27/10/10

Ακήρυχτος πόλεμος Augusta - Sikorsky για τα Τουρκικά ελικόπτερα. 4 δις δολάρια το κέρδος

Συμφωνία επήλθε μεταξύ της Τουρκίας και της ιταλό-βρετανικής εταιρίας AgustaWestland, για την επείγουσα παραγωγή επιπλέον, 9 επιθετικών ελικοπτέρων Τ129 που θα χρησιμοποιεί ο τουρκικός στρατός.Αυτό ανακοίνωσε στις 26 Οκτωβρίου ανώτατο στέλεχος της augusta, εταιρία με την οποία η Τουρκία έχει συνάψει συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για την από κοινού κατασκευή 51επιθετικών ελικοπτέρων Τ129
Το Τ129 είναι η τουρκική έκδοση του Α129 mangusta της Ιταλό – βρετανικής εταιρίας

Η κυβέρνηση της Άγκυρας αποφάσισε να αγοράσει επιπλέον, εννέα επιθετικά ελικόπτερα προκειμένου να ενισχύσει τις δυνάμεις τις στις ανατολικές επαρχίες. Δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν τον Ιούνιο ύστερα από επιθέσεις των ανταρτών από το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, ΡΚΚ.

Ο Giuseppe Orsi, διευθύνων σύμβουλος της AgustaWestland, είπε: «Περιμένουμε να υπογράψει αυτές τις μέρες η Τουρκία μια σύμβαση για εννέα επιθετικά ελικόπτερα,
Τα ελικόπτερα θα παραδοθούν στους Τούρκους «γυμνά» από οπλισμό και θα αποφασίσουν εκείνοι με τι όπλα θα τα επανδρώσουν. Το SSM θα φροντίσει για τον οπλισμό που θα φέρουν»

Το SSM είναι γραμματεία για τις αμυντικές βιομηχανίες (Savunma Sanayii Mustesarligi) και υπεύθυνη για τις προμήθειες της χώρας. Επίσης η τουρκική Αεροδιαστημική βιομηχανία, (ΤΑΙ) θα είναι υπεύθυνη για την επάνδρωση των ελικοπτέρων με τα ηλεκτρονικά τους βοηθήματα και θα είναι ο κύριος εργολήπτης για όλα τα προγράμματα παραγωγής του Τ129.

Ο κ. Orsi είπε ότι η παράδοση των ελικοπτέρων θα ξεκινήσει από το 2012, ενώ δεν αναφέρθηκε στο κόστος των 9 επιπλέον ελικοπτέρων. Αναλυτές πάντως εκτιμούν ότι η τιμή τους θα είναι κάτι λιγότερο από 200 εκατομμύρια δολάρια.

Στο πρόγραμμα των ελικοπτέρων (109 στο σύνολο τους) που έχει εκπονήσει η Τουρκία και που θα στοιχίσει σχεδόν 4 δις δολάρια, κύριοι ανταγωνιστές είναι η AgustaWestland και η Sikorsky Aircraft. Ήδη έχουν αρχίσει τα παζάρια και οι προσφορές για την μερίδα του λέοντος.
Έτσι οι ιταλοί προτείνουν τον τύπο T149, που είναι η τουρκική έκδοση του A149 της augusta, ενώ η Sikorsky Airctaft προσφέρει το T-70, μια τουρκική έκδοση του S-70 Black Hawk International.

Ένας κορυφαίος αξιωματούχος της Sikorsky ανακοίνωσε πως: "Αν η Τουρκία μας επιλέξει για το πρόγραμμα 109 ,εμείς θα την επιλέξουμε ως κατασκευάστρια χώρα για παραγωγή ελικοπτέρων μας που θα εξάγονται σε τρίτες χώρες και επίσης θα επενδύσουμε 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να δημιουργηθεί μια περιφερειακή βάση υποστήριξης των black hawks»

Οι Ιταλοί από την πλευρά τους τονίζουν ότι :«Προσφέρουμε, πολύ πολύ περισσότερα.. Προσφέρουμε στην Τουρκία να καταστεί ένας πραγματικός παίκτης ελικόπτερο στον κόσμο, εάν μας επιλέξει. Έχουμε πρόγραμμα συντήρησης και αντικατάστασης 8.000 ελικοπτέρων, μέσα στα επόμενα χρόνια το οποίο θα μπορούσαμε να εκπονήσουμε σε εργοστάσια στην Τουρκία»
http://www.onalert.gr

6 σχόλια:

  1. Η εχει χαλασει το PC μου η εχετε νεο σχημα αναρτησης.Στην 2η περιπτωση καλοριζικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αλλαγή στήν εμφάνιση έγινε γιά νά ..αντέχει τό ιστολόγιο τήν φωτογραφία..ΑΥΤΗΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάνο βάλε κανένα σχόλιο σε ότι αφορά την Κύπρο μας γιατί βλέπω αυτό το 0 και με πιάνει πόνος.

    Ασε τα look κατά μεριάς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΔΕΣ ΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΦΑΓΟΘΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΕΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΦΕΡΝΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΩΣΤΟΣ Ο ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΝΤΑΣ!!!!!!!
    27 Οκτωβρίου 2010 6:23 μ.μ.
    -----------------
    Μήπως ήταν ...προλαλησαντένια ;;;
    Αφού δεν βάζει όνομα...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.