16/10/10

Πολιορκία από λαθρομετανάστες

Με φουσκωτά αλλά και από τις γέφυρες που υπάρχουν στην περιοχή περνούν τον ποταμό Εβρο οι πρόσφυγες. Το ρίσκο είναι μικρό, σε σχέση με χιλιάδες άλλους που θαλασσοπνίγονταν για να περάσουν από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά, ιδιαίτερα τον χειμώνα

Διακόσιοι πενήντα παράνομοι μετανάστες περνούν κατά μέσο όρο καθημερινά τα χερσαία σύνορα της χώρας στην περιοχή του Εβρου, δημιουργώντας πρόσθετες δυσκολίες στο ήδη οξυμένο πρόβλημα, που εξακολουθεί να παραμένει άλυτο.
Με βάση τα στοιχεία της Αστυνομίας, ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που περνούν τα σύνορα της χώρας κάθε μήνα προσεγγίζει τις 7.500.

Αν συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό η είσοδός τους στην Ελλάδα, κάτι που θεωρείται όχι απλά πιθανό αλλά σχεδόν βέβαιο, δεδομένου ότι λύση δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα, τότε σε έναν χρόνο ο αριθμός τους θα έχει φτάσει τις περίπου 90.000. Οσο δηλαδή ο αριθμός των κατοίκων μιας μεγάλης ελληνικής πόλης.



Οι διαστάσεις του προβλήματος γίνονται ακόμα πιο εμφανείς, αν ο αριθμός αυτός προστεθεί στους περίπου 350.000 παράνομους μετανάστες που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στη Ελλάδα και έχουν καταγραφεί από τις αστυνομικές Αρχές (σ.σ.: κάποιες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό αυτό πολύ υψηλότερα). Για να σχηματιστεί μάλιστα πλήρης εικόνα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός από τις εκατοντάδες χιλιάδες παράνομων μεταναστών που έχουν διέλθει τα σύνορα της χώρας, υπάρχουν και χιλιάδες αιτήματα από χώρες της ΕΕ για επιστροφή στην Ελλάδα οικονομικών μεταναστών.

Πρόκειται για τους παράνομους μετανάστες που κατέφεραν να φτάσουν από τη χώρα μας σε χώρες της Ευρώπης. Βάσει του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ, του οποίου η ελληνική κυβέρνηση ζητεί την αναθεώρηση, η χώρα μας είναι υποχρεωμένη να τους δεχτεί πίσω. Το 2008 είχαν υποβληθεί 5.169 αιτήματα επιστροφής στην Ελλάδα μεταναστών, ενώ το 2010 αυξήθηκαν σε 10.083.

Από την άλλη πλευρά η Τουρκία, από τα σύνορα της οποίας διέρχεται ο μεγαλύτερος όγκος παράνομων μεταναστών, κωλυσιεργεί συστηματικά, παρά το γεγονός ότι έχει υπογράψει συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το αρχηγείο της Αστυνομίας, μέχρι τις 30 Αυγούστου του 2010 είχαν υποβληθεί στην Τουρκία αιτήματα για 76.613 αλλοδαπούς που όφειλαν να τους επιστρέψουν, διότι βεβαιωμένα είχαν έρθει στη χώρα μας από τα τουρκικά παράλια ή από τα χερσαία σύνορα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τουρκικές Αρχές δέχτηκαν να πάρουν πίσω μόνο έναν μικρό αριθμό αλλοδαπών από το Ιράν, το Ιράκ και τη Συρία (2.520 λαθρομετανάστες).
Για τους υπόλοιπους, κυρίως αυτούς που προέρχονταν από αφρικανικές χώρες, ισχυρίστηκαν ότι δεν πέρασαν από τα δικά τους σύνορα, παρά το γεγονός ότι Μαροκινοί και Αλγερινοί, βάσει διακρατικών συμφωνιών, μπορούν να ταξιδέψουν στην Τουρκία χωρίς βίζα.

