια πλαστή πρόγνωση καλοκαιρίας. Τα σημάδια της καταιγίδας όμως είναι πραγματικά και ορατά σε όσους δεν είναι τελείως, μα τελείως ηλίθιοι.
Υ.Γ. Οι μισοί (τα 2,3 εκατ. απασχολούμενοι εκτός Δημοσίου) συντηρούν τους διπλούς του Δημοσίου (τα 4 εκατ.)! Με άπειρη θρασύτητα η συνδικαλιστική ηγεσία των 4 εκατ. παρέλυσε τη χώρα την περασμένη Τετάρτη απαιτώντας περισσότερα από τους απασχολούμενους του ιδιωτικού τομέα. Έτσι τους έμαθαν οι εχθροί του λαού Τσίπρας και Τσακαλώτος.





11 σχόλια:

  1. This is a message we need to repaet and repeat to ourselves and to others. They are the enemy of the people!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμ, αμα δεν είσαι βαρεμένος, μπορείς να κάνεις τέτοια δήλωση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς υπάρχουν και τέτοια άρθρα αλλά νομίζω θα ήταν καλό να το στείλετε και σε αυτόν τον άχρηστο, ανίκανο που κυβερνά τον τόπο !!! Ο παλιό σύριζα κατέστρεψε την χώρα, μετά της εκλογές θα επιθυμούσα η δικαιοσύνη να βάλει στην φυλακή αυτά τα σκυβαλα !!! Αν και φοβάμαι ότι θα εξαφανιστούν από την χώρα γιατί και ο λαός θα τους φάει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και κάτι ακόμα σχετικά με τον Βαρεμενο.
    Βαρεμενε είσαι πολύ μεγάλος ΒΛΑΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ὀρθή Ἐπανάληψη:
    Ὅσα ἀνωτέρω καταγγέλλει ὁ Στέφανος Μάνος, σέ κάθε κράτος πού σέβεται τόν ἑαυτό του καί τήν Δημοκρατία, θά προκαλοῦσαν
    α) πολιτικό σεισμό,
    καί β) ἄμεση ποινική ἔρευνα.
    Κανείς Εἰσαγγελέας ἤ δικαστής δέν θά διενοεῖτο ὅτι "τά θέματα εἶναι πολιτικά" καί ἄρα δέν ἀφοροῦν τήν Δικαιοσύνη.
    Κανείς βουλευτής πλήν ἴσως κάποιοι τῆς συμπολιτεύσεως, δέν θά πίστευε ὅτι ὅσα λέγονται ἀνωτέρω, λέγονται μόνον γιά κάποιο "κομματικό συμφέρον", καί ὅτι ἄρα μπορεῖ νά τά ἀγνοήσῃ ἡ Βουλή, ἀνεξαρτήτως τοῦ ἐάν εἶναι ἀλἠθειες.
    Καί κανένας δημοσιογράφος δέν θά τά ἔθαβε, οὔτε θά τά διέστρεφε, ὥστε νά μήν ἀκουσθῆ τουλάχιστον τό τί πολύ σοβαρό καταγγέλλεται!
    Ἀλλά καί κανένας ἄλλος λαός πολιτισμένης τουάχιστον χώρας, δέν θά ἦταν σέ τόσο μεγάλο ποσσοστό του, τόσο καφενόβιος καί τόσο πολύ πρόστυχα εὐωχούμενος, ἰδίως στόν λεγόμενο δημόσιο τομέα, ἀλλά καί στίς παρυφές τοῦ λεγομένου "ἰδιωτικοῦ" τομέως, ὥστε νά θεωροῦσε ὅτι δέν χρειάζεται τέτοια ἐνημέρωση, γιατί τον στεναχωρεῖ καί τόν κουράζει!

    ΥΓ. Ἀκούσατε στίς εἰδήσεις ὅτι οἱ Γάλλοι διαμαρτύρονται , μεταξύ ἄλλων, διότι οἱ κατώτερες συντάξεις τους εἶναι μόνο 1.050 εὐρώ, καί ζητοῦν νά γίνουν 1.300 εὐρώ; Ἄν ὄχι, νά γιατί φταῖνε γιά ὅλα τά ἀνωτέρω,
    κυρίως,
    οἱ δημοσιογράφοι πού δέν ἀσχολοῦνται μέ τήν ἐνημέρωση ἀλλά μόνο μέ τήν προπαγάνδα καί τήν παραπληροφόρηση, καθώς καί οἱ στρατευμένοι κομματικῶς δημοσιογράφοι, ἰδίως τῶν κεντρικῶν ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι' αὐτό τό θέμα νομίζω ὅτι πρέπει νά ἐπέμβει Εἰσαγγελέας:
      ".. 2. Αρνούνται να καταργήσουν τον συμπληρωματικό φόρο που συνοδεύει τον ΕΝΦΙΑ, μολονότι πρόσφατη μελέτη του ΙΟΒΕ απέδειξε ότι η κατάργησή του θα προκαλούσε αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,7% ετησίως, αύξηση της απασχόλησης κατά 32.000 θέσεις εργασίας ετησίως, θα έλυνε πολλά προβλήματα των τραπεζών και θα είχε μηδενική δημοσιονομική επίπτωση."
      Δέν ὑπάρχει πολιτική ἀπόφαση πού νά μήν εμπίπτει στόν ποινικό νόμο, ἁπλῶς κατά τό Σύνταγμα χρειάζεται ἄδεια τῆς Βουλῆς ἐάν προκύψουν ποινικές εὐθύνες Ὑπουργῶν, καί εἶναι κἀλλιστα δυνατόν νά ἑρμηνευθῆ ἔτσι ἡ διάταξη τοῦ ἄθρθρου 86 τοῦ Συντάγματος, ὥστε νά παρακάμπτεται ἀπό τήν Δικαιοσύνη ἡ προδήλως ἀναιτιολὀγητη ἄρνηση τῆς Βουλὴς νά χορηγήσῃ τήν σχετική ἄδεια, ἤ ἡ ἐπί ἀδικαιολόγητα μεγάλο χρονικό διάστημα ἀράνεια της.

