5/10/10

Απόπειρα εμβολισμού από τουρκική φρεγάτα σε σκάφος του Λ.Σ.

Δολοφονική απόπειρα κατά του πληρώματος περιπολικού του Λιμενικού από τουρκική φρεγάτα σημειώθηκε χθες λίγο έξω από την Ψέριμο. Το τουρκικό σκάφος, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες που επίσης φέρνει κατ’αποκλειστικότητα στην δημοσιότητα το defencenet.gr, κινήθηκε πάση δυνάμει κατά του ελληνικού σκάφους (περιπολικό 070), προσπαθώντας να το εμβολίσει στη μέση.

Το ελληνικό σκάφος διασώθηκε μόνο χάρις στα ανακλαστικά του κυβερνήτη και του πληρώματός του αφού κατέφερε για λίγα μόλις μέτρα να αποφύγει την πλώρη της τουρκική φρεγάτας F492 Gemlik (πρώην USS Antrim) κλάσης O.H.Perry, η οποία κυριολεκτικά θα το έκοβε στα δύο.

Η απίστευτη πρόκληση (αν και πλέον ο αντίπαλος είναι για όλα ικανός και δεν τίθεται θέμα χαρακτηρισμού των προκλήσεων του ως «απίστευτες») σημειώθηκε όταν το ελληνικό περιπολικό παρακολουθώντας έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα που ξεκίνησε από την Γαλλία και θα κατέληγε στο τουρκικό λιμάνι του Ντιντίμ, απέναντι από την Ψέριμο, πλησίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Η φρεγάτα F492 Gemlik βλέποντας το ελληνικό σκάφος, να πλησιάζει έφυγε πάση δυνάμει από την άλλη πλευρά του κόλπου και έβαλε πλώρη κατά του περιπολικού με αριθμό 070.

Το ελληνικό σκάφος προσπάθησε να επικοινωνήσει στη συχνότητα κινδύνου με την φρεγάτα που κατευθυνόταν εναντίον του, αλλά μάταια. Κανείς δεν απαντούσε και η απόσταση όλο και μίκραινε. Βλέποντας ο κυβερνήτης του σκάφους ότι σε λίγο θα ήταν αργά ξεκίνησε και αυτός πάση δυνάμει ελιγμούς αποφυγής και τελικά τα κατάφερε για λιγότερο από ... 50 μέτρα(!) να αποφύγει τον εμβολισμό.

Στην πρώτη φωτογραφία έχει τραβηχτεί ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την απομάκρυνση του ελληνικού σκάφους και διακρίνονται με σαφήνεια οι πορείες των δύο σκαφών. Εκεί που βρίσκεται η τουρκική φρεγάτα λίγα δευτερόλεπτα πριν ήταν το ελληνικό περιπολικό!

Και δεν πρόκειται για απόπειρα «επακούμβισης» δηλαδή για πλευρικό «σκρινάρισμα» σκαφών που ορισμένες φορές συμβαίνει, μεταξύ των σκαφών Λιμενικού και τουρκικής Ακτοφυλακής σε «καυτές» ζώνες όπως τα Ίμια. Πρόκειται για κανονική απόπειρα εμβολισμού. Στην δεύτερη φωτό φαίνεται το τουρκικό σκάφος να έχει πάρει πορεί καταπάνω του περιπολικού 070!

Από πλευράς ΓΕΕΘΑ (το οποίο ενημέρωθηκε άμεσα για το γεγονός) δεν ανακοινώθηκε τίποτα, ούτε και γενικότερα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, λόγω της εντολής που έχουν λάβει από το υπουργείο Εξωτερικών να μην δημοσιοποιούν τις τουρκικές προκλήσεις. Αλλά βέβαια τίθεται πλέον και θέμα ρόλου των εκπροσώπων Τύπου των Επιτελείων και αυτοτέλειας του ΥΠΕΘΑ. Ή είναι υπεύθυνοι για την άμυνα της χώρας ή είναι οι "yesmen" του YΠΕΞ. Ας επιλέξουν το ρόλο τους.

Είναι η τρίτη μείζονα τουρκική πρόκληση σε μία εβδομάδα μετά την «κρουαζιέρα» της τουρκικής κορβέτας στον Αργοσαρωνικό και την εικονική προσβολή του Αγαθονησίου.

Είναι ενδεικτικό ότι η Άγκυρα αμέσως μετά το δημοψήφισμα της 11ης Σεπτεμβρίου ξεκίνησε πάλι την τακτική των μείζονων προπκλήσεων.