Οι διαστάσεις του προβλήματος έχουν θορυβήσει την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Τόσο η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου όσο και η τωρινή προσπαθούν σε κάθε ευκαιρία να εξηγήσουν πώς έχει το πρόβλημα και να ζητήσουν τη συνδρομή της ΕΕ για την επίλυσή του. «Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Χρειάζεται βοήθεια», είπε πριν από λίγες μέρες ο υπ. Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης της ΕΕ στο
Λουξεμβούργο.

Σε 48 ώρες φτάνουν από την Τουρκία στην Ομόνοια

Τα χερσαία σύνορά μας στον Εβρο, εκεί όπου ο ποταμός «κάνει κοιλιά» προς την Τουρκία, έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο πόλος έλξης για χιλιάδες παράνομους μετανάστες ασιατικής αλλά και αφρικανικής καταγωγής.
Τα καραβάνια των πλημμυροπαθών του Πακιστάν, των κατατρεγμένων Αφγανών, των Ιρανών και των Παλαιστινίων αλλά και χιλιάδων ατόμων από αφρικανικές χώρες, που ελπίζουν να βρουν μια καλύτερη τύχη στην Ευρώπη, έχουν εντοπίσει τον εύκολη πόρτα για να περάσουν προς τον δικό τους «Παράδεισο».

Το ρίσκο είναι μικρό, σε σχέση με χιλιάδες άλλους που θαλασσοπνίγονταν για να περάσουν από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά, ιδιαίτερα τον χειμώνα.
Επίσης η επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων έχει βελτιωθεί αισθητά, οπότε ο θαλάσσιος δρόμος δεν επιλέγεται εύκολα ούτε από τους δουλεμπόρους που μετέφεραν χιλιάδες λαθρομετανάστες στην ελληνική επικράτεια.

Δεν είναι τυχαίο ότι από 15.039 λαθρομετανάστες που συνελήφθησαν πέρυσι στα θαλάσσια σύνορα της χώρας, ο αριθμός τους μειώθηκε φέτος σε 4.587.

Συλλήψεις

Από τα χερσαία σύνορα στον Εβρο τα πράγματα είναι απλά: Οι παράνομοι μετανάστες περνούν από την Τουρκία στην Ελλάδα χωρίς να τους εμποδίσει κανένας. Επίσης, δεν υπάρχει λόγος να διασχίσουν το ποτάμι με κίνδυνο να τους παρασύρουν τα ορμητικά νερά του, αλλά περνούν από τις γέφυρες που υπάρχουν στην περιοχή. Γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι μόλις περάσουν στο ελληνικό έδαφος, θα συλληφθούν.

Το γεγονός αυτό, όμως, δεν τους απασχολεί καθόλου. Ξέρουν ότι λίγες ώρες μετά τη σύλληψή τους θα πάρουν το λεωφορείο που θα τους μεταφέρει στο κέντρο της Αθήνας, στη Βοιωτία ή σε άλλους προορισμούς που έχουν επιλέξει πριν αναχωρήσουν από την πατρίδα τους, ύστερα από επικοινωνία με συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Οι παράνομοι μετανάστες που συλλαμβάνονται στον Εβρο δακτυλοσκοπούνται από τις αστυνομικές Αρχές, φωτογραφίζονται, καταγράφονται τα στοιχεία τους και η χώρα από την οποία προέρχονται και στη συνέχεια τους δίδεται ένα έγγραφο που αναφέρει ότι σε έναν μήνα από την ημέρα της σύλληψής τους θα πρέπει να έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

Αφήνονται ελεύθεροι

Ακολούθως αφήνονται ελεύθεροι γιατί δεν υπάρχουν κέντρα φιλοξενίας για να τους στεγάσουν και γιατί ο αριθμός τους είναι τόσο μεγάλος, που και να υπήρχαν χώροι στέγασης, θα ήταν αδύνατο να τους χωρέσουν όλους.

