1/10/10

Η Δραγώνα επιβάλλει τσιγγάνους στα σχολεία της Περαίας


Η επίσκεψη και προσωπική παρέμβαση της Θάλειας Δραγώνα (η οποία συνοδευόταν από στέλεχος του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι) την περασμένη Παρασκευή στην Περαία Θεσσαλονίκης, στο 1ο, 30 και 4ο Δημοτικό Σχολείο, έβγαλε το παραπάνω αποτέλεσμα. 35 νεαροί τσιγγάνοι, θα φοιτήσουν μαζί με μικρά παιδιά, καθώς έτσι αποφάσισε η ειδική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας.

Φυσικά, οι γονείς είναι ανάστατοι και εξοργισμένοι, καθώς, παρά το αυτοδιοίκητο των σχολείων, το οποίο είναι κατοχυρωμένο από το νόμο, δεν κλήθηκαν στη σχετική συνάντηση, όπου παραβρέθηκε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, Θεόδωρος Καρτσιώτης (έγιναν επιλεκτικές κλήσεις, ώστε να μην υπάρξουν αντίλογος και αναστάτωση). Προ τετελεσμένων λοιπόν οι Έλληνες γονείς, για άλλη μια φορά...

Προσέξτε τώρα εδώ: η «απόφαση» της Θάλειας Δραγώνα, ήταν να ενταχθούν οι τσιγγάνοι στο σχολείο, βάσει των γνώσεών τους! Αποτέλεσμα, η συνύπαρξή τους με πολύ μικρότερα παιδιά. Φυσικά, η κυρία Δραγώνα αποχώρησε και πέταξε το μπαλάκι στους διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τη μήνη των γονέων, οι οποίοι ενημερώθηκαν αρχικά από τον προϊστάμενο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης για την απαράδεκτη απόφαση.

Σύμφωνα με τον Τύπο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα την εφημερίδα «Μακεδονία», «υπάρχει ένα ακόμη σοβαρότερο ζήτημα, αυτό της παραμονής των Αθίγγανων σε έκταση που ο δήμος Θερμαϊκού έχει δωρίσει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, προκειμένου να χτιστεί εκεί το νέο πανεπιστήμιο. Πρόκειται για έκταση 100 στρεμμάτων, στην οποία, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί σε εφαρμογή και επιβλέπεται από ειδική επιτροπή, σε πέντε χρόνια από σήμερα θα ανεγερθούν οι νέες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας».

Οι κάτοικοι της Περαίας λένε ότι «οι Ρομά βρίσκονται στον συγκεκριμένο χώρο καταλαμβάνοντάς τον παράνομα περίπου 25 χρόνια. Άρα θα είναι δύσκολο να φύγουν».
Διαβάστε και αυτό: έστειλαν τους Έλληνες εκπαιδευτικούς να ψάξουν στον καταυλισμό των Ρομά για τα παιδιά των τσιγγάνων που εγγράφηκαν τελικά στο σχολείο, με τον εκπρόσωπο του Παρατηρητηρίου να παρακολουθεί από κοντά την προετοιμασία της διαδικασίας της εγγραφής...
http://www.elkosmos.gr

17 σχόλια:

  1. Πρεπει να πανε και οι τσιγγανοι στολειο μηπως και ενταχθουν στη κοινωνια.
    Βεβαια ολα πρεπει να γινουν με προσοχη, δεν γινεται μια ταξη να εχει πανω απο 2 τσιγγανους,εχει διαφορα ενα κανονικο παιδι ,απο ενα παιδι που μεγαλωνει μεσα στα ναρκωτικα στη παρανομια και στην ουσια στο δρομο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε κουτά, η Δραγώνα περιμένει να ανοίξει κανένα "πρόγραμμα" εκπαίδευση Ρομ στην Θεσσαλονίκη με μπάτζετ καμιά 10 εκατομμυριάκια (όπως στη Θράκη).
    Μόλις προκυρυχθεί και το "αναλάβει" με την φιλενάδα της Φραγκουδόδουλη συγγνώμη Φραγκουδάκη θα πάει τα Ρομανάκια της Θεσσαλονίκης σε άλλο σχολείο.

    Πάντως στη Θράκη που τα Ρομανάκια ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ να πάνε σε Ελληνικά σχολεία όπως και τα Πομακάκια η Δραγώνα κάνει ότι μπορεί για να τους προσφέρει την original Τουρκική παιδεία κατευθείαν από Τουρκία.
    Είπαμε όμως 10 εκατομμύρια είναι αυτά , που πάτε οι Θεσσαλονικοίς με πενταροδεκάρες.

    Λογικόν πρόβατον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Δραγώνα τα παιδιά της, (αν έχει,δεν ξέρω) σε ποιο σχολείο τα έχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 1 Οκτωβρίου 2010 10:57 π.μ.


    Ανώνυμε, δεν κατάλαβες καλά!

