26/10/10

Μόσχα: Ραγδαία αύξηση Μουσουλμάνων, ζητούν νέα Τζαμιά


Fireworks over the Akhmad Kadyrov mosque in Grozny, Chechnya, in 2009. Up to 20 million Muslims live in Russia today

Οι ηγέτες της μουσουλμανικής κοινότητας της Μόσχας, η οποία ανέρχεται σήμερα σε 1,5 εκατομμύρια πιστούς , έστειλαν μήνυμα στις αρχές της πόλης, ότι χρειάζονται, απεγνωσμένα, περισσότερους χώρους για προσευχή και ζήτησαν την κατασκευή νέων τεμένων, τα οποία κατ’ αρχήν έχουν εγκριθεί.

Η απόφαση αυτή – ανέγερσης νέων Τζαμιών- συνάντησε τη δυσαρέσκεια και τις βίες αντιδράσεις των ρώσων εθνικιστών που καλούν τις αρχές για μια ‘καθαρή Μόσχα’, χωρίς μουσουλμάνους και χωρίς ξένους, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού” Der Spiegel”.

Το προγραμματισμένο τζαμί θα είναι το πέμπτο στη Μόσχα, μια πόλη με δέκα εκατομμύρια κατοίκους όπου το μουσουλμανικό στοιχείο έχει ανέλθει στο 10 τοις εκατό των κατοίκων της ρωσικής πρωτεύουσας.

Το συμβούλιο των μουφτήδων καθόρισε ότι πρέπει να κατασκευαστούν περισσότερα τζαμιά και αξιολογώντας τον πληθυσμό της μουσουλμανικής κοινότητας θεωρεί ότι τουλάχιστον άλλα 40 τεμένη θα ήταν ικανοποιητικά για την πληθώρα των πιστών.

Στο κείμενο σημειώνεται ότι υπάρχει το αδιαχώρητο στις μεγάλες θρησκευτικές γιορτές των μουσουλμάνων, που αναγκάζονται οι πιστοί να προσκυνούν και να προσεύχονται στους δρόμους.

Μια οργάνωση των ‘πράσινων’ αντιδρά επίσης στην κατασκευή ενός τεμένους σε περιοχή της ρωσικής πρωτεύουσας όπου υπάρχει ένα μεγάλο πάρκο.

Οι ‘πράσινοι’ για την αντίδρασή τους αυτή, χαρακτηρίζονται ως συγγενείς εθνικιστικών κύκλων που είναι εχθροί του μουσουλμανικού στοιχείου της Μόσχας.

Σύμφωνα εξάλλου με τον επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Κύριλλο, η Ρωσία σε είκοσι χρόνια με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, τα οποία δείχνουν ραγδαία αύξηση των μουσουλμάνων, θα έχει περί τα σαράντα εκατομμύρια μουσουλμάνους.

Εξάλλου, ο ηγέτης της Ισλαμικής Επιτροπής της Ρωσίας, δεν αμφιβάλλει καθόλου στις εκτιμήσεις και προβλέψεις του Ρώσου Πατριάρχη, ο οποίος βλέπει, μελλοντικά, να πλειοψηφούν οι μουσουλμάνοι σε πολλές πόλεις της Ρωσίας.

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

15 σχόλια:

  1. Τι στα κομμάτια ; Σαν τα κουνέλια πολλαπλασιάζονται. Οι δικές μας στειρωμένες είναι και δεν κάνουν παιδιά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ PUN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι στα κομμάτια ; Σαν τα κουνέλια πολλαπλασιάζονται. Οι δικές μας στειρωμένες είναι και δεν κάνουν παιδιά ;
    όχι δεν είναι αυτές ,αλλά εμείς γιατί τραβιόμαστε ,και μετά λέμε γιατί έχουμε την ασθένεια του προστάτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
    ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ,ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΘΕΑΤΟΥΣ.
    ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ
    ΑΜΑΘΕΙΣ,ΚΑΙ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ ΟΤΑΝ
    ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ
    ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΚΟΥΟΙ ,ΕΥΑΛΩΤΟΙ.ΑΡΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ
    ΞΕΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΥΡΙΛΑ
    ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ,
    ΜΑΣ ΦΟΡΑΝΕ ΤΗ ΜΠΟΥΡΓΚΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ
    ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΧΝΑ.ΥΠΟΤΑΧΘΕΙΤΕ ΤΑΧΑ
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ...
    ΣΤΟΝ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ...ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ...
    ΠΑΠΟΥΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρωσια 2050: 1/3 ισλαμικη τζαμαχιρια μανδυλοφορεμενων και μουσατων, 1/3 αρπαγμενο απο Κινα, 1/3 συνεχιζει να παραμενει στους αλκοολικους νεομουζικους με καποιον 'τεως' καγκεμπιτη-κομμουνιστη ως νεοφυρερ και καποιους ρασοφορους που ονειρευονται ακομα το τριτο Βυζαντιο.

    Περουν (ο μοναδικος κι αληθινος θεος των Σλαβων εκδικειται οσους Σλαβους των εγκαταλειπουν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν η Ρωσία δεν ήταν ορθόδοξη, η Ευρώπη θα ήταν μουσουλμανική και η Δύση γενικότερα θα είχε τελείως διαφορετική μορφή.
    Δε νομίζω ότι θα ζήσουμε να δούμε μουσουλμανική Ρωσία.Είναι πολύ μεγάλος ο λογαριασμός αυτός για να τον αντέξουμε εμείς αλλά και για να τον πληρωθούν οι μουσουλμάνοι έτσι απλά επειδή γεννοβολούν. Λογικά κάτι τέτοιο θα φέρει πόλεμο και μάλιστα τη μάνα και τον πατέρα των μακελειών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έτσι που πάμε προφανώς ο 3ος παγκόσμιος θα είναι θρησκευτικός πόλεμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η απόφαση αυτή – ανέγερσης νέων Τζαμιών- συνάντησε τη δυσαρέσκεια και τις βίες αντιδράσεις των ρώσων εθνικιστών σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού” Der Spiegel

    ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΕΙΑΣ ΦΥΛΗΣ ΠΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ, ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ... ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ 5:42 μ.μ.