Πάντως αξίζει να σημειώσουμε τον τρόπο αντίδρασης της Άγκυρας (ποτέ οι Τούρκοι αξιωματικοί δεν προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες αν δεν έχουν έγκριση ή και εντολή ανωτέρων) σε μία απλή προσέγγιση περιπολικού του Λιμενικού στα τουρκικά χωρικά ύδατα που ακόμα και αν συνέβαινε δεν θα ήταν τίποτα περισσότερο από αβλαβής διέλευση σε ένα απομακρυσμένο σημείο κατά την συνοδεία πολιτικών σκαφών, με την ελληνική αντίδραση στις κρουαζιέρες των φρεγατών και κορβετών τους στον Αργοσαρωνικό. Κι όμως: Μια τέτοια ελληνική αντίδραση ειδικά στην περίπτωση που παραβιάζονται οι κανόνες της αβλαβούς διέλευσης θα έστελνε ένα μήνυμα αποφασιστικότητα που θα ήταν αδύνατον να αγνοηθεί από την άλλη πλευρά...


Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

42 σχόλια:

  1. Σας το εχω ξαναγράψει : οι έστορες στα ελληνικά περίπολα είναι ορφανοί.Τα 50άρια είναι στα αμπάρια. Ενώ οι τουρκοι είναι έτοιμοι...δλδ τι περιμένετε ;;; σφαξεμε αγά μου να αγιάσω;;;Ή μήπως κάνουν οικονομία στα πυρομαχικά!!!!!Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.(με μετακίνηση σε νησί του ΒΑ Αιγαίου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πού είναι τα απόνερα της φρεγάτας, αφού πάει με "πάσα δύναμη" εναντίον του περιπολικού μας ?

    Αυτό λέγεται "κατασκευή ειδήσεων" και "κίτρινος τύπος".

    Εντάξει....έχομε πρόβλημα στο Αιγαίο, το ξέρομε, αλλά όχι και να "φτιάχνομε" ειδήσεις εκεί που δεν υπάρχουν.

    ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. /Η AegeanHawk το πρώτο ερώτημα είναι αυτό που σωστά έθεσες.Ομως επιτρέψε μου να σου πώ ότι τα απόνερα του Ελληνικού σκάφους δείχνουν καθαρά ότι δεν έχει μεσολαβήσει χρονικό διάστημα μεγαλύτερου του λεπτού στην κίνηση του όπως την καταγράφει η φωτογραφία.

    Υπομονή και θα βγούν και αλλα στην φόρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα συμφωνήσω για τα απόνερα.
    Ειδικά στην δεύτερη φωτό είναι σχεδόν ακίνητο. Οι φωτόγραφίες δεν τεκμηριώνουν εμβολισμό.
    Να το εμβολίσει και στην μέση κιόλας!
    Πάτε να μας τρελάνεται??? Έστειλαν ολόκληρη φρεγάτα για να εμβολίσει ένα περιπολικό!!!!
    Τι πιθανότητες είχε???
    Και με διεθνή αγώνα στην περιοχή???
    Μάλλον θα πρέπει να γίνει έρευνα για την πηγή και τον σκοπό της είδησης και για της "ξερογκαζιές" του περιπολικού για την φωτό με φόντο την φρεγάτα.

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα απόνερα του σκάφους δείχνουν οτι είχε πορεία παράλληλη με της Φρεγάτας κατ'αρχάς..!!αυτό θα το παρατηρείσετε και απο το σπρέι που έχει σηκωθεί στην άκρη των απόνερων και τονίζει την πορεία τους...!!!Συν το ότι η απόστασή τους είναι άνω των 200-250 μέτρων
    Απο κει και πέρα, η άλλη φωτό που έχει στο defencenet, είναι η σωστή, οπου φαίνεται η πλώρη της φρεγάτας κάθετα προς την πορεία οποιουδήποτε έβγαζε τη φωτό...!!!και εάν θεωρείσουμε οτι είναι τραβηγμένη απο το σκάφος του λιμενικού, τότε όντως υπήρξε προσπάθεια εμβολισμού..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικά τι έγινε;
    Μας τον ...«επακούμβισαν» αυτοί ή «επακουμβίσαμε» εμείς την υφαλοκρηπίδα τους;;;