    "Αποτέλεσμα, η συνύπαρξή τους με πολύ μικρότερα παιδιά"
    "35 νεαροί τσιγγάνοι, θα φοιτήσουν μαζί με μικρά παιδιά"

    Έβαλαν μικρά παιδιά με "περπατημένους" νεαρούς τσιγγάνους στην ίδια τάξη!! Σου ακούγεται καλό;
    Χάθηκε δηλαδή ένα ηλικιακά ξεχωριστό τμήμα για αυτούς ή με ένα πάπα να θάψουμε πέντε-έξι;

    ΔΡΑΓΩΝΑ: Το συνώνυμο της αξιοπιστίας!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαράδεκτο άρθρο και ρατσιστικό. Δεν πρέπει να επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη. Όλοι (Ρομά, Πομάκοι, Μουσουλμάνοι, Αλλοδαποί) πρέπει να λαμβάνουν την ελληνική παιδεία. Πότε επιτέλους θα το καταλάβουμε αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ω χριστέ μου. Τα αγγελούδια μας θα διαφθαρούν απο πλήθος (35 άτομα) βρομερούς, "περπατημένους" τσιγγάνους που μεγάλωσαν μέσα στα ναρκωτικά...
    Καλά που δεν είμαστε ρατσιστές στην Ελλάδα γιατί θα ανησυχούσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρομ=Ρωμαίοι και οι τσιγγάνοι άρα όμαιμοι με κάτι Ρωμαίους πατρίκιους από τα βάθη της Μ.Ασίας που μας κατέκλυσαν τον τελευταίο καιρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να χαρώ εγώ τους αντιρατσιστές μου!
    Σε κάθε μέρος του κόσμου τα τσιγγανάκια θα είχαν δικό τους σχολείο στο οποίο θα είχαν και καλύτερη παρακολούθηση, απόδοση, αποτέλεσμα. Και φυσικά δεν θα την πληρώναν τα υπόλοιπα παιδιά. Και για όλα θα υπήρχε το βέλτιστο αποτέλεσμα.
    Ένα σύστημα το οποίο υπηρετεί το καλύτερο για όλους.
    Αυτό γίνεται όμως όταν ο σκοπός είναι η βελτίωση του επιπέδου και όχι η διάλυση της παιδείας και της κοινωνίας κατ' επέκταση.
    Αρκετά με την καραμέλα του αντιρατσισμού.
    Αν οι έλληνες ήταν ρατσιστές σαν κοινωνία, δεν θα είχαν γεμίσει οι δρόμοι με πλανόδιους αλλοδαπούς να πωλουν την πραμάτια τους. Με την ανοχή της κοινωνίας υπάρχουν στο δρόμο. Οι παραβατικές συμπεριφορές είναι αυτές που ενοχλούνε την κοινωνία η οποία αντιδράει. Αλλά τότε εμφανίζονται οι "αντιρατσιστές" τύπου Αλ Σάλεχ να τους υποστηρίξουν,οι οποίοι αφού επί μήνες τους στέλναν στην Ομόνοια (έχοντας κλείσει την Παγανή και μπλοκάροντας την δημιουργία οργανωμένου κέντρου υποδοχής), μετά κάνουν εκπομπές για τις "φυλές της Αθήνας". Έχοντας μπλοκάρει την δυνατότητα αυτών των δύσμοιρων να ζήσουν αξιοπρεπώς και στέλνοντάς τους στην πρέζα και στα πλοκάμια της μαφίας.
    Το ίδιο θα αντιδρούσαν οι γονείς εάν στην τάξη είχαν βάλει "καθυστερημένα" Ελληνάκια.
    Αυτό το οποίο βλέπουμε καθημερινά είναι ο ρατσισμός των "γκρίζων" μηχανισμών έναντι των Ελλήνων πολιτών (συμπεριλαμβανομένων και των ενσωματωμένων στην Ελληνική κοινωνία έντιμων μεταναστών).
    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ποσο νεραροι οι τσιγγανοι και ποσο μικρα τα παιδιά? που ειναι ο ρατσισμός κυριοι? ολα ίσωμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 1 Οκτωβρίου 2010 2:26 μ.μ. + 3:02 μ.μ.

    Είσαι ο ίδιος ανόητος και δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Αν εσύ είχες μικρά παιδιά, θα τα ήθελες στην ίδια τάξη με ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ (όχι τσιγγανάκια, παιδιά);

    Πού τα πουλάς αυτά, μωρέ, άθλιε ΣΥΡΙΖά;

    Όταν σε λίγο καιρό θα δούμε τα αποτελέσματα, θα τραβάμε τα μαλλιά μας.

    Ελπίζω να αντιδράσουν οι γονείς και να ματαιωθεί αυτή η απαράδεκτη απόφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Saphire-Ρομ=Ρωμαίοι και οι τσιγγάνοι άρα όμαιμοι με κάτι Ρωμαίους πατρίκιους από τα βάθη της Μ.Ασίας που μας κατέκλυσαν τον τελευταίο καιρό...