Οπως είναι φυσικό, κανένας από τους μετανάστες που μπήκαν στη διαδικασία να ζήσουν μια ολόκληρη οδύσσεια για να φτάσουν στις πύλες της Ευρώπης δεν θα διανοηθεί να εγκαταλείψει εκουσίως την Ελλάδα.

Ετσι προστίθενται στους χιλιάδες ομοεθνείς τους που κοιμούνται σε στάβλους και παγκάκια ή κατά δεκάδες σε άθλια διαμερίσματα πολυκατοικιών και καθαρίζουν παρμπρίζ στα φανάρια για να εξασφαλίσουν το ψωμί τους.

Εγκλωβίζονται στην Ελλάδα Δύσκολη η έξοδός τους σε κάποια άλλη χώρα της Ε.Ε.

Οι περισσότεροι παράνομοι μετανάστες δεν έρχονται στην Ελλάδα για να μείνουν. Με δεδομένη την οικονομική κρίση και την περιορισμένη ζήτηση εργασίας, ακόμα και της «μαύρης», οι οικονομικοί μετανάστες γνωρίζουν ότι στη χώρα μας δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Σκοπός των περισσοτέρων είναι να καταλήξουν σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, όπου τα πράγματα είναι καλύτερα. Για τον λόγο αυτό συνωστίζονται κοντά στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, ή επιλέγουν άλλους τρόπους για έξοδο από τη χώρα.

Τα σχέδιά τους, όμως, βρίσκουν εμπόδιο στους αυστηρούς ελέγχους που γίνονται στα λιμάνια, στα αεροδρόμια και σε κάθε πύλη εξόδου από τη χώρα, που, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, έχουν μειώσει την έξοδο παράνομων μεταναστών προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε ποσοστό 80% έως 90%.

«Αφού δεν μπορούμε να σφραγίσουμε την είσοδο, σφραγίσαμε την έξοδο», μας είπε ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας και μας εξήγησε γιατί γίνεται αυτό: «Το κάναμε για να μην είναι ελκυστική η χώρα μας ως χώρα τράνζιτ. Τα μηνύματα φτάνουν στις χώρες προέλευσης των μεταναστών και μαθαίνουν ότι από την Ελλάδα δεν μπορούν εύκολα να πάνε σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Το γεγονός αυτό πιστεύουμε ότι θα περιορίσει τη μεταναστευτική ροή προς την Ελλάδα και ότι αυτοί που θέλουν να πάνε σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, θα επιλέξουν άλλους δρόμους».

Η πολιτική αυτή, ωστόσο, έχει ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό των χιλιάδων παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα, που ζουν με την ελπίδα ότι κάποτε θα καταφέρουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και δεν διανοούνται να γυρίσουν στην πατρίδα τους.

Οι συμφωνίες Ιταλίας - Ισπανίας
Μετατοπίζεται στην Ελλάδα το πρόβλημα

Οι διακρατικές συμφωνίες που έχουν υπογράψει με τη Λιβύη, την Αλγερία και το Μαρόκο για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου είχαν τις εξής συνέπειες.

Οι χώρες αυτές (Ιταλία και Ισπανία) έλυσαν σε μεγάλο βαθμό το δικό τους πρόβλημα, με αποτέλεσμα αυτό να μετατοπιστεί στα σύνορα της χώρας μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι χιλιάδες Αφρικανοί (Σομαλοί, Αλγερινοί, Μαροκινοί κ.λπ.) συλλαμβάνονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο, μαζί με Πακιστανούς, Αφγανούς και άλλους μετανάστες ασιατικής καταγωγής.

Δεν είναι τυχαίο, επίσης, ότι οι συλλήψεις παράνομων μεταναστών στον Εβρο αυξήθηκαν το πρώτο οκτάμηνο φέτος κατά 329% σε σχέση με πέρυσι.

Πέρυσι το πρώτο οκτάμηνο είχαν συλληφθεί στον Εβρο 5.634 λαθρομετανάστες, ενώ φέτος οι
συλλήψεις έφτασαν τις 24.173.