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από ότι καταλαβαίνω από την φώτο φαίνεται το λιμενικό σκάφος να έχει ξεκινήσει με πορεία οχι ακριβώς παράλληλη προς το τουρκικό αλλά να στρίβει προς τα αριστερά.Φαίνεται να προσπαθεί να αποφύγει την φρεγάτα.Τώρα σχετικά με τα απόνερα της φρεγάτας η φώτο δεν είναι πολλή κατατοπιστική.Αν βεβαίως η φρεγάτα είχε κάνει κράτη της μηχανές της πριν τον υποτιθέμενο εμβολισμό τότε μην περιμένετε να δείτε απόνερα γιατί απλά δεν υπάρχουν όταν κάνεις κράτη τις μηχανές σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από ότι καταλαβαίνω από την φώτο φαίνεται το λιμενικό σκάφος να έχει ξεκινήσει με πορεία οχι ακριβώς παράλληλη προς το τουρκικό αλλά να στρίβει προς τα αριστερά.Φαίνεται να προσπαθεί να αποφύγει την φρεγάτα.Τώρα σχετικά με τα απόνερα της φρεγάτας η φώτο δεν είναι πολλή κατατοπιστική.Αν βεβαίως η φρεγάτα είχε κάνει κράτη της μηχανές της πριν τον υποτιθέμενο εμβολισμό τότε μην περιμένετε να δείτε απόνερα γιατί απλά δεν υπάρχουν όταν κάνεις κράτη τις μηχανές σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kύριοι, είναι σαφές πως οι Τούρκοι
    "ψαχνονται" να δημιουργήσουν επεισόδιο στο Αιγαίο.
    Σας παρακαλώ πολύ επειδή, έχω συγγενείς Ρωμιούς στην Πόλη, θα μπορούσε κάποιος να μου πει εάν αληθεύει η είδηση, πως πολλές διπλωματικές αποστολές αυτές τις ημέρες φεύγουν από την Πόλη,και για ποιόν λόγο;
    ΕΥΧΡΙΣΤΩ!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. H FREGATA DEN EYRISKETE SE KINHSH DEN EXEI APONERA KAI H SHMAIA KYMATIZH PROS TA ARISTERA ME KATEYTHINSH TOY FISIKOY AEROKYMATISMOY.....ARHS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς κάθε "καπετάνιο" και "θαλασσόλυκο" του διαδικτύου...

    Η φρεγάτα και στις δύο "αποκλειστικές" φωτογραφίες που δημοσίευσε ο "γνωστός" για την "αξιοπιστία" του ιστότοπος έχει τις μηχανές της σε dead slow....

    Ελεος ρε παιδιά....!!! Ελεος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλες και φίλοι, δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω για την εγκυρότητα των ειδήσεων που εκπορεύονται από το DEFENCE NET. Πλήν όμως η εν λόγω φωτογραφία δεν απεικονίζει πορεία σύγκρουσης, το εικονιζόμενο σκάφος στα αριστερά δεν ανήκει στο Λ.Σ. αλλά παραπέμπει σε κανονιοφόρο νέου τύπου του Π.Ν.και προφανώς η φωτογραφία ανασύρθηκε από το αρχείο. Το παραπάνω ιστολόγιο ορθώς πράττει και μας ενημερώνει σχετικά με την εν γένει επιθετικότητα της Τουρκίας που υποβαθμίζεται από το δικό μας ΥΠΕΘΑ.
    CIATICTINOC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Αγνωστος 4:22
    Δηλαδή έκανε κράτει τις μηχανές και σταμάτησε να κινείται?
    Εάν εκινείτο ειδικά με τις ταχύτητες που αναφέρονται (εμβολισμός, ελιγμοί κλπ) θα εκτόπιζε εμφανώς νερά, ασχέτως εαν είχε κάνει κράτει τις μηχανές.
    Θα μας παλαβώσετε τελείως? Τι παιχνίδια είναι αυτά?

    Ο αγώνας είναι το Cup Istanbul
    το οποίο γίνεται στα πλαίσια της Πόλης πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Πιστεύει κανείς ότι θα χαλούσε η Τουρκία μια τέτοια προσπάθεια προβολής με τέτοιες μ@λ@..ες? Αυτά είναι για ηλίθιους που ζούνε στο παρελθόν και στο σκοτάδι χωρίς καμμία επαφή με τον σύγχρονο κόσμο. Ξέρετε από αυτούς που είναι αραχτοί και ξυπνάνε μια μέρα και ανακαλύπτουν ότι η πατρίδα τους χρεοκώπησε.
    Η ρότα και πορεία του αγώνα
    Οι ανόητες, άναρθρες κραυγές είναι επικίνδυνες από όποια πλευρά και αν προέρχονται.
    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μάλλον αυτά έβλεπε δίπλα του το πλήρωμα του περιπολικού και είπαν να βάλουν δράση στην ζωή τους!!!
    Αυτά είναι γούστα!
    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν καταλαβαίνω γιατί έκανε κάτι τέτοιο το DefenceNet. Πολλές φορές έχουν λεχθεί "περίεργα", όμως αυτό είναι πέρα από κάθε λογική! Ελπίζω να οφείλεται σε λάθος, διότι αν αυτό το άρθρο παραμείνει εκεί που είναι, θα πρέπει να αναθεωρήσω την άποψή μου για την ιστοσελίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟ

