17/1/12

Κουκουλοφόροι πήραν το όπλο αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής και τον έστειλαν στο νοσοκομείο!

Αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής δέχθηκε επίθεση, το μεσημέρι της Τρίτης, στην πλατεία Συντάγματος, από ομάδα  δεκάδων κουκουλοφόρων, με τους δράστες να καταφέρνουν να του αποσπάσουν και το υπηρεσιακό του όπλο. Ολοκληρώθηκε η πορεία μελών σωματείων, εργατικών κέντρων και ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο της παναττικής 24ωρης απεργίας, αντιδρώντας στα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα για τις εργασιακές σχέσεις.


Αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής, σύμφωνα με ενημέρωση της Αστυνομίας, είναι ο άνδρας που δέχθηκε επίθεση, το μεσημέρι της Τρίτης, στην πλατεία Συντάγματος, από ομάδα περίπου 30 κουκουλοφόρων. Μάλιστα, οι δράστες της επίθεσης κατάφεραν να του αποσπάσουν και το υπηρεσιακό του όπλο.

Το περιστατικό συνέβη στις 13:45, μετά την ολοκλήρωση της πορείας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας προς τη Βουλή. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο άνδρας, που φορούσε πολιτικά, δέχθηκε επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων, οι οποίοι φώναζαν ότι είναι αστυνομικός. To περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Β. Γεωργίου, απέναντι από το Athens Plaza.

Στο σημείο έπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ στον τραυματία παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και, στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όντας σε σοβαρή κατάσταση.
Χωρίς ιδιαίτερα επεισόδια οι πορείες
Νωρίτερα, απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο πλαίσιο της 24ωρης παναττικής απεργίας, που έχουν κηρύξει τα Εργατικά Κέντρα Αττικής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προωθούμενα μέτρα της κυβέρνησης με αιχμή τα εργασιακά.
Την ίδια ώρα, συγκέντρωση πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, με πορεία προς το υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 10.000 απεργοί έδωσαν το «παρών», ενώ στην πλατεία Κλαυθμώνος «άγγιξαν» τους 3.000.
Άνοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.
Στην πορεία πήραν μέρος και οι εργαζόμενοι στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών κρατώντας μαύρους σταυρούς κι έχοντας χαράξει πάνω τους κόκκινα συνθήματα, διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις και τα χαράτσια.

Σε 24ωρη απεργία έχουν προχωρήσει, επίσης, οι δικηγόροι, οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, η ΟΜΕ-ΟΤΕ, ενώ στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί (τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις τρεις πρώτες της απογευματινής βάρδιας).
Επίσης, οι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων ενώσεων του Τύπου και των ΜΜΕ συμφώνησαν κατά τη συνεδρίαση του διασωματειακού τους οργάνου να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία (Τρίτη - Τετάρτη), την οποία έχουν ήδη κηρύξει οι ομοσπονδίες τους (ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ).
Τη συμπαράστασή της στην παναττική απεργία εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ και καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη των Ομοσπονδιών και Σωματείων μελών της να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.