    1 Οκτωβρίου 2010 3:23 μ.μ.

    Re Saphire τις μ@λα@ες που λες ακους καθόλου;; Οι τσιγγανοι Ρομα ήρθαν με τον Ιμπραήμ που σας εσφαζε , οι Ποντιοι τι κακο σας καναμε σε εσας τους Ελαδιτες;; Αν είσαι εσυ Ρομά ή κάποιας άλλης εθνότητας με ποιο δικαιωμα συγκρίνεις τους Ποντιους της Ρωσιας με τους Ρομά;; Ειμασταν Ελληνες πολύ πριν κάποιοι απο σας επιλέξουν αν θα είναι Ελληνες Βουλγαροι οι Αλβανοί! Ιδια αντιμετωπιση το 1922, παρόμοια και σήμερα. Ηθελα να ξερω εσεις οι παλαιοελλαδιτες απο που ηρθατε;; Η θεσσαλονικη και η βορεια ελλαδα μιλουν ελληνικα γιατι υπήρξαν οι Ποντιοι και οι Μικρασιάτες.
    Ή μήπως θέλεις και εσυ να ενωθείς Ζαφειρη)), με τα αδελφια σου απο τα Σκοπια και να κάνετε τη МАКЕДОНИЯ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ??
    ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΠΟΛΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

    ΠΟΝΤΙΟΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΝΩΘΕΙΤΕ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "με τον εκπρόσωπο του Παρατηρητηρίου"

    Aυτοί πληρώνονται από το ΥΠΕΞ (βλέπε σχετική δήλωση Δημητρά στο YouTube)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ sapphire

    "Οι περισσότεροι Ρομ αναφέρονται πάντα με τα φυλετικά ονόματά τους, (ROM ή ROMA), που σημαίνουν "το άτομο" ή "οι άνθρωποι.". (Τα ονόματα αυτά -ROM, ROMA, Romani, Romaniya - δεν πρέπει να συγχέονται με τη χώρα της Ρουμανίας, ή την πόλη της Ρώμης. Έχουν χωριστή, δική τους ετυμολογική προέλευση και δεν είναι σχετικά.)"

    http://lyk-varth.ilei.sch.gr/rom/rom1/index.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σε όσους (κάνουν πως) δεν καταλαβαίνουν για τί μιλάμε, ας κάνουν τον κόπο να παρακολουθλησουν μια μέρα διδασκαλίας σε ένα σχολείο με γυφτάκια, και τα ξαναλέμε, δεν χανόμαστε.
    Από έξω όλοι παντογνώστες είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς όλους τους "αντιρατσιστές" (που συνήθως τα δικά τους όμως παιδια δεν τα στέλνουν ουτε σε σχολεια που φοιτουν ΡΟΜΑ ουτε σε διαπολιτισμικά γιατι οι περιοχές που μενουν και μιλουν εκ του ασφαλους δεν εχουν τετοιου είδους σχολεία)
    Ας αφαιρέσουμε τη λέξη τσιγγάνοι και ας κρατήσουμε μόνο τη λέξη νεαροί.
    Τι ηλικία έχουν αυτοί οι νεαροί;
    Γιατί δεν ειναι σωστό να συγχρωτίζονται στα Σχολεία παιδιά, νεαροί, εφηβοι.
    Γι' αυτό το λόγο τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων οπου αυτό δεν είναι εφικτό) είναι αυτονομες μονάδες (ακόμα και αν τα κτίρια ειναι πχ συνεχόμενα οι αυλές ειναι ξεχωριστές)
    Και εκτός αυτού οταν σε μία τάξη ικανός αριθμός μαθητών υστερεί σε γνώσεις, συμπαρασύρει και το γνωστικό επίπεδο των υπόλοιπων προς τα κάτω. (Για τον αντίστροφο λόγο τα καλά ιδιωτικά σχολεία δινουν υποτροφίες σε άριστους μαθητές) αν πιστεύετε οτι δεν ισχύει αυτό ας τους ενταξει στην τάξη ενος καλού ιδιωτικού δημοτικού ( τα διδακτρα ας τα πληρωσει το κρατος) να δουμε αν τους δεχτει το εν λόγω σχολείο και οι γονεις των παιδιων που φοιτούν σε αυτό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φαντάζομαι τους δασκάλους τι έχουν να τραβήξουν με τη διδασκαλία.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συμφωνώ με τον παραπάνω : η δραγώνα τα παιδιά της,αν έχει, σε ποια σχολεία τα έστειλε;;;Οπως και η διαμαντοπούλου,τον υιό της που τον εσπούδασε;;; Κατ'ανάγκην βέβαια αφού ηταν εξορία στις βρουξελουά ....Απο την Θεσσαλονίκη Α.Λ (με μετακίνηση σε νησί του ΒΑ Αιγαίου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.