Αφγανοί

Το 62% των μη νόμιμα εισερχομένων αλλοδαπών από τον Εβρο είναι Αφγανοί, προερχόμενοι από το Αφγανιστάν ή το Ιράν και ακολουθούν οι αλλοδαποί από Σομαλία, Νιγηρία, Μαρόκο, Αλγερία, Πακιστάν και Παλαιστίνη.
Δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση

Η Ευρώπη κωφεύει σε ένα δικό της πρόβλημα

Από τη στιγμή που η ΕΕ δεν αντιμετωπίζει ως δικό της πρόβλημα το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στα σύνορά της, που είναι και δικά της σύνορα, λύση δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Το πρόβλημα τίθεται και ξανατίθεται επίμονα από τους εκάστοτε Ελληνες υπουργούς, αλλά αποτελεσματική λύση δεν έχει μέχρι στιγμής βρεθεί.
Ο ευρωπαϊκός οργανισμός Frontex, γραφείο του οποίου δημιουργήθηκε στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι, λειτουργεί περισσότερο ως παρατηρητήριο παρά ως μηχανισμός αντιμετώπισης του προβλήματος.

Το αίτημα για σύναψη ευρωπαϊκής συμφωνίας επανεισδοχής με την Τουρκία, στο πλαίσιο της ενταξιακής της προοπτικής, δεν έχει υλοποιηθεί, ούτε έχουν συναφθεί ευρωπαϊκές συμφωνίες επανεισδοχής με τρίτες χώρες.

Αίτημα

Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας κωφεύουν και στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για την αναθεώρηση του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ, που δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα αντί να λύσει αυτά που υπάρχουν.
Από την άλλη πλευρά, οι ελληνικές κυβερνήσεις κατά το παρελθόν άφησαν να λιμνάζει το πρόβλημα με την παροχή ασύλου σε πρόσφυγες, με αποτέλεσμα σήμερα να εκκρεμούν 46.000 αιτήματα.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται θέματα λαθρομετανάστευσης υποστηρίζουν ότι μπορεί να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, με διακρατικές συμφωνίες με τις χώρες προέλευσης των περισσότερων παράνομων μεταναστών, όπως το Αφγανιστάν, το Πακιστάν κ.λπ.
Κανένας όμως δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα υπάρξει λύση και ότι οι συμφωνίες αυτές δεν θα έχουν την ίδια τύχη με τη συμφωνία επανεισδοχής που έχει συναφθεί με την Τουρκία.

Οι συλλήψεις μεταναστών

Στον Εβρο
Οκτάμηνο 2009 5.634 συλλήψεις
Οκτάμηνο 2010 24.173 (αύξηση 329%)

Στα θαλάσσια σύνορα
Οκτάμηνο 2009 15.039 συλλήψεις
Οκτάμηνο 2010 4.587 συλλήψεις

Σύνολο
2008 146.337 συλλήψεις
2009 126.145 συλλήψεις
Οκτάμηνο 2010 80.750 συλλήψεις

Τάκης Τερζής

18 σχόλια:

  1. “Να ευαισθητοποιήσει” “χρειάζεται βοήθεια” “Το αίτημα για σύναψη ευρωπαϊκής συμφωνίας επανεισδοχής με την Τουρκία, ... επανεισδοχής με τρίτες χώρες” ” Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας κωφεύουν .... για την αναθεώρηση του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ¨

    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ δεν ζητάμε βοήθεια, ούτε λύπηση, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την ΕΕ για συμφωνίες επανεισδοχής, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ αναθεώρηση του κανονισμού του Δουβλίνου ΙΙ.

    Εάν δεν δεχθείτε ακυρώνουμε μονομερώς το κανονισμό του Δουβλίνου ΙΙ, δημιουργούμε υπηρεσία καταγραφής του κόστους που επιφέρουν στο κράτος και θα είναι ΑΠΑΙΤΗΤΗ πλέον από την ΕΕ.

