21/1/12

Διακεκριμένες προσωπικότητες μίλησαν για το βιβλίο του κ. Παρίση στη ΛΑΕΔ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012,  στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), η παρουσίαση του βιβλίου «ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΙΣΧΥΟΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ» του Δρος Ιωάννη Παρίση, υποστρατήγου ε.α. (εκδόσεις Ινφογνώμων). Παρά το κρύο αλλά κυρίως, παρά την απεργία του ΜΕΤΡΟ, η μεγάλη αίθουσα της ΛΑΕΔ ήταν κατάμεστη.
Για το βιβλίο μίλησαν οι κ.κ.:
Δημήτριος Σκαρβέλης, Στρατηγός, επίτ. Α/ΓΕΕΘΑ, Ακαδημαϊκός, ο οποίος έχει γράψει και τον πρόλογο του βιβλίου,
Γρηγόρης Τσάλτας, Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου,
Παναγιώτης Γεννηματάς, επ. Αντιπρ. Ευρωπ. Τράπεζας Επενδύσεων, και
Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός σύμβουλος
Επίσης μίλησε ο εκδότης του βιβλίου Σάββας Καλεντερίδης, καθώς και ο συγγραφέας.
Τον συντονισμό της παρουσίασης έκανε η γνωστή δημοσιογράφος Σοφία Βούλτεψη.
Οι διακεκριμένοι εισηγητές που βρίσκονταν στο πάνελ μίλησαν με σαφήνεια και πληρότητα για το αντικείμενο που επεξεργάζεται το βιβλίο και επεσήμαναν ιδιαίτερα την έλλειψη παρόμοιας έκδοσης στην ελληνική βιβλιογραφία. Ειδικότερα αναφέρθηκαν στο περιεχόμενο του βιβλίου στο οποίο γίνεται μία ανάλυση και παρουσίαση των στοιχείων που συνθέτουν το εννοιολογικό υπόβαθρο και τις διακρίσεις της ισχύος, της έννοιας κύριων όρων που συνδέονται με την ισχύ, και των παραγόντων που υπεισέρχονται στην απόκτηση και διαμόρφωση της ισχύος, καθώς και των κριτηρίων υπολογισμού της.
Οι ομιλητές επισήμαναν συγκεκριμένα σημεία του βιβλίου τα οποία το καθιστούν πρωτοποριακό και χρήσιμο, ιδιαίτερα για τους ασχολούμενους με την πολιτική, τις διεθνείς σχέσεις, την άμυνα, τη διπλωματία.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν απόστρατοι και εν ενεργεία αξιωματικοί και των τριών κλάδων, διπλωμάτες, ακόλουθοι αμύνης ξένων πρεσβειών, πολιτικοί επιστήμονες, δημοσιογράφοι και άλλοι συμπολίτες μας που δείχνουν ενδιαφέρον για το αντικείμενο της πολιτικής και των διεθνών σχέσεων.

Εκδόσεις ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ
Κεντρική Διάθεση: Φιλελλήνων 14, Σύνταγμα, Αθήνα, ΤΚ 10557
Τηλ. 210 3316036, Φαξ 210 3250421
www.infognomon.gr,  e-mail: info@infognomon.gr

7 σχόλια:

  1. Ο ρόλος ενός Ιστολογίου δεν είναι να λειτουργεί ως πειθήνιο όργανο της εκάστοτε κρατικής εξουσίας, αλλά να προάγει την κριτική σκέψη, να προβληματίζει και να αποδομεί τις «μισές αλήθειες και τις κοινώς παραδεδεγμένες απόψεις που συμπαρασύρουν» την κοινή γνώμη.

    Μέσα απο την συλλογική προσπάθεια ανεβαίνει σημαντικά το επίπεδο δραστηριότητας και της συμμετοχής των πολιτών. Κάτι αν μη τι άλλο άλλο δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να οικοδομήσουν νέες συλλογικότητες και να ανεξαρτητοποιηθούν σε μεγάλο βαθμό απο παλαιότερα σχήματα και αγκυλώσεις

    Πρώτιστος στόχος λοιπόν της συλλογικής αυτής δουλειάς είναι η δημιουργία ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων με κριτική σκέψη.

