3/12/18

Γι' αυτό πρέπει να δικαστούν για εσχάτη προδοσία όσοι υπέγραψαν και όσοι ψηφίσουν Ναι στη Συμφωνία των Πρεσπών - Κέρδισαν το δικαίωμα διδασκαλίας της "μακεδονικής γλώσσας" στην Ελλάδα, πιθανολογεί ο Ζάεφ

  • Ο Ζόραν Ζάεφ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ολομέλεια (φωτ.: EPA / Georgi Licovski)
Με συνοπτικές διαδικασίες, σε μία μόλις ημέρα συζήτησης, πέρασε από τη Βουλή της πΓΔΜ η τροπολογία 36 του συντάγματος που αλλάζει το όνομα της χώρας σε «Βόρεια Μακεδονία», ενώ μέσα στο σαββατοκύριακο συνολικά η κυβέρνηση Ζάεφ πήρε την έγκριση για δύο από τα τέσσερα προσχέδια που κατέθεσε.

Για αυτό το σκέλος της διαδικασίας χρειάζεται ενισχυμένη πλειοψηφία (61 ψήφοι στις 120), ωστόσο στην τελευταία φάση που ξεκλειδώνει τη Συμφωνία των Πρεσπών απαιτείται και πάλι η αυξημένη πλειοψηφία, δηλαδή 80 βουλευτές.
Σε μια προσπάθεια να κερδίσει ψήφους από την αντιπολίτευση, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ μίλησε για δυνατότητα διδασκαλίας της «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα, τόνισε το ενδιαφέρον για τους «Μακεδόνες» του Αιγαίου, ενώ έκανε και αναορά στην κατοχύρωση της «μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας», όπως γράφει ο Νίκος Μελέτης στο liberal.gr.
Απαντώντας στην κριτική βουλευτών του VMRO-DPMNE για τους «Μακεδόνες της Ελλάδας και της Βουλγαρίας», δήλωσε ότι «ειδικά για αυτούς από το Αιγαίο δεν έγινε τίποτε τα τελευταία 27 χρόνια από την ανεξαρτησία του κράτους, ενώ με την Συμφωνία των Πρεσπών υπάρχει η δυνατότητα να διδάσκεται και στην Ελλάδα η “μακεδονική” γλώσσα». Μάλιστα, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που δημοσίευσε η εφημερίδα Vecer, «κανείς πια δεν θα αμφισβητεί το κράτος και κανείς δεν θα μπορεί να αρνηθεί τον “μακεδονικό” λαό και την “μακεδονική” γλώσσα».
Ο Ζόραν Ζάεφ επιχειρηματολογώντας υπέρ της τροπολογίας 36 για την ταυτότητα και τις μειονότητες υποστήριξε ότι πλέον προσφέρονται οι εγγυήσεις και για τα μέλη του «μακεδονικού» λαού που ζουν στο εξωτερικό, «χωρίς αυτό να σημαίνει παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις των άλλων κρατών».
Ο κανονισμός της Βουλής της πΓΔΜ προβλέπει ότι για κάθε μία από τις τέσσερις τροπολογίες μπορεί να γίνει συζήτηση τριών ημερών, ωστόσο η κυβέρνηση επισπεύδει τη διαδικασία. Αμέσως μετά οι τροπολογίες θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση για τρεις ημέρες και κατόπιν η τελική πρόταση θα επιστρέψει στη Βουλή. Η τελευταία ψηφοφορία θα γίνει εντός 30 ημερών και για να αλλάξει οριστικά το σύνταγμα της πΓΔΜ χρειάζονται τα 2/3 των βουλευτών.

4 σχόλια:

  1. We always knew this treaty was a recipe for disaster. We just didn't know how poisonous it really is.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία ρωτήστε τα άλλα κόμματα πλην της Ένωσης Κεντρώων που δήλωσε πως θα τους παραπέμψει σε δίκη αν έχει την δυνατότητα στην Βουλή αν θα τους παραπέμψουν και ψηφίστε τα αν ανήκει ο καθένας σε κάποιο...αλλιώς μόνον ο Λεβέντης λέει κάτι τέτοιο! Αλλιώς όποιος θέλει δίκη και όχι Λεβέντη ας πιέσει να δεσμευτεί το κόμμα του! Αλλιώς ας πάρουμε τα βουνά γιατί πολύ υποκρισία υπάρχει και πολύ μπουρου-μπούρου...σας βρωμάει ο Λεβέντης? Μην θέλετε δίκη και τέλος το παραμύθι να δικαστούν , να κάνουμε το ένα να κάνουμε το άλλο,αν δεν ψηφίσετε κόμμα που δεν θα τους δικάσει και θέλετε να έρθει η δίκη με επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος λυπάμαι αλλά θα δυσαρεστηθείτε καλοί μου φίλοι....ααααα μην το ξεχάσω, νάτη η Κωνσταντοπούλου πάλι...κι αυτή θα τους πάει σε δίκη... Δίκη - κόμματα 2-0...φιλιά πολλά σε όλους!Τώρα ας βγούν όσοι δεν γουστάρουν αυτούς τους δύο κι ας τους δικάσουν με την Ν.Δ....ΚΙ ΆΛΛΑ ΦΙΛΙΆ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν συναλλάσσεσαι με τους ψεύτες και τους κλέφτες της ιστορίας είναι μαθηματικά βέβαιο ότι στην τελευταία χειραψεία θα σου λείπουν δάχτυλα!