    Εάν δεν δέχεστε τα παραπάνω τότε να λείπουν οι επικρίσεις σε λύσεις τύπου “Σαρκοζί”.

    Ακόμα ένα μέτρο πού θα έλυνε το πρόβλημα σε μεγάλο βαθμό θα ήταν ο κάθε λαθρομετανάστης που συλλαμβάνεται θα υποχρεώνεται σε καταναγκαστική κοινωνική εισφορά εργασίας μέχρι εξοφλήσεως της παραμονής και του εισιτηρίου του προς τη χώρα καταγωγής του.
    Όπια οργάνωση έχει αντίρρηση είναι ευπρόσδεκτη να τους χρηματοδοτήσει.

    Για ένα τόσο τεράστιο πρόβλημα σίγουρα χρειάζονται μέτρα διαφορετικής αντίληψης που θα ενοχλήσουν “αρκετούς” αλλά θα είναι τα πιο ανώδυνα για όλους, σε αντίθετη περίπτωση αργά η γρήγορα ο πραγματικός ρατσισμός (γιατί ακόμα όσο και να φωνάζουν ορισμένοι δεν υπάρχει τουλάχιστον στο βαθμό που λένε) θα βρει ευήκοα ώτα, και τότε ο αυταρχισμός και οι ακραίες συμπεριφορές θα έχουν πολύ δυσάρεστες συνέπειες και κυρίως μη αναστρέψιμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και όμως υπάρχει λύση για τους (λαθρο)μετανάστες.
    Βγάλτε τους τώρα (αστυνομική) ταυτότητα ή προσωρινό διαβατήριο.
    Κάθε λάθρο με την ταυτότητα αυτή μπορεί να ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη.
    Αυτό δε θέλουνε. Αυτό θα τους δώσουμε. Μαζική φυγή λοιπόν και να δούμε αν οι Ευρωπαίοι μπορούν να τους σταματήσουν.
    Με το αζημίωτο παρακαλώ. Για την έκδοση της ταυτότητας- διαβατηρίου απαιτούνται και 500 ευρουλάκια. Να δεις που στο ταμείο θα μπει και μισό δις έτσι για πλάκα. Μετά ένα μήνα από την έκδοση να γίνεται και αυτόματη ακύρωση.

    Θα είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο
    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιὰ νὰ λυθῆ τὸ μεταναστευτικό, πρέπει νὰ γίνουμε κακοιιί, πολὺ κακοιιί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πέτρο μιλάς σωστά. Το έχω υποστηρίξει και εγώ εδώ και σε άλλα φόρουμ.
    Όμως η κυβέρνηση έχει αναλάβει -έναντι μερικών εκατομμυρίων ευρώ από Ε.Ε.- να τους κρατάει στην Ελλάδα.
    Μόνο με αλλαγή κυβέρνησης η οποία θα ακυρώσει την υπάρχουσα συμφωνία μπορεί να γίνει κάτι.
    Αλλά όταν λέμε αλλαγή εννοούμε ΑΛΛΑΓΗ και όχι τα ίδια πράσινα και μπλε στρουμφάκια !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν ο στρατός δεν μπορεί να επιτηρήσει τα σύνορα στον Εβρο, τι μπορεί να κάνει;
    1)Ας αρχίσει επιτέλους να κανει τη δουλειά του.
    2) Να σταματησει η δωρεαν περιθαλψη ανασφαλιστων (στη πλειονοτητα λαθρομεταναστες) στα νοσοκομεια, γιατι αυτο το "δωρεαν" εκτος των αλλων το πληρωνουμε ολοι οι υπολοιποι ασφαλισμενοι
    3) Να ζητηθει αναθεωρηση ττης συνθηκης του Δουβλινου ΙΙ, ενας ωραις τροπος θα ηταν να εκδοθουν στους χειροτερους κατα προτεραιοτητα ταξιδιωτικα εγγραφα που να τους επιτρεπουν την ελευθερη διακινηση στην ΕΕ
    4)Να υπογραψουν διακρατικες συμφωνιες με Αφγανισταν, Ιραν, Ιρακ κλπ
    Πολλα μπορουν να γινουν αλλα θεληση δεν υπαρχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο αδερφός μου(μαγειρας) σε συζήτηση με Αιγύπτιο συνάδερφο πληροφορήθηκε ότι ο αιγύπτιος κατά τη θητεία του είχε παρασημοφορηθεί. Για πιο λόγο τον ρώτησε ο αδερφός μου;

