18/5/09

Ιράν: Καμία ψήφος σε φιλοδυτικούς

Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ζήτησε σήμερα από τους ψηφοφόρους σε ομιλία του στο Κουρδιστάν να μη ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές φιλοδυτικούς ψηφοφόρους."Δεν πρέπει να έλθουν στην εξουσία υποψήφιοι που θα 'παραδοθούν' στον εχθρό και θα ατιμάσουν τον ιρανικό λαό", δήλωσε ο ιρανός ηγέτης αναφερόμενος στους κύριους αντιπάλους του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ο οποίος στις 12 Ιουνίου θα διεκδικήσει μια δεύτερη τετραετή θητεία.
Οι κύριοι αντίπαλοι του Αχμαντινετζάντ είναι ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί, ο μεταρρυθμιστής πρώην πρόεδρος του Κοινοβουλίου Μεχντί Καρουμπί και ο συντηρητικός πρώην αρχηγός του στρατού Μοχσέν Ρεζάι.
Οι Μουσαβί και Καρουμπί έχουν υποστηρίξει δημοσίως την πιθανότητα διαλόγου με τη Δύση, ενώ ο Αχμαντινετζάντ, χωρίς να τον αποκλείει έχει θέσει όρους γι΄αυτό.
Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν τόνισε ότι θα ήταν "καταστροφή να έλθουν στην εξουσία άνθρωποι οι οποίοι θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν την εύνοια των δυτικών δυνάμεων, αντί να ακολουθήσουν το δρόμο του ιμάμη (Χομεϊνί, ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας) και τις αξίες που έχει καθορίσει".
Οι προεδρικές εκλογές στο Ιράν θα διεξαχθούν στις 12 Ιουνίου. Στις 12 Μαΐου ο Χαμενεΐ εξέφρασε έμμεσα την υποστήριξή του στον Αχμαντινετζάντ, παρουσιάζοντας το πορτραίτο του ιδανικού υποψηφίου, το οποίο ταίριαζε με τα χαρακτηριστικά του σημερινού προέδρου.
"Δεν αναφέρομαι σε άτομα, αλλά μιλάω για κριτήρια. Είναι καλύτερα να επιλέξει κανείς κάποιον που κατανοεί τα προβλήματα του λαού και ο οποίος δεν επιδιώκει να γίνει μέλος της αριστοκρατίας", τόνισε.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.