25/10/10

Η παραίτηση της Θ. Δραγώνα


Την παραίτησή της υποβάλλει σήμερα στην υπουργό Αννα Διαμαντοπούλου η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θάλεια Δραγώνα.

Το μάθημα της Ιστορίας και το εάν αυτό θα είναι μάθημα υποχρεωτικό ή μάθημα επιλογής στο Λύκειο, η διαρροή πρότασης μιας επιτροπής που είχε συστήσει η ίδια, για το νέο Λύκειο, και οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν ανάμεσα στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, στην κυβέρνηση και σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ ανάγκασαν τη Θάλεια Δραγώνα να παραιτηθεί από τη θέση της ειδικής γραμματέως.

Πριν από την εμπλοκή του ονοματός της με το μάθημα της Ιστορίας όμως, και από την αρχή σχεδόν της θητείας της είχαν σημειωθεί αρκετά κρούσματα διαφωνίας της με κυβερνητικούς παράγοντες για την πολιτική που ακολουθούσε το υπουργείο Παιδείας σε θέματα αιχμής. Για τον λόγο αυτό και είχε προηγηθεί αφαίρεση αρμοδιοτήτων της, σε δυο μείζονα θέματα:

1. Στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, ένα μέρος του σχεδιασμού και της υλοποίησης του οποίου είχε αναλάβει η ίδια. Τώρα την ευθύνη του προγράμματος έχει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

2. Στις αλλαγές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Πεποίθησή της είναι ότι οι αλλαγές στη μορφή και στο περιεχόμενο του σχολείου έπρεπε να ξεκινούν από τη βάση, δηλαδή το νηπιαγωγείο και το Δημοτικό και όχι από την κορυφή, δηλαδή το Λύκειο, όπως αποφασίστηκε τελικά.

Πολλές αντιδράσεις, επίσης, κυρίως ανάμεσα σε συντηρητικούς κύκλους του ΠΑΣΟΚ, έχει προκαλέσει ένα πρόγραμμα για την αφομοίωση του μουσουλμανικού πληθυσμού στη Θράκη, μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα στα μειονοτικά σχολεία, που το είχε ξεκινήσει η Θάλεια Δραγώνα πριν από περίπου 8 χρόνια με την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Αννα Φραγκουδάκη.
Ο. ΛΙΑ.

24 σχόλια:

  1. ...Πολλοί μπορεί να συνδέσουν αυτό το γεγονός με την κατάσταση που επικρατεί στη Θράκη κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου. Πολλοί ψηφοφόροι και των δύο μεγάλων κομμάτων έχουν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά τους για τη πολιτική που ασκούν τα δύο μεγάλα κόμματα στη περιοχή.Προσπαθώντας να χειραγωγήσουν ένα μικρό αλλα απ΄ ότι φαίνεται αποτελεσματικό κομμάτι της μουσουλμανικής μειονότητας που δημιουργεί συνεχώς προβλήματα,έχουν ξεχάσει τον υπόλοιπο μουσουλμανικό και χριστιανικό πληθυσμό στο έλεος ακραίων στοιχείων.
    Onalert.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στα τσακίδια...κι ακόμα παραπέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δρακώνα και Δράκοντες πίνουν το αίμα της Ελλάδας. Ενας Μέγας Αλέξαντρος να σκοτώσει τον καταραμένο δράκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η κυρ Δραγώνα αν και δεν πληρούσε τα κριτίρια πτυχιακών τίτλων ήταν επιλογή του ίδιου του κυρ. Παπανδρέου μιά καθαρά νεοταξίτικη επιλογή που όμως εκφράζει πλήρως τα ιδεολογικά γενοφάσια του κατοχικού μνημονιοπρωθυπουργού..
    Μία από τις τόσες αποτυχημένες αλλά με καταστροφικές συνέπειες επιλογές.
    Ο ίδιος ο κυρ. Παπ. στιρίζει και προωθεί σε θέσεις κλειδιά ανθρώπους τύπου Δραγώνα με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί γιαφκα εθνομηδενιστών σε ένα σωρό υπουργεία ενώ χρηματοδοτεί με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου ενα σωρό ΜΚΟ όπως το παρατηρητήριο του Ελσίνκη, ΕΛΙΑΜΕΠ που παίζουν τον ρόλο εντεταλμένου εθνορουφιάνου.