    Υπήρξε μία ανάρτηση σε ένα ιστολόγιο, χωρίς επιβεβαίωση και με επιφύλαξη, η οποία αναπαρήχθη από άλλους.

    Δεν νομίζω ότι συμβαίνει κάτι, διότι τα ταξείδια στην Πόλη συνεχίζονται κανονικά.

    Άλλωστε, αν κάτι συμβαίνει, οι πρώτοι που θα το έχουν μάθει είναι οι συγγενείς σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ποπο μεγαλη κακια με το defencenet .ΤΑΛΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τελικά τί γίνεται μέ τό defence net; Η είδηση είναι παραμύθι; Καί αν είναι δέν θά πρέπει νά ξανασχοληθούμε μέ τόν συγκεκριμένο ιστότοπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πάντως, πρόκειται διά ένα εκ των τριών σκαφών τύπου Saar 4 του λιμενικού, ενώ διακρίνονται καθαρά και αι ρίγαι του σώματος.

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/53/20071011-Saronikos-PLS060.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Και να αληθεύει 100% η είδηση δεν μου προκαλεί πλέον καμία εντύπωση. Όσο οι Τούρκοι βρίσκουν "ανοιχτό έδαφος" θα συνεχίζουν κάθε είδους προκλήσεις. Φυσικά η λύση δεν είναι ο πόλεμος αλλά ούτε και η συνεχής υποχωρητικότητα. Έχουμε χάσει το μέτρο ως χώρα και χρειάζονται δραστικά μέτρα σε κάθε τομέα για να συνέλθουμε.

    Φιλικά,
    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΥΓ:
    Τζίμης είπε
    "Τελικά τι έγινε;
    Μας τον ...«επακούμβισαν» αυτοί ή «επακουμβίσαμε» εμείς την υφαλοκρηπίδα τους;;;
    τζιμης"

    Βρε το παιδί και σε έψαχνα. Σου χω βιντεάκι αφιερωμένο σε σένα και μερικά άλλα
    (1-2) παιδιά που με τα είχατε πρ... στο θέμα με τις μασονικές στοές και στο πρόσφατο θέμα με την ομιλία του κ. Καλεντερίδη. Γύρισα δριμύτερος όπως βλέπεις και σου χω δώρο σπέσιαλ βίντεο. Για δες:
    http://www.youtube.com/watch?v=ktEn5IkifGU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 15 μερες πριν τις εκλογες,αυτοι εκει περα θα μας λενε οτι τουρκικα UAV πετανε πανω απο το Κορωπι και το Μαρκοπουλο σε αποκλειστικοτητα... Ερωτηση κρισεως:Παιδια,μασαει η κατσικα ταραμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. //...θα μπορούσε κάποιος να μου πει εάν αληθεύει η είδηση, πως πολλές διπλωματικές αποστολές αυτές τις ημέρες φεύγουν από την Πόλη,και για ποιόν λόγο;
    ΕΥΧΡΙΣΤΩ!
    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ
    5 Οκτωβρίου 2010 4:34 μ.μ.//
    ----------------
    Την είδηση την διάβασες κάπου (και πού) ή την έβγαλες από το μυαλό σου βαγγελάκι;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Για τους αρνητικούς σχολιαστές...Όλοι γίνανε καπετάνιοι, Και θαλασσόλυκοι, ή ήταν παρόν;
    Πολύ εύκολα βρίζουν.....

