2/5/19

Το καλοκαίρι στην Τουρκία ο Ντόναλντ Τραμπ

Επίσκεψη στην Τουρκία αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ το καλοκαίρι, σύμφωνα με το A Haber.
Εφόσον πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στην Τουρκία, θα είναι η πρώτη του από την εκλογή του.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει οριστεί ακριβής ημερομηνία για το ταξίδι, ούτε και έχει υπάρξει επιβεβαίωση από τις δύο πλευρές.

​Τη Δευτέρα, οι πρόεδροι ΗΠΑ και Τουρκίας, Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, με τον Τούρκο πρόεδρο να προτείνει στον Αμερικανό ομόλογό του τη δημιουργία ομάδας εργασίας, γύρω από τη διαμάχη της Άγκυρας με την Ουάσιγκτον, με φόντο την αγορά από την Τουρκία των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400.
Oι δύο πρόεδροι συζήτησαν επίσης για την κατάσταση στη Συρία και τη συνεργασία στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.
Οι διμερείς σχέσεις Ουάσιγκτον — Άγκυρας επιδεινώθηκαν το τελευταίο διάστημα, καθώς η Τουρκία ήρθε σε συμφωνία με τη Ρωσία για την προμήθεια των συστημάτων αεράμυνας S-400.
Η Ουάσιγκτον προσπαθεί να πείσει την Άγκυρα να εγκαταλείψει τη συμφωνία, προτείνοντας την αγορά των υποδέεστερων πυραύλων Patriot και πιέζοντας την Τουρκία με κυρώσεις και αναστολή της παράδοσης των μαχητικών F-35.
Η Ουάσιγκτον ισχυρίζεται ότι οι S-400 είναι ασυμβίβαστοι με το δίκτυο αεροπορικής άμυνας του ΝΑΤΟ και αποτελούν απειλή για τα F-35, η παράδοση των οποίων από τις ΗΠΑ στην Τουρκία προγραμματιζόταν για το 2019.
Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400 θα μπορούσε να αποκαλύψει τις αδυναμίες του F-35.
Ο κ. Ερντογάν έχει διαμηνύσει επανειλημμένα ότι η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει τη συμφωνία με τη Ρωσία για τους S-400, σημειώνοντας ότι η πρόταση της Μόσχας ήταν καλύτερη από αυτήν την Ουάσιγκτον.
Πηγή: Philenews/sputniknews.gr

3 σχόλια:

  1. Γιά όσους ακόμη πιστεύουν ότι οι αμερικανοί θα διαλύσουν, όπως και να'χει, την τουρκία...
    Ονειρα γλυκά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mario μήν συμμετέχεις στίς ονοιρώξεις Ερντογάν ... θα λερεωθείς

      Διαγραφή
  2. Έτσι έγινε και με τον Ομπάμα.

    Η πρώτη του επίσκεψη έγινε στην Τουρκία, μετά πολλών "βαϊων" και ενός εκπληκτικού λογιδρίου, - ποιός να του το έγραψε!;; - που συνέχαιρε την ...δημοκρατική...Τουρκία, η οποία κατάφερε με τον ηρωϊκό αγώνα της, --- "ώστε να μην γίνει δυνατή η παλινόρθωση μιας παλαιάς αυτοκρατορίας"---!!

    Λέτε να εννοούσε εμάς....;;;

    Άντε να δούμε τι μας επιφυλάσσει το άμεσο μέλλον;

    Να βάλει ο θεός το χέρι του......να μην δώσει και έρθει ο Τραμπ στην Αθήνα, διότι θα ...... του μιλήσει Αγγλικά.... ο Τσίπρας μας (=....his bad weather! Βεβαίως του Τσίπρα που μιλά Αγγλικά Οξφόρδης.... δηλαδή, cry me mother cry me!!)!

    Πως θα σωθούμε από τα Αγγλικά του Τσίπρα.......that is the question!

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.