13/1/12

Διώκεται στην Τουρκία η Δούκισσα του Γιορκ

Διώκεται στην Τουρκία η Δούκισσα του Γιορκ
Μεταμφιεσμένη εισήλθε το 2008 σε ορφανοτροφεία στην Τουρκία η Δούκισσα του Γιορκ, Sarah Ferguson, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει σήμερα κατηγορίες ενώπιον Δικαστηρίου.

Κατηγορίες εναντίον της Δούκισσας του Γιορκ έχει προσάψει Δικαστήριο στην Τουρκία, σε σχέση με τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ, στο οποίο προβλήθηκαν σκηνές που κινηματογράφησε η ίδια χωρίς άδεια, από ορφανοτροφεία στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη.

Οι κατηγορίες διατυπώθηκαν εν τη απουσία της Sarah Fergusonκαι αφορούν παράνομη βιντεογράφηση καθώς και παραβίαση της ιδιωτικής ζωής πέντε παιδιών. Οι κατηγορίες προνοούν, με βάση τον τουρκικό ποινικό κώδικα, ποινή φυλάκισης μέχρι και 22 χρόνια.

Η Sarah Ferguson είχε εισέλθει μεταμφιεσμένη στα δύο ορφανοτροφεία, συνοδευόμενη από την κόρη της Eugenie, και κινηματογράφησε σκηνές για την εκπομπή «Tonight» του τηλεοπτικού καναλιού ITV, η οποία προβλήθηκε το 2008. Η συγκεκριμένη εκπομπή είχε προκαλέσει διπλωματικό σάλο, με την τουρκική κυβέρνηση να κατηγορεί το τηλεοπτικό κανάλι για δυσφημιστική εκστρατεία, με στόχο την παρεμπόδιση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο ντοκιμαντέρ προβλήθηκαν σκηνές που έδειχναν ρακένδυτα παιδιά με ξυρισμένα κεφάλια δεμένα στα κρεβάτια τους. Η Δούκισσα, πρώην σύζυγος του δευτερότοκου γιου