    >ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΕΙΑΣ ΦΥΛΗΣ ΠΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ, ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ... ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ!!!!!<

    Είναι πολύ mainstream αντίληψη της Ιστορίας αυτή. Γιατί αιματοκύλησαν οι Γερμανοί την ανθρωπότητα και όχι οι Αγγλογάλλοι, οι οποίοι με τις αυτοκρατορίες τους δεν είχαν δώσει διέξοδο στην Γερμανία, στραγγαλίζοντάς την; Βέβαια, έτσι μας έμαθαν την Ιστορία, διότι την έγραψαν αυτοί που ήταν νικητές. Αιματοκύλισμα ήταν ό,τι έκαναν οι Γερμανοί, αλλά όχι ο άσκοπος βομβαρδισμός της ανοχύρωτης Δρέσδης, δύο μήνες πριν την κατάρρευση του Γ' Ράιχ και ο οποίος βομβαρδισμός στοίχισε την ζωή σε 150-250.000 άμαχους, αφού δεν υπήρχε στρατιωτικός στόχος εκεί, σύμφωνα με την Συνθήκη της Γενεύης περί ανοχύρωτων περιοχών. Αυτό δεν ήταν αιματοκύλισμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΣΜΙΟ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΕΣ. ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΚΟΥΝΟΥΝ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΠΕΡΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η κινδυνολογία για το Ισλάμ, αντικατέστησε το φόβητρο του κομμουνισμό που καλιεργούσε η Δύση. Επί ύπαρξης της Σ.Ε. η Δύση υπέθαλπτε/ει το κάθε λογής μουσουλμανικό στοιχείο (ΗΠΑ, Λονδίνο, Τουρκία κλπ.). Επόμενος το ξάφνιασμα του περιοδικού είναι τεχνητό. Μετά από την ανατροπή του σοβιετικού καθεστώτος μόνο στην Μόσχα αυξήθηκε ο πληθυσμός από τις πρώην σοβ. δημοκρατίες σε 45% τουλάχιστον (ίδιο ποσοστό έχουν και στο στρατό). Το συμβούλιο των μουφτήδων είναι σαφέστατα «αντιδυτικό»... οι δηλώσεις τους είναι πολύ ώριμες και προσεκτικές.
    Πάντως η εξέλιξη είναι πολύ ενδιαφέρουσα γιατί δεν ζημιώνει την Ρωσία, κάτι στο οποίο προσδοκούσε η Δύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 'αλλά όχι ο άσκοπος βομβαρδισμός της ανοχύρωτης Δρέσδης,'

    Σωστα τα λες αλλα ξεχασες τη Χιροσιμα και το Ναγκασακι. Μερικα εγκληματα πολεμου δεν ειναι τοσο 'εγκληματικα' οσο αλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 'Αν η Ρωσία δεν ήταν ορθόδοξη, η Ευρώπη θα ήταν μουσουλμανική και η Δύση γενικότερα θα είχε τελείως διαφορετική μορφή.'

    Αλλα αν η γιαγια μου ειχε π@π@ρι@ θα ηταν παππους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η σωτηρια προταση εγινε ηδη απο τον Απελλη και πρεπει να την προσεξει και η κυβερνηση.
    Ειπε ο Απελλης "αν ειναι για εθνικους σκοπους το τζαμι να γινει
    στην...Ξανθη και οχι εδω στην Αθηνα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπηκαν σην πολη οι οχτροι"η ο εχθρος (φανατικοι Ισλανιστες) ειναι πλεον εντος των πυλων!
    Προς "ανωνυμο" 6.50 (πρφανως ειναι ανωμυμος γιατι κατα βαθος δεν εχει το θαρρος να δηλωσει το ονομα του με τις αρλουμπες που γραφει!) Καλη η αντιγραφη του Δρ. Γκαιμπελς! Θα του ηταν ευκολο να μας πει τι ακριβως εγινε στην Γκουερνικα, στην Βαρσοβια (2 φορες), στο Ροτερνταμ, στο Κοβεντρυ, στο Λονδινο και σε πολλες Ρωσσικες πολεις? Η οταν οι "Αρειοι" επιτεθενται τοτε δεν υπαρχρει πορβλημα αλλα οταν οταν δεχονται αυτη επιθεση τοτε "αυτο ειναι εγλημα πολεμου"? ("Συμπτωμαατικα" αυτη ηταν η "γραμμη" του Γκεμεπελς) Πληροφοριακια για αυτον ν που κλαιγεται για τους Ιαπωνες ΜΟΝΟ στον λεγομενο "βιασμο της Ναγκιγκ" το 1937 στην Κινα σκοτωθηκαν περισσοτεροι (και με πολυ βαρβαρες μεθοδους απο τους Ιαπωνες) απο οσους στο Ναγακσακι και στην Χιροσιμα ΜΑΖΙ! παρεπιντοντως στξην Ελλαδα τον γνωρισαμε καλα τον "ανθρωπισμο" των Ναζι Κανδαμος Διστομο, Καλαβρυτα κτλ
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.