26/10/10

Νέες τουρκικές «διαρροές» για το Αιγαίο

Παιχνίδι «διαρροών», στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν, κάνει η Αγκυρα, συντηρώντας σενάρια περί διαλόγου για το Αιγαίο και καλλιεργώντας την εντύπωση ότι συζητιούνται πολύ περισσότερα από την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.

Χτες το βράδυ, ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ μετέδωσε από το δελτίο του «Κanal-D» την πληροφορία ότι σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της γείτονος έγινε συζήτηση περί «κλιμακωτών» χωρικών υδάτων στο Αιγαίο. Πρόκειται για σενάριο που έχει συζητηθεί το 2004 στις διερευνητικές επαφές επί κυβέρνησης Σημίτη και προέβλεπε εύρος χωρικών υδάτων 6 μιλίων για τα ελληνικά νησιά κοντά στις τουρκικές ακτές και 8 έως 10 μιλίων για τα νησιά που βρίσκονται στο υπόλοιπο Αιγαίο.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η Αγκυρα συζητά τώρα ακόμη και το ενδεχόμενο των 12 ν.μ. για την Κρήτη και τα νησιά του Ιονίου. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ωστόσο, χαρακτηρίζει «πολύ πρόωρες» αυτές τις συζητήσεις, ενώ σημειώνει ότι η Αγκυρα κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι περί βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, εν όψει και της αξιολόγησης προόδου στις ευρωτουρκικές ενταξιακές διαπραγματεύσεις το Νοέμβριο.

Χτες, στο πλαίσιο της 4ης συνεδρίασης της Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας - Τουρκίας στην Αγκυρα, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, είχε συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Επικρατείας, Εγκεμέν Μπαγίς, ενώ σήμερα θα παραστεί σε κοινό επιχειρηματικό συνέδριο.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΟΥΡΛΗΣ

8 σχόλια:

  1. "η Αγκυρα συζητά τώρα ακόμη και το ενδεχόμενο των 12 ν.μ. για την Κρήτη και τα νησιά του Ιονίου."

    Τι να πεί κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φοβερό ! στις επόμενες διαπραγματεύσεις θα δούμε αν μπορέσουμε να τσιμπήσουμε ακόμα μισό μίλι
    BRAVO KOSTAS
    BRAVO FAT KOSTAS
    BRAVO GIORGO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Ο Αλι Μπιραντ επιβεβαιωνει πληροφορίες δημοσιευμένεςκαι στα ελληνικά ΜΜΕ. Να ξέρουμε οτι οι Τουρκοι δημοσιογράφοι εχουν έγκυρη πληροφόρηση και κατα κανόνα υπηρετούν την εξωτερική πολιτική της χώρας τους, δεν γραφουν τυχαία.
    Η αντιπολίτευση γιατι σιωπά; (αυτη η ερωτηση έχει καταντήσει "μότο" καθε φορά που γραφω για εθνικό θέμα. Αλλά και η σιωπή της αντιπολίτευσης είναι εκκωφαντική).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προφανώς υπάρχει μνημόνιο και για τα εθνικά θέματα. Και σε άλλη οψίμως "καθεστωτική" εφημερίδα (την Καθημερινή) η ιστορία αυτή παρουσιάζεται σήμερα, με ανώνυμο δημοσίευμα, περίπου σαν τελειωμένη υπόθεση, για την οποία υπολείπεται η οριστικοποίηση σε πολιτικό επίπεδο των λεπτομερειών συμφωνίας που δεν μπορούν να διευθετηθούν με τις διερευνητικές επαφές. Και η χλιαρή διάψευση του ελληνικού ΥΠΕΞ δεν πείθει κανέναν.
    Δυστυχώς, φαίνεται ότι οι κάτοικοι των νησιών του Νοτιοανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης συμφωνούν απόλυτα με την κυβερνητική πολιτική, αφού το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να σαρώσει στις εκλογές και στις δύο περιφέρειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΦΟΥ ΦΡΑΣΑΜΕ ΣΤΟΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ Η ΑΓΚΥΡΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΕΚΤΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΩΤΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΥΤΗ,ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΕ!! ΧΩΡΗΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΜΕ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτά είναι ξεπούλα όσο προλαβαίνεις και κάνε την.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οι τουρκοι κάνουν καλά τη δουλειά τους και μείς γράφουμε δω μέσα πίνοντας το ποτό μας.
    ερώτηση βλακός λοιπόν:αν κατέβαινε ο αρχιμαλάκας ο έλληνας-αφού ξυπνούσε από το λήθαργο- στους δρόμους και έλεγε στους πολιτικούς κόφτε το πούλημα εδώ και τώρα γιατί μπουκάρουμε και σας κόψαμε τα παϊδια, θα τολμούσε καποιο υπουργίδιο ή πρωθυπουργίδιο να κάνει κιχ.
    βλέπω ένα λαό αλλαφιασμένο που δεν έχει την ικμάδα να απαιτήσει και να διεκδικήσει την ύπαρξή του. ένα λαό ψοφίμι γεμάτο αναστολές ωχαδερφισμό, σε σύγχυση φρενών και συναισθημάτων, που πείθεται ή πιστεύει ακόμα ότι οι δολοφόνοι του ενδιαφέρονται για τη σωτηρία του.
    με τέτοια λαό δεν γίνεται τίποτα.
    αν ξυπνήσει και συνειδητοποιήσει ότι όλοι οι αρμόδιοι αλλά ανεύθυνοι τον δουλεύουν ακόμα και τώρα ζητώντας του και τη τελευταία σταγόνα από το αίμα που του απέμεινε, αφού τον εξαπατησαν χοντρά δεκαετίες τώρα, αφού γίνει μια γροθιά δεν ξέρω αν θ αντέξουν μετα όλοι αυτοί οι σαπίκλες 2-3 μέρες. ίσως αυθημερόν να εξαφανιστούν.
    χωρίς ενεργοποίηση του λαού δεν γίνεται κάτι θετικό. και να κοπούν μερικά κεφάλια.
    δε μ ενδιαφέρει ο τούρκος, ο αμερικάνος, ο γερμανός, ο αλβανός, ο τραπεζίτης, η τρόικα και ο κάθε απ αυτούς. με ενδιαφέρει ο δήθεν δικός μου που με προδίδει. αυτόν πρεπει πλεον να εξαφανίσω γιατί τ ανομήματα του είναι πολύ βαριά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 12.56 πμ

    Καλά τα λέτε για την έλλειψη ικμάδας, τον ωχαδελφισμό, το "δε βαριέσαι". Τα τελευταία χρόνια, όλα δούλεψαν για να γίνουμε μια κοινωνία ευδαιμονική, να εστιάζουμε τους στόχους μας σε άνοδο του βιοτικού μας επιπέδου λές και η ζωή είναι η οργάνωση ενός πάρτυ.
    Να λοιπόν τώρα, το πάρτυ τελείωσε αλλά δεν είναι μόνο εκεί το πρόβλημα.
    Γιατί τα πάρτυ ξαναγίνονται, όταν έχεις εξασφαλίσει δικό σου ζωτικό χώρο...Αν όμως τον χάσεις, θα πρέπει να πάρεις άδεια από τους νέους σπιτονοκοικύρηδες (απεύχομαι). Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.