    Επειδή είχε "καθαρίσει" μόνος μία ομάδα ατόμων που επιχειρούσαν να μπούν από γειτονική περιοχή στην Αίγυπτο, από σημείο που δεν ήταν προβλεπόμενο τελωνειό σημείο.

    Ο αδερφός μου έκπληκτος τον ρώτησε για λεπτομέριες, και ο Αιγύπτιος τον ενημέρωσε ότι κανείς δεν περνά ζωντανός παράνομα τα σύνορά της χώρας. Ακόμα και γυναικόπαιδα αποτελούν νόμιμο στόχο.

    Αυτό προς συμόρφωση των διαμορφοτών της Ελληνικής λαθρομεταναστευτικής πολιτικής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ναρκοθέτηση συνορων,συρματοπλαγεματαηλεκτροφορα παντου.
    δωρεαν ταυτοτητα ελληνικη,ωστε να μπορουν να ταξιδεψουν εντος ΕΕ για οσους ειναι ηδη εδω , και στην συνεχεια ακυρρωση της.
    οχι δωρεαν περιθαλψη στα νοσοκομεια μας.
    απελασεις με τσαμπουκα.και πανω απολα οι πολιτικοι μας να εχουν @ΡΧΙΔΙΑ ....


    χα χα χα ,τι λεω εγω τωρα...

    τσελεκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 16 Οκτωβρίου 2010 3:03 μ.μ.

    Να, να, να ... μου θυμίζετε την ιστορία του Κολόμβου με το αυγό. Όλοι ήξεραν να βρουν την Αμερική, αλλά αυτός την βρήκε. Εσύ μπορείς να μου βρεις τον Κολόμβο που θα εφαρμόσει τα "να";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αυτο που συμβαίνει στην ελλαδα ειναι γενοκτονία των Ελληνων

    η μονη λυση ειναι μια σφαιρα στο κεφαλι
    σε ολους τους λαθρο ..........

    και στα πολιτικά σκουλήκια που οργανώνουν τη γενοκτονία τον ελληνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το θέμα της λαθρομετανάστευσης είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης.Όλα αυτά που λένε τα ΜΜΕ για προσπάθειες πίεσης, ενοχλήσεις κλπ των πολίτικων είναι για εσωτερική κατανάλωση και καθ ησυχασμό της μάζας.
    Πιστεύω ότι κάποιοι ολιγωρούν γιατί έτσι επιβάλουν τα σχέδια της νέας τάξης πραγμάτων και της παγκοσμιοποίησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ.
    Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 343/2003 του Συμβουλίου της 18ης Φεβρουαρίου 2003. Ποιοs ηταν τοτε υπουργοs εξωτερικων; Γεωργιοs Παπανδρεου Υπουργός Εξωτερικών (Φεβρουάριος 1999 - Φεβρουάριος 2004. Ηλιθιοs ηταν; Δεν εβλεπε την γεωγραφικη θεση τηs Ελλαδαs; Ημαρτον Θεε μου, με τι σκατα μπλεξαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όποιος είναι "ανθρωπιστής", ας δηλώσει τη συντήρηση πόσων λαθρομεταναστών είναι διατεθειμένος να πληρώσει ο ίδιος προσωπικά. Εγώ τουλάχιστον δηλώνω επίσημα "μη ανθρωπιστής - απάνθρωπος" και οπαδός του "τα τω καίσαρος τω καίσαρι" Όποιος έχει να προσφέρι κάτι στην Ελλάδα καλόδεχτος και να του προσφέρουμε και τα ανάλογα εμείς.... quid pro quο.... όποιος έρχεται να φάει από το υστέρημά μας : "Συγγνώμη δώσαμε" και άνετ γεια, με όποιον τρόπο είναι δυνατό.... Άντε γιατί παρά έγινε αυτή η γελοιότητα!:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. //Αν ο στρατός δεν μπορεί να επιτηρήσει τα σύνορα στον Εβρο, τι μπορεί να κάνει;
    1)Ας αρχίσει επιτέλους να κανει τη δουλειά του.3:03 μ.μ.//
    ----------------
    H δουλειά του στρατού στα σύνορα είναι άλλης φύσεως και όχι αστυνομική. Και την κάνει αρκετά καλά!!!
    Είναι εκεί με άρματα, πυροβόλα, όλμους, ναρκοπέδια, αεροπλάνα, ελικόπτερα, φρεγάτες, πυραυλακάτους, υποβρύχια κλπ τα οποία έχει για να τα χρησιμοποιήσει εναντίον άλλου εχθρικού στρατού και όχι -χωρίς ήθος- εναντίον ξυπόλυτων και πεινασμένων, γυναικών και παιδιών.