    Το Ιστολόγιο δεν πρέπει απλά να αφουγκράζεται την κοινωνία ούτε να έχει καλή σχέση με τα κέντρα εξουσίας, δεν μπορεί να είναι καθυποταγμένο ή υποταγμένο σε κελεύσματα τρίτων.Είμαστε ή αλογόμυγα της κάθε εξουσίας ο οίστρος της κάθε κοιμισμένης συνείδησης μέσα απο την ΠΡΟΚΛΗΣΗ και τον προβληματισμό.

    Είμαστε μέρος της Ελληνικής κοινωνίας και ο ρόλος του ιστολογίου και άρα και δικός μας είναι να προσκαλούμε και να κεντρίζουμε όχι να ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ και ΝΑ ΕΧΘΡΕΥΟΜΑΣΤΕ

    Είναι φυσικό μέσα απο αυτή την συλλογικότητα να ξεχωρίζει αυτός που διαθέτει όλα τα εχέγγυα, αυτός που διαθέτει το πλέον κατάλληλο υπόβαθρο και αυτός που πλέον αποτελεί κοινή συνισταμένη των πόθων ολάκερης της ελληνικής φυλής

    Χαίρομαι ιδιαίτερα για την συνεχή σου καταξίωση αδελφέ Σάββα.Αυτή η επιτυχία ανήκει σε σένα προσωπικά και στους πολύ δικούς ανθρώοπους και συνεργάτες.

    Κρατώ για το τέλος την δική μου απάντηση.Ενας απλός ψαράς λοιπόν που άφησε τα δίχτυα του και πήρε τα βήματα σου.Χωρίς να κουραστεί, χωρίς να σε αρνηθεί,χωρίς να σε προδώσει,χωρίς να στρεψει τα μάτια, δόξα του και μόνο η διακριτική παρουσία του στο πλάι σου. Καί όταν αυτό ταξίδι τελειώσει θα γυρίσει απλά πίσω εκεί που ήταν πρίν του απλώσεις το χέρι συνεργασίας.

    Στό πρόσωπο του όμως θα είναι πάντα νωπά τα ίχνη απο τα φτυσίματα γιατι ως είπες τόσα χρόνια τα ακουγα μόνο εγώ τώρα σειρά σας.Στην ψυχή τα ίχνη απο τα γουναράδικα και το τσιγκέλι το ίδιο φρέσκα.Ομως γαλήνιος γιατί το ούτε το βλέμμα σκοτεινιασε ούτε λύγισε.Όρθιος και μόνος μες στη φοβερή ερημία του πλήθους.Να με συγχωρέσει ο Σταύρος ο Ζένιος και ο Μιχάλης Αναγνωστάκης για το κόψιμο και το ράψιμο

    Και όπως λέγει και ο Αισωπος στον μύθο του το σπασμένο κέρατο απο το πετροβόλημα δεν κρύβεται.Με έμαθαν να συγχωρώ αλλά το φταίξιμο σε αυτύς που σήκωσαν το χέρι τους πάντα θα φαίνεται και δεν μπορεί να σκεπαστεί πιά πάντα θα τους βαραίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακρίτα
    είναι αλήθεια ότι μετά από τόσα χρόνια δουλειάς και παρουσίας μας στο διαδίκτυο, βρεθήκαμε με φίλους, συμφωνήσαμε και διαφωνήσαμε, κάναμε διάλογο, ανταλλάξαμε απόψεις, ακούσαμε τα σχολιανά μας και υβριστήκαμε.
    Νομιζω όμως ότι αξίζει τον κόπο.
    Οι περισσότεροι εδώ μέσα είμαστε σας συγγενείς.
    Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, με διορθωτικές πορείες, χωρίς να γινουμε ποτέ όργανο ή φερέφωνο κανενός.
    Δεκαετίες τώρα μάθαμε ένα πράγμα.
    Να υπηρετούμε την πατρίδα μας από διάφορα πόστα και μετερίζια.
    Οσο για τα φτυσίματα και τις ύβρεις, πάτ' απάν, λέμε στα ποντιακά.
    Σο σκοινίν μη δεντς ατα.
    Εγώ προσωπικά οφείλω πολλά σε όσους μου έκαναν κριτική, ακόμα και κακόπιστη.
    Έμαθα πολλά.
    Όσο για τις ύβρεις.
    Είναι δύκσολο να το ξεπράσει κανείς, όμως αυτό είναι το βαρύτατο αντίτιμο του δημόσου λόγου.
    Κουράγιο να έχουμε όλοι για να συνεχίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οφείλω τα πιότερα στο γέρο Προμηθέα που με έμαθε να παίρνω την εκδίκηση μου με το να γίνονται πάντα καλύτερος.Το καλύτερος η φυλή μας πάντα τό όριζε με ποιοτικά χαρακτηριστικά.