    Και όμως προσπάθησαν να μας πείσουν ότι έλυσαν ένα εθνικό θέμα 27 ετών που στην ουσία είναι 49 ετών! Και που; Στις Πρέσπες που τότε το ΚΚΕ ξεπουλούσε και με βούλα την Μακεδονία στους Βούλγαρους!

    (5η Ολομέλεια του ΚΚΕ - Πρέσπες 1949: Το ΚΚΕ αποφασίζει «εθνική αποκατάσταση για τον μακεδονικό λαό»)

    Ήξεραν τι έκαναν. Αυτός ήταν ο σκοπός τους και γι’ αυτό ήρθαν στην εξουσία ή καλύτερα μας τους «επέβαλλαν». Ωστόσο μα τους «επέβαλλαν» δημοκρατικά, μην το ξεχνάμε.

    Κάποιοι τους ψήφισαν και μάλιστα 3 φορές! (δύο οι εκλογές και μία το παραμύθι φούρναρης δημοψήφισμα).

    Όλοι μάθατε τι είπε σήμερα ο Ζάεφ, τι ζητάει το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ, χώρια ότι ο καταληψίας πετάγεται τους επόμενους μήνες σε Αλβανία και Ρωσία και ΟΛΑ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ! Ακόμη και οι συζητήσεις του με τον Ιερώνυμο!

    Δημοκρατία της πλάκας, ένα κόμμα που όταν έγινε κυβέρνηση (δεν μιλάμε που είναι σήμερα) μετά την απόχή είχε με τα βίας το 20% τελικά ισοπεδώνει τα πάντα, ξεπουλάει την ιστορία μας και επιπροσθέτως μας λέει και φασίστες!

    Αν σήμερα ξεσαλώνει ο Ζάεφ με το άγχος πάνω του φανταστείτε τι έχουμε να ακούσουμε όταν περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή με ψήφους των γνωστών – αγνώστων!

    Η αντιπολίτευση που καίγεται μη τυχόν οδηγηθεί η νεολαία μας στην ΧΑ γιατί δεν παραιτείται συλλήβδην να πάμε σε εκλογές;

    Που είναι ο ΠτΔ που όταν ήρθε ο Ερντογάν του πήρε στο Προεδρικό τα 2/3 του καναπέ και συμπεριφέρονταν ως καθαρόαιμος Ραγιάς που έτσι κι’ αλλιώς είναι;

    Που είναι ο Αβραμόπουλος που τον έκαναν Επίτροπο και σήμερα προσπαθεί να μας πείσει ότι το νέο ψήφισμα του ΟΗΕ δεν μετατρέπει την λαθρομετανάστευση και ουσιαστικά επίσημα ανεξέλεγκτη κάτω από διεθνείς κανόνες;

    Αν τα κίτρινα γιλέκα απασχόλησαν την Ευρώπη, υπάρχουν και τα μπλε και να είσαστε σίγουροι κύριοι των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ότι αν συνεχίσετε στους ίδιους ρυθμούς θα ζήσουμε στιγμές Πολυτεχνείου από την ΑΝΑΠΟΔΗ γιατί η ΝΕΟΛΑΙΑ μοιάζει με το ΚΥΜΑ και ενώ την έχεις δεκαετίες ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ στα δικά σου δήθεν ιδανικά, εκείνη δεν το έχει σε τίποτα να πεταχτεί μια ...βόλτα ΑΠΕΝΑΝΤΙ σου όταν ΠΑΨΕΙΣ να την ΕΜΠΝΕΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κ.Συμπερα μηπως ηταν ..γραφτο να γινει ετσι ? Με δεδομενη τοση σηψη ? Πητε μου την γνωμη σας...υπηρξε μεγαλη σηψη και που την εντοπιζετε ? Εξω η μεσα μας ?Επισης αν υπηρξε...αλλαξε αυτο ? Ποσο αλλαξε ? Ειναι αρκετο για τις περιστασεις ? Αν δεν ειναι...δεν θα γινουν ολα χειροτερα ? Τι θα γινουν ? Ποσο λετε θα κρατησει αυτη η φαρσα σε ολα ? Πολυ η λιγο ? Τι ακριβως περιμενει ο κοσμος στο μελλον ? Σωτηρια η κακο μεγαλο ?Απο που θαρθουν αυτα ? Απ το πολιτικο συστημα το υπαρκτο η απο εξωγηινους ? Και πως δικαιολογειτε την αδρανεια ....απο ελπιδα η απο αφημα στην τυχη μοιρολατρικο ? Τι ειδους ελπιδα ..κι απο που ? Τι ειδους μοιρα και γιατι τοση αυτοκαταστροφικοτητα ?? Ειμαστε μια κοινωνια νεκροφιλη ? Τυπικα αυτα τα ερωτηματα τα βαζω σε σας....ουσιαστικα σε ολους μας..Διοτι αν δεν απαντηθουν...ποτε προσωπο με προσωπο μεσα κι εξω μας...θα κοροιδευουμε τον εαυτο μας παντα...και θα λεμε ολη μερα αρλουμπες ο ενας στον αλλο..Αρλουμπες ..λουφας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.