    Υπάρχει χώρα στη Ευρώπη ή αλλού στον κόσμο όπου το μάθημα της εθνικής Ιστορίας είναι προαιρετικό;
    Ας μας ονομάσουν μία η κυρ Δραγώνα και η κοινής συνομοταξίας Φραγκουδάκη.
    Εφόσον δηλώνουν θαυμαστές του οθωμανικού μεγαλείου ας πάνε στην Τουρκία να τους προτείνουν την κατάργηση του μαθήματος της Ιστορίας.
    Εκτός από την μέγαιρα Δραγώνα οφείλει να παραιτηθεί καί η Φραγκουδάκη αλλά και οι υπόλοιποι που συναποτελούν το κονκλάδιο των οπαδών της εθνοδιάλυσης και εθνοισοπέδωσης που ο ελληνικός λαός τους πληρώνει από το υστέριμά του.
    Η συμβολή τους στον εκσυγχρονισμό της παιδείας ήταν να τσεπώνουν με ταχυδακτυλουργικό τρόπο προγράμματα της ευρωπαικής ένωσης εις υγεία των κοροϊδων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρεπούση επι Νεας Δημοκρατίας...Δραγώνα επι Πασοκ...ορισμένες αξίες ειναι διαχρονικές...πιστεύω απλά να μην ειναι και λερναια υδρα και μας προκύψει και κανενας άλλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...στον αγύριστο κυρά μου.
    Αντε όμως να δούμε τι άλλο έχει να παρουσιάσει τώρα το ΠΑΣΟΚ απο την αστείρευτη δεξαμενή "προοδευτικάριων" που διαθέτει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. στο αγύριστο να πάρουμε λίγο καθαρό αέρα μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. όλο και κάποιος/κάποια θά 'ρθει που θα μας λέει πως το 1821 αυθαδιάσαμε ή πως το 1940 καταπατήσαμε τα ανθρώπινα δικαιώματα των Αλβανών στη Βόρεια Ήπειρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ἡ ὑπουργὸς παιδείας ποὺ εἶχε προτείνει ὡς δεὐτερη ἐπίσημη γλῶσσα τὰ ἀγγλικά, εἶναι καλύτερη;
    Βάζουν καὶ ἀπὸ τὴν πρώτη τἀξη τοῦ δημοτικοῦ σὲ πειραματικὸ στάδιο ἀγγλικά, σὲ τί βοηθᾶ τὰ πρωτάκια αὐτό;
    Στὸ τί βοηθᾶ ὑποψιάζομαι, ἀλλὰ ἂς πῆ τὴν γνώμη του καὶ κανὰς ἄλλος.
    Ἔγὼ πάντως στὰ παιδιά μου φροντίζω νὰ τοὺς λέω μερικὰ πράγματα γιὰ τὴν ἱστορία τοῦ τόπου, γιατί ἔτσι ὅπως πᾶμε, θὰ ξαναχρειαστοῦεμ τὸ κρυφὸ σχολιό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://www.madata.gr/diafora/media/80165.html

    Και την ίδια ώρα στην ΕΡΤ ζητάνε πιστοποίηση για την τουρκική γλώσσα για να σε προσλάβουν στην Κομοτηνή!!!!
    Πιστοποίηση για την ελληνική γλώσσα ζητάνε άραγε; γιατί πιο πιθανό είναι να βρουν άτομα που ξέρουν μόνο τούρκικα παρά το αντίθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @25 Οκτωβρίου 2010 2:07 μ.μ.