    ¨ολοι αυτοί ήταν παρόν στα Ίμια;

    Krisaion....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ότι είναι επιθετική η Τουρκιά το γνωρίζουμε… ότι μπαίνουν μέρα νύχτα μέσα στον Ελλαδικό χώρο και αυτό το ξέρουμε… ότι θέλουν Θράκη και μισό Αιγαίο είναι παγκοσμίως γνωστό. Δεν με απασχολεί εάν η το επεισόδιο έγινε η όχι άλλωστε έχουν γίνει και πιο σοβαρά και στο θαλάσσιο χώρο μας και στον εναέριο και δυστυχώς δεν υπήρχαν κάμερες να τα αποθανατίσουν παρά μόνο θύματα και θήτες. Κρίμα στους προσκυνημένους που μπήκαν εδώ μέσα για να υπερασπιστούν το δίκιο των τούρκων φίλων μας. Είναι οι ίδιοι που δεν έγραψαν ούτε λέξη για άρθρα για τον πόντο την Κύπρο την Μικρά Ασία και πολλά άλλα που μαρτυρούν εκατόμβες νεκρών. Κουτοί υπήρχαν πολλοί μέσα στους αιώνες της ελληνικής ιστορίας … και θα υπάρχουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αγαπητοί φίλοι,

    Όπως και να έχει, η φωτογραφία έχει τραβηχτεί μετά το συμβάν. Παρατηρείστε την προοπτική. Η φρεγάτα (φαίνεται) να βρίσκεται αρκετά "πίσω" από το περιπολικό στα αριστερά. Βέβαια, δέχομαι επίσης οτι μπορεί λόγω διάθλασης ή λόγω των αιρούμενων σωματιδίων νερού και υγρασίας να "δείχνει" η φρεγάτα πιο "πίσω" από το περιπολικό. Πάντως, χωρίς να είμαι και ειδικός στην ανάλυση φωτογραφιών, αυτή την εντύπωση μου δίνει η φωτογραφία και την καταθέτω μαζί με τις δικές σας απόψεις. Αυτό που με ενοχλεί πάντως πιο πολύ είναι το γεγονός οτι οι "Μεμέτηδες" έχουν καταφέρει με τις προκλήσεις τους να αναγάγουν το θέμα είτε των εναέριων είτε των θαλάσσιων παραβιάσεων των συνόρων μας σε ένα ζήτημα "καθημερινότητας". Όπως - δυστυχώς και πάλι - συμβαίνει με τις ληστείες στις τράπεζες. Όπως τα ΜΜΕ έχουν "ημερήσιο δελτίο ληστειών", έτσι έχουν και "ημερήσιο δελτίο παραβιάσεων". Αυτό είναι το πλέον λυπηρό. Να αντιμετωπίζουμε πλέον ένα μείζον ζήτημα ως μια "καθημερινότητα". Στο τέλος δηλαδή, ο στόχος όλων αυτών των "συντονισμένων" κέντρων είναι να μην ενδιαφέρεται απολύτως κανένας αν, πότε, πόσα τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριό μας χώρο ή αν έκαναν "αποβατικές ασκήσεις" σε ελληνικές νησίδες! Είναι τραγικό, όταν σε χτυπούν όχι μόνο να μην απαντάς αλλά να μην γιατρεύεις και τις πληγές σου. Έτσι, "πεθαίνεις" με αργό και βασανιστικό θάνατο.

    Με εκτίμηση,

    Κωνσταντίνος Ν. (Πάτρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Γιατί τόσο "κόψιμο" ρε παιδιά στα σχόλια?

    Εχετε μετοχές στο Defense ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ετζίαν Χωκ
    Γιατί αυτό το ιστολόγιο το φτιάξαμε με κόπο και με έναν και αποκλειστικό σκοπό.
    Να ενημερώνουμε υπεύθυνα τον κόσμο και ανταλλάσουμε απόψεις.
    Δεν το φτιάξαμε για να αποτελέσει πεδίο και μέσο εκδίκησης σε εκείνους που θεωρούμε ότι μας αδίκησαν.
    Όσο για τις μετοχές στο Ντεφένς, που λες, νομίζω ότι πρέπει να ρίξεις μια ματιά στο λεξικό και να δεις με πολύ προσοχή τί θα πει η λέξη και κυρίως η έννοια ΣΕΒΑΣΜΟΣ.
    Πίστεψέ με, θα σου κάνει καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Όχι, μετοχές στο τούρκικο ναυτικό ταμείο έχουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Να ενημερώνετε υπεύθυνα τον κόσμο? ΝΑΙ

    Ομως αναπαράγετε "κατασκευασμένες" ειδήσεις όπως ο "περίφημος παρολίγο εμβολισμός".

