12/10/10

"Η μπάλα είναι στη δική σας πλευρά", λέει στους Τούρκους ο Κουσνέρ

Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μπερνάρ Κουσνέρ κάλεσε σήμερα την Τουρκία να προχωρήσει στην οδό των μεταρρυθμίσεων ενόψει του ανοίγματος νέων κεφαλαίων διαπραγμάτευσης με την ΕΕ, δηλώνοντας: "Η μπάλα είναι στη δική σας πλευρά".

Μιλώντας σε δημοσιογράφους με τον ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου στη διάρκεια επίσκεψης στην Άγκυρα, ο γάλλος υπουργός δήλωσε πως το κεφάλαιο για τον ανταγωνισμό "θα πρέπει να μπορεί να ανοίξει πριν από το τέλος του χρόνου" και αυτό για την κοινωνική πολιτική και την απασχόληση "τον επόμενο χρόνο". Όσο για το τρίτο, για τη μεταρρύθμιση των δημόσιων αγορών, "δεν πρέπει να δημιουργήσει πρόβλημα".

"Όμως "πρέπει να έχει ολοκληρωθεί από τη χώρα σας ένας ορισμένος αριθμός μεταρρυθμίσεων, για να μπορέσουν να ανοίξουν αυτά τα τρία κεφάλαια, και πρώτα ο ανταγωνισμός", δήλωσε. "Προς το παρόν, η μπάλα είναι στη δική σας πλευρά".

Η Γαλλία, όπως και η Γερμανία, δεν ευνοούν την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και προωθούν μια "προνομιακή σύμπραξη" για τη μουσουλμανική αυτή χώρα των 73 εκατομμυρίων κατοίκων.

Σχετικά με το θέμα αυτό, ο Κουσνέρ αρκέσθηκε να πει: "Γνωρίζετε τη θέση της Γαλλίας".

Ο Νταβούτογλου είπε πως "ζήτησε από τη Γαλλία την απελευθέρωση των αδειών εισόδου" για τους Τούρκους, όπως έχει γίνει με τις βαλκανικές χώρες που είναι υποψήφιες για ένταξη στην ΕΕ.

Ο τούρκος υπουργός κάλεσε την ΕΕ "να εφαρμόσει στην περίπτωση της Τουρκίας τη βαλκανική διαδικασία, ούτε περισσότερα ούτε λιγότερα".
ΝΟΟΖ.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.