    Τον ανήθικο ρόλο που ζητάτε μερικοί να παίξει ο ελληνικός στρατός, ξεχάστε τον !!!
    Να τα πείτε προς Τουρκία, Ισραήλ, Πακιστάν και λοιπές στρατοκρατούμενες χώρες!!!

    Οι δε συνοριοφύλακες της ΕΛ.ΑΣ -οι οποίοι είναι αρμόδιοι- είναι εξεπίτηδες ελάχιστοι και χωρίς τα κατάλληλα μέσα, σε σχέση με τον όγκο των παράνομα εισερχομένων, ώστε ελάχιστα να μπορούν να κάνουν.

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιατί τόση βία;
    Είναι απλό το παραπάνω μέτρο του Dipel

    Δώστε σε όλους από μία φόρμα εργασίας και βάλτε τους να καθαρίζουν τις πόλεις μέχρι να βγάλουν το εισιτήριο επιστροφής, σε μερικές μέρες δεν θα θέλει να έρθει κανένας πλέον στην Ελλάδα.

    Το ότι θα έχουμε τι καθαρότερες πόλεις που το βάζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτοί που προτείνουν να δίνετε σε όσους εισβάλλουν λαθραία ή μη ταυτότητα και διαβατήριο ώστε να πάνε δήθεν σε άλλες Ευρωπαικές χώρες ας λάβουν υπ´οψιν ότι οι Ευρωπαίκές χώρες θα τους στείλουν πίσω στην Ελλάδα.
    Γιατί όμως να φύγουν αφού θα είναι Ελληνες και θα μπορούν να ψηφίζουν, να δουλέυουν,με ΙΚΑ, περίθαλψη, εκπαίδευση και μάλιστα στην γλώσσα τους, τζαμιά, σύνταξη κλπ όπως οι Ελληνες; Γιατί να μην έρχονται χιλιάδες μια και στην χώρα ηλιθίων που λέγεται Ελλάδα οποιος μπαίνει θα μπορεί να νομιμοποιείται Ελληνας και Ευρωπαίος;