    Αν και αριστερός πρέσβευε την γνωμη "Αν κάποιος σε κτυπήσει στο δεξί μάγουλο, γύρνα του και το αριστερό" αντι για το "οφθαλμός αντι οφθαλμού"

    Το δίκηο δεν μπορείς να το γυρεύεις μόνο με λόγια επέμενα,
    Της "οχιάς" το καρτέρεμα να το προσμένεις, είναι το μόνο μέσο που διαθέτει, για να κλεψει, για ντροπιάσει τα ιερά ανταπαντούσα
    Και εκεί το μόνο που έχεις είναι το κόψιμο της κεφαλής της, το χτύπημα πριν καν κινηθεί γιατι αν κινηθεί, θα σε δαγκάσει πρώτη

    Ο Ελληνας πάντα έκανε την καρδια του φυλακή μα και πάντα όταν σήκωνε το κεφάλι κάλλιο να το δεί κομμένο επελεγε, παρά ξανα στο ντορβά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι εγινε Σαββα γιατι κοιμηθηκα νωρις και ξυπνισα τωρα,εχασα κατι σε συνεχειες??? Γιατι διαβαζω κοσμοιστορικες αλληλοφρονησεις και πιστευω οτι κατι συνταρακτικο θα συνεβει την ωρα που κοιμωμουνα.Για πεστε και εμου μερικα εστω και στα ποντιακα ,θα βαλω translation φτανει να συμμετασχω και εγω σαν μελος οικογενειας που γραφει ο Σαββας.Δεν μπορει να μη μου πειτε ποθεν και γιατι αυτη η εξαρση φιλιας μεταξυ σας.Αν δεν υπαρχει κατι νεο μη μου πειτε αλλα αν υπαρχει κατι χαρμοσυνο θελω να συμμετασχω.Περιμενω,μηπως πηραμε την Πολη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτη και αν ειναι ειδηση που θα συνταραξει το Πανελληνιο.Ελληνες!Εδω ειναι το γελιο να ...βγουν τα χελιδονια μεσα απο τα αγρια γενεια σας.Η ζωη μας εχει και πρεπει να εχει πολυ γελιο και να μαθετε να διακρινετε το γελοιο απο αυτο που αξιζει να δειτε σαν σοβαρο.Ειναι κρισιμο σημειο αξιολογησης του περιβαλοντικου στοιχειου.Ο πιθηκος με την κομμενη ουρα,αλλα ο,τι και να κανει θα τρυπησει το παντελονι σε ενα σκυψιμο και θα φανει το κολοβωμα που εμεινε και τοτε θα καταλαβετε τι βλεπετε και τι πρεπει επιλεκτικα να κρατατε στην μνημη σας και τι να φτυνετε σαν περριτες ακαθαρσιες με πολλους αποδεκτες=


    Ο Καρατζαφέρης θέλει την Μανωλίδου στην πολιτική!
    by RYaN
    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρης, θέλει στα κομματικά ψηφοδέλτια την Ε. Μανωλίδου! Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του κόμματος. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση η παρουσιάστρια συναντήθηκε και με τον Ηλία Ψινάκη με τον οποίο είχαν να τα πουν απο το «Ελλάδα έχεις ταλέντο».

    Ανάγνωση του υπολοίπου άρθρου
    http://papaioannou.wordpress.com/2012/01/21/%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%89%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Sterg
    ούτε στιγμή δεν έπαψα να θεωρώ φίλο τον Ακρίτα.
    Και το κυριότερο, επειδή οι γονείς μου μου έμαθαν να είμαι ευγνώμων, ούτε στιγμή δεν ξεχνώ την αγωνιστικότητά του, την εργατικότητα και συμβολή του στο ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ.
    ΜΦυσικά, με οτν ίδιο τρόπο δεν ξεχνώ τη συμβολή όλων των συνδιαχειριστών, των σχολιαστών και των φίλων του ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. skal
    Σωστα ολα αλλα μολις ειχα ...ξυπνισει και διαβασα τον καταιγισμο των φιλοφρονησεων και για αυτο σκεφτηκα με χαρα μηπως κατι εγινε στην Πολη.Να εισαι καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.