19/10/10

Νομοσχέδιο για Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

Το νομοσχέδιο που καθορίζει τη διαδικασία απαλλοτριώσεων και αποζημίωσης των ιδιοκτητών ακινήτων στις περιοχές από τις οποίες θα διέλθει ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη παρουσιάστηκε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου μίλησε για "σημαντικό έργο" και πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο καταδεικνύει πως η Ελλάδα το επιθυμεί ειλικρινώς και δεν θέτει προσκόμματα για την υλοποίησή του.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, είπε ο πρωθυπουργός, υπάρχει στενή συνεργασία με τη ρωσική πλευρά. Με το νομοσχέδιο καθορίζονται:

-Το καθεστώς περιορισμών κυριότητας που πρέπει να επιβληθούν στους ιδιοκτήτες, νομείς ή κατόχους των ακινήτων από τα οποία θα διέλθει ο αγωγός.

-Το καθεστώς των απαλλοτριώσεων των απαραιτήτων εκτάσεων.

-Το καθεστώς των αποζημιώσεων προς τους ιδιοκτήτες, νομείς ή κατόχους των εκτάσεων αυτών. Η αποζημίωση ίση με το 25 % της εμπορικής αξίας των ακινήτων κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού, για τους περιορισμούς που επιβάλλονται στη δόμηση και την εκμετάλλευση σε ζώνη πλάτους 5 μέτρων, δεξιά και αριστερά από τον άξονα του αγωγού.

© 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

1 σχόλιο:

  1. Τα χαρακτηριστικά των ειδικών που θα τρέξουν το έργο περιλαμβάνονται;

    切腹

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.