    Γιατί περιμένετε από το κράτος και την ΕΕ να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει ο κάθε Ελληνας; Διώξτε τους. Μην τους νοικιάζετε/πουλάτε τα σπίτια σας, μην τους παίρνετε στις δουλειές σας. Διώξτε τους και αν αρνηθούν να φύγουν μια σφαίρα στο κεφάλι όπως εγραψε ένας σχολιαστής. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι εχθρική εισβολή. Είναι στρατηγικό σχέδιο γεννοκτονίας. Είναι πόλεμος και ξυπνήστε. Κοιτάξτε πως αλλάζουν όλα γύρω σας. Βρωμιά, τζαμιά, απαιδεία, υποπολιστισμός, αρρώστιες, έγλημα, φόβος, βιασμοί, ναρκωτικά, εκφυλισμός. Ετσι ήταν η Ελλάδα;Ετσι είναι οι άλλες ευρωπαικες χώρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κοπελιά 5:38 μ.μ. πού είδες να λέμε να τους δώσουν κανονικά διαβατήρια και ελληνική υπηκοότητα;
    Χτίζεις τα επιχειρήματά σου πάνω σε πράγματα που λες μόνο εσύ.
    Εμείς είπαμε για καθεστώς πρόσφυγα με ταξιδιωτικό έγγραφο (lesse passe) του ΟΗΕ και ας πάνε όπου τους φωτίσει ο ...Αλάχ !!!

    Και γιατί να μας κόφτει εμάς για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες όταν αυτές δεν ενδιαφέρονται ούτε για μας ούτε για την πάρτη τους;;;

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τζίμη, τι θα πει άλλη δουλειά έχει ο στρατός στα σύνορα; Αν μια περίπολος συναντηθεί με λαθρομετανάστες θα τους κεράσει τσιγάρο και καφέ; Τι μας τσαμπουνάς περί στρατοκρατούμενων χωρών; Έχει καμμιά σημασία με ποιό τρόπο μπαίνουν ξένοι σε μια χώρα; Αν είναι ξένοι στρατιώτες θα τους αντιμετωπίσει ο στρατός μας αλλοιώς αν είναι λαθρομετανάστες θα τους αφήσει να περνάν και θα κάνει τον τροχονόμο; Δεν ξέρω τι ισχύει τώρα αλλά στα χρόνια μου ο κανονισμός για τον σκοπό της κεντρικής πύλης στρατοπέδου έλεγε ότι είναι υποχρεωμένος να παρέμβει εφ' όσον διαπραττόταν μια παρανομία σε μια απόσταση, δεν θυμάμαι τώρα, κάποιων μέτρων από στην σκοπιά του. Αν γινόταν κλασσική εισβολή και κατοχή πάρα πολύ πιο λίγοι ξένοι θα υπήρχαν στη χώρα παρά τώρα με την λαθρομετανάστευση. Πόσοι ήταν οι Γερμανοί στην κατεχόμενη Ελλάδα; Όση πλάκα θες μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου, όχι σε μας. Μα τόσο Ισραηλόπληκτος είσαι; Υπάρχει καμμιά κλινική να θεραπεύει αυτή την ασθένεια; Να τσοντάρουμε κι από δω κάτι. Έγινες άκρως προβλέψιμος. Ό,τι και να γίνει, όποιο και να είναι το θέμα, από δω θα το πας απο κει θα το πας στο Ισραήλ θα το γυρνάς. Θα αναφέρεις και κανα δυο άλλες χώρες έτσι για φερετζέ αλλά ο καημός σου το Ισραήλ είναι. Πρέπει να υποφέρεις πολύ. Ο Ομαδεον ωχριά μπροστά σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ 18 Οκτωβρίου 2010 12:13 π.μ.

    O "άνθρωπος" έχει χοντρό πρόβλημα, μην ασχολείσαι. Δεν βλέπεις ότι προσφωνεί τους πάντες σαν "κοπελιές";

    Αν είχαν μπει στον κόπο να ασχοληθούν σοβαρά μα το θέμα, κι αυτός και ο Πέτρος, θα ήξεραν ότι η Ισπανία το εφάρμοσε το μέτρο πριν μερικά χρόνια, αλλά της γύρισαν πίσω όλους τους λαθρομετανάστες που είχαν περάσει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δείχνοντάς της "κόκκινη κάρτα" από τις Βρυξέλλες. Έτσι φρόντισε να βρει άλλες λύσεις, όπως έχει κάνει η Ιταλία και η Γαλλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.