      ΥΓ. Καλά νομικά εἶναι αὐτά πού δέν ἐπιτρέπουν σέ ἔνα σύστημα (σύστημα πολιτικό καί σύστημα δικαίου) οὔτε τήν παρανομία, οὔτε τίς ἀδικίες, οὔτε τήν ἀνομία. Ἀλλιῶς, γιατί νά ὑπάρχουν τά δικαστήρια;
      Ἀλλιῶς, γιατί νά ὑπάρχῃ τό σύστημα;
      Γιά νά πατάσσεται ἡ παρανομία καί νά εὐδοκιμῆ ἡ ἀνομία; Γιά νά πατάσσεται ἡ παρανομία καί νά αὐξάνονται οἱ ἀδικίες;

      Διαγραφή
  6. Ούτε οι προηγούμενοι ήταν καλύτεροι. Είχαν την εξουσία 4-5 χρόνια οι «δεξιοί» και δεν υλοποίησαν τις απαιτήσεις του ΔΝΤ που θα βοηθούσαν την οικονομία και θα έλκυαν ξένους επενδυτές. Δεν διευκόλυναν την γρήγορη και εύκολη δημιουργία ή χρεωκοπία επιχειρήσεων. Δεν επιτάχυναν την δικαιοσύνη στον χώρο των επιχειρήσεων, η εφαρμογή ενός συμβολαίου απαιτεί 4 χρόνια αναμονή στα ελληνικά δικαστήρια. Οι «αριστεροί» πάλι, δηλαδή οι κομμουνιστές που μας κυβερνούν, ανατίναξαν την οικονομία με υπερφορολόγηση και κόψιμο των δημόσιων επενδύσεων για να δώσουν επιδόματα.
    Δεν θέλουν να αλλάξουν την οικονομία ακόμα όταν του βάλουν το πιστόλι της χρεωκοπίας στον κρόταφο. Πόσα χρόνια θέλουν για να αλλάξουν την οικονομία; 20-30 χρόνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ τον Μάνο τον πιστεύω.
    Τον πιστεύω γιατί κυβέρνησε καλά.
    Τον πιστεύω γιατί είναι έξυπνος, πάντα ήταν.
    Τον πιστεύω γιατί αταλαντευτα στηριξε το δημόσιο συμφέρον, και στάθηκε πάντα στο πλευρό του λαού.
    Πιστεύω και στον Μινοταυρο, τον Χειρωνα των κενταυρο, τον Πηγασο..... γενικως πιστεύω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ,ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΤΗΣ ΜΟΣΑΝΤΟ....ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΔΙΕΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Paid public universities and free only to poor or multi-family kids. Basically it means no more subsidized education by governments who use our funds to retain votes.

      Διαγραφή
  9. Πολύ πλάκα έχει ο Μάνος αλλά και οι λοιποί λυσσώντες και αφρίζοντες. Διάβασε κανείς τι λέει η μελέτη του ιδιωτικού ΙΟΒΕ; Αναφέρεται στον φόρο για περιουσιες ανω των € 200.000 και λέγει ότι η μείωση θα επέφερε τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητος. Τώρα αν υπάρχουν μερικές δεκάδες χιλιάδες απούλητα έτοιμα διαμερίσματα δεν απασχολεί τον κ. Μάνο, αρκεί να συνεχίσουν να κτίζουν οι εργολάβοι. Δεν μου λέτε κύριοι που βλέπετε παντού προδότες, μήπως διαβάσατε την ανακοίνωση του ΙΟΒΕ (μέσω CNN) που δηλώνει αύξηση της οικονομικής δραστηριότητος τον Νοέμβριο ε.ε.; Που βρήκε ο κ. Μάνος τα 4 εκατομμύρια δημοσίους υπαλλήλους και εξαρτώμενους αυτός το ξέρει. Όσο γιά τις τράπεζες περιμένω να ακούσω που πήγαν τα χρήματα των ανακεφαλαιοποιήσεων τα οποία υπερβαίνουν κατά πολύ το 4 δισ. Υπερθεματιζω επί των πανεπιστημίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.