    Να ανταλλάσομε απόψεις? Και πάλι ΝΑΙ

    Ομως σβήνετε σχόλια χωρίς υβριστικό ή χυδαίο περιεχόμενο, επειδή προτρέπουν τους αναγνώστες να "προσέχουν" τις ειδήσεις του "ακατανόμαστου" ιστοτοπου.

    Οσο για την συμβουλή σου Σκαλ, θα πρότεινα να ανοίξομε μαζί το λεξικό και να δούμε τι θα πεί αυτή η λέξη. Πίστεψέ με, θα κάνει καλό και σε σένα.

    Χαιρετισμούς απο το ακριτικό Αιγαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. To defence το άλλαξε τώρα:
    Στα ελληνικά χωρικά ύδατα μπήκε η F492 Gemlik - Στα 50 μέτρα από το σκάφος του Λιμενικού

    "... Αυτό καταγράφεται στην αναφορά που έστειλε η κυβερνήτης του περιπολικού.."

    Επειδή είδα ότι "κόπηκε" το σχόλιο που ανέφερα την πηγή των "αποκλειστικών" φωτογραφιών του defence την ξανααναφέρω.
    Οι φωτογραφίες είναι η 1 και 2 από εδώ .
    Το 070 φαίνεται εδώ .
    @skal
    Υποθέτω ότι τα σχόλια κόπηκαν για τις εκφράσεις μου για τους "κατασκευαστές" ειδήσεων του defence.
    Αν και θεωρώ ότι δεν είχα άδικο και ήταν δίκαιες (δεν τους έβρισα, χαρακτήρισα την πράξη τους). Ήταν όντως οξυμένες (κατ' αντιστοιχία της πράξης τους)και σέβομαι την πρόθεσή σου να μείνουν χαμηλοί οι τόνοι στο blog, αλλά δεν νομίζω ότι τέθηκε κάπου θέμα εκδίκησης όπως αναφέρεις.
    Θα ξανααναφέρω ότι κάποιοι θα πρέπει να δούν στις υπόλοιπες φωτογραφίες αυτοί που έχουν σκοπό , στόχο και όραμα.
    Σε ευχαριστώ για την φιλοξενία.
    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Bασίλη έγραψα στο σχόλιο μου "Υπομονή και θα βγουν και αλλά στην φόρα" και ήξερα πολύ καλά το γιατί το έγραφα.Όπως διόλου τυχαία η ανάρτηση δεν έγινε
    Από τον ιστότοπο.

    Ηταν δικό μου το λάθος η ανάρτηση της είδησης αυτής ζητώ συγνώμη από όλους σας Και πρώτα από τον Σάββα.

    Εμαθα σε αυτόν τον χώρο να παραθέτω τα επιχειρήματα μου και να αφήνω τον αναγνώστη να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα χωρίς να τον προκαταλαμβάνω

    Με όλο το θάρρος σε καλώ να πράξεις το ίδιο, όπως καλώ τον κάθε σχολιαστή, δεν υπάρχει λόγος να έρχεται σε δύσκολη θέση το μοναδικό Ιστολόγιο με όνομα και επώνυμο, με διεύθυνση και τηλέφωνο

    Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσπαθούμε να αποδείξουμε και να καταδείξουμε αυτό που είμαστε κάθε μέρα. Σοβαροί έντιμοι και υπεύθυνοι.

    Σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου και σε παρακαλώ όσο μπορεί να είσια μαζί μας σε αυτό τον χώρο, όπως ευχαριστώ τον κάθε ανώνυμο που βοηθά σε αυτή την προσπάθεια,
    γιατί το αληθές είναι και ΕΘΝΙΚΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @ Καυκάσιο
    Δεν θεωρώ ότι ήταν λάθος η ανάρτηση της είδησης. Από την στιγμή που αναφέρεις την πηγή εσύ είσαι εντάξει.
    Συμφωνώ ότι σαν ιστολόγιο με όνοματεπώνυμο και διεύθυνση, είναι πιό ευαίσθητο σε θιγμένους από σχόλια και θα πρέπει να είμαστε πιο "κομψοί" για να το προφυλάσουμε.
    Ολα καλά, κοιτάμε μπροστά.
    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. "CIATICTINOC είπε...
    Φίλες και φίλοι, δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω για την εγκυρότητα των ειδήσεων που εκπορεύονται από το DEFENCE NET"



    Εγώ έχω! Ούκ έα με καθεύδειν το του Nutuk τρόπαιον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @ 7 Οκτωβρίου 2010 12:55 μ.μ.

    Όχι μόνο το τρόπαιο του Nutuk, αλλά και τόσα άλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.