6/10/10

Περικοπές και στις αμυντικές δαπάνες

Σε περικοπές δαπανών ύψους 800 εκατομμυρίων έως 1 δισ. ευρώ προχωρεί το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, προκειμένου, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του ο κ. Βενιζέλος, να συμμετάσχει και αυτό στην προσπάθεια για την μείωση του ελλείμματος.

«Είναι πολύ σημαντικό να επιτυγχάνεται ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος του χρέους κατ' έτος και συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια», ανέφερε ο κ.Βενιζέλος.

Για τον νέο Προϋπολογισμό, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το 2011, πέρα από την συνέχιση της δημοσιονομικής ανασυγκρότησης, είναι ένα έτος «πραγματικής οικονομίας», με την στήριξη τομέων όπως ο τουρισμός, το λιανικό εμπόριο, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλπ, οι οποίοι συμβάλλουν στην αύξηση του ΑΕΠ, όχι μόνο μέσω Τραπεζών, αλλά και μέσα από τα εργαλεία που διαθέτει η Κυβέρνηση, όπως το ΕΣΠΑ.

Ο κ.Βενιζέλος αναφέρθηκε επίσης και στην εφαρμογή του Μνημονίου, το οποίο, όπως είπε, αποτελεί την μοναδική υπεύθυνη πολιτική.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές η αντιπολίτευση προσδίδει αντι-Μνημονιακό χαρακτήρα, δήλωσε ότι το ναι ή όχι στο Μνημόνιο αποτελεί «ψευτοδημοψήφισμα». «Εμείς θέλουμε προοδευτικές, άξιες διοικήσεις στους δήμους και τις περιφέρειες, που θα διαχειριστούν το μέλλον τους», είπε.

Σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων στις αμυντικές βιομηχανίες

Για την κύρωση της σύμβασης στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ο κ.Βενιζέλος δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί και πρέπει να πληρωθούν. Στις 15 Οκτωβρίου, ανέφερε, σύμφωνα με την σύμβαση, θα εξετάσουμε τι έπρεπε να είχε πράξει η νέα ηγεσία και τι δεν έπραξε.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας αναφέρθηκε και στις αμυντικές βιομηχανίες (ΕΑΣ-ΕΑΒ-ΕΛΒΟ). Είπε ότι επίκειται η τοποθέτηση συμβούλων, οι οποίοι θα δώσουν τις προτάσεις τους για το μέλλον των επιχειρήσεων. «Θα εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα», τόνισε.

Ο αναπληρωτής υπουργός, Πάνος Μπεγλίτης, επεσήμανε ότι καλούμαστε να διαχειριστούμε προβλήματα του παρελθόντος, λαμβάνοντας " δύσκολες" αποφάσεις με στόχο να συνεχισθεί κανονικά η καταβολή των μερισμάτων στους μερισματούχους.

Οι δύο υπουργοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το συναινετικό κλίμα που επεκράτησε στην Βουλή, κατά τη συζήτηση όλων των θεμάτων αρμοδιότητας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.
http://www.ethnos.gr/

7 σχόλια:

  1. Οι Ρωσοι προτειναν να αγοράσουμε τα τανκς τους με αγροτικά προϊόντα, και οι φωστήρες του ΓΑΠ μειώνουν λέει δαπάνες απο εξοπλισμούς! Ειναι γραικύλοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΠΑΣΑ ,ΠΟΛΛΑ ΞΟΔΕΥΟΥΜ ΓΙΑ ΟΠΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε υδροκέφαλη αντί να αγοράζετε γιατί δεν παράγετε.
    Ένας Μποδοσάκης δεν υπάρχει.
    Ξεκινήστε με τα δίκαννα για κυνήγι.
    πιο απλά παράγετε οδοντογλυφίδες, κάτι οτιδήποτε ,μη μιλάτε, δουλέψτε κάντε κάτι.
    Έχετε ,εμείς εδώ, από αυτά που καταναλώνουμε καθημερινά, σκεφτήκατε αν παράγονται εδώ στην Ελλάδα,κάντε μια σκέψη και δείτε
    τι ποσοστά έχουμε.
    Ξέρετε πόσα εμπόδια έχει μια παραγωγική κατασκευαστικοί μονάδα . τα στυλό που γράφουμε είναι εισαγόμενα,και οι γομολάστιχα,και διαπραγματεύονταν οι πολιτική λες και είναι ,πανέξυπνοι,αυτάρκεις, ρε ξύλο που θέλουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο,τι προλαβε η Ελλαδα να παρει το πηρε οσο ηταν ο Μειμαρακης. Τωρα, μην περιμενετε μ αυτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τις αμυντικές δαπάνες περικόπτει, αλλά τζαμί για λαθρομετανάστες χτίζει στον Βοτανικό σε 17 στρέμματα! Με τους φόρους μας βεβαίως-βεβαίως, κάτι που δεν κάνει ούτε για χριστιανική εκκλησία. Γιατί μωρέ; Ποιος τους δίνει το δικαίωμα;

    Αν γεμίσουμε αυτά τα 17 στρέμματα γουρουνοκεφαλές και χοιρινό αίμα, ας "χτίσουν" μετά όσα "τζαμιά" θέλουν. Αν γεμίσουμε τις πλατείες μας και τους χώρους που μαζεύονται τα μαχμούτια με σακούλες χοιρινού αίματος και τους πασαλείβουμε, σε 10 μέρες θα έχουν ξεκουμπιστεί όλοι από την Ελλάδα. Εμπρός λοιπόν. Ας τους πήξουμε στο χοιρινό για να ξεβρωμίσει η Ελλάδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ Ένοπλες Δυνάμεις, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ Εξωτερική Πολιτική και ΟΣΟΝΟΥΠΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ !!!
    Δημοσθένης ο Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.