    Αφού έτσι κι αλλιώς στη β δημοτικού όλα τα παιδάκια ξεκινάνε φροντιστήριο αγγλικών φίλε μου. Αν ξεκινήσουν στην α τάξη και εντός εκπαιδευτικού συστήματος αντί να ξεπαραδιάζονται οι γονείς στα φροντιστήρια δεν είναι καλύτερα;
    Πολλά κακά γίνονται αλλά από την άλλη ο καθένας βλέπει γύρω του αυτό που έχει στο μυαλό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΟΟΟΟΟΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΣΤ ΡΟΥΦΙΑΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΓΙΩΡΓΗΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ 25 Οκτωβρίου 2010 10:38 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επιτελεσε το εργο της κατα του Ελληνισμου και φευγει για να προφυλαχθει!Ας μην επαναπαυομαστε καθ'οτι αυτοι που την εβαλλαν στη θεση αυτη συνεχιζουν το εργο τους.Πεντε κομματα μια εξωτερικη πολιτικη, της προδοσιας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Γραφω και σε προηγουμενη ανάρτηση ότι φοβουνται την αντίδρασή μας. Η ψήφος μας (και όχι η αποχή)θα κρίνει το μέλλον μας.
    Προσθέτω, με αφορμή ένα σχολιο, ότι η Ρεπουση και η Δραγώνα, δειχνουν ότι το πρόβλημα είναι διακομματικό και όχι "δεξιάς" ή "αριστεράς". ΟΙ παλιες ταμπέλες είναι ψευδεπίγραφες, δεν λένε την αληθεια πλεον. Αυτες οι απόψεις διαχεονται από τον ΣΥΡΙΖΑ (λιγότερο αφ ότου έφυγε ο Κουβέλης κλπ) ως το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ -παρά την αποχώρηση της Μπακογιάννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να και κάτι ευχάριστω σε αυτή τη μαυρίλα.Αλλά την έχει κάνει την δουλειά της και η ζημιά είναι ανεπανόρθωτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ TΙΠΟΥΚΕΙΤΟ (6:20 μ.μ.)

    Συμφωνώ. Αυτό το εθνομηδενιστικό/αφελληνιστικό κλίμα επεκράτησε μετά την μεταπολίτευση και εντάθηκε επί των ημερών Σημίτη. Τότε πραγματικά φτάσαμε στο σημείο να χαρακτηρίζουμε "φασίστα" όποιον μιλούσε για πατρίδα.

    Το κλίμα αυτό έχει σχέση με την "προοδευτική" αριστερά και όλοι συναγωνίζονται βλακωδώς να αποδείξουν την πίστη τους στην "προοδευτικότητα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 25 Οκτωβρίου 2010 4:08 μ.μ.,


    Αυτό που λες είναι ό,τι πιο ηλίθιο μπορούσες να πεις επί του θέματος!

    Με τα αγγλικά από την Α' δημοτικού, το αποτέλεσμα θα είναι οι γονείς να προσθέσουν κι άλλο φροντιστήριο στα παιδιά τους,

    αλλά αυτήν τη φορά για τα...ελληνικά !!!

    Στο κάτω κάτω σύμφωνα με την "λογική" σου,θα έπρεπε απλώς να ζητάς να αρχίζουν τα αγγλικά από τη Β' δημοτικού!


    Και έχε υπόψιν σου ότι τα φροντιστήρια δεν θα κλείσουν ποτέ,επειδή:

    1.Η νοοτροπία του Έλληνα είναι να πάει το παιδί του σώνει και καλά στα γράμματα-πανεπιστήμιο.Ακόμη κι αν το παιδί του ΔΕΝ θέλει,ακόμη κι αν το παιδί του δεν μπορεί!

    2.Στα φροντιστήρια βρίσκουν δουλειά χιλιάδες πτυχιούχοι,τα παιδιά μας δηλαδή.

    Συμπέρασμα: Για τα περισσότερα παιδιά, όσα φροντιστήρια και να κάνουν, τζάμπα κόπος,τζάμπα λεφτά,τζάμπα ταλαιπωρία για τα παιδιά, αφού τα περισσότερα θέλουν απλώς να γίνουν τραγουδιστές,ποδοσφαιριστές και μοντέλα!

    Οι γονείς έχουν το πρόβλημα(πρόβλημα νοημοσύνης και νοοτροπίας),όχι το εκπαιδευτικό σύστημα,όχι τα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "αφού τα περισσότερα θέλουν απλώς να γίνουν τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές και μοντέλα!"


    Και δημοσιογραφοι και δημοσιογραφοι.Γιατι ξεχνας και αυτην την επιλογη τους;Να μη σου πω οτι προηγειται και ολων των αλλων που ενεφερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τρίτη σήμερα και ακόμα η παραίτηση...
    Παίζει με τα νεύρα μας !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Στον αγύριστο και κακό ψόφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τετάρτη σήμερα και ακόμα το λαμόγιο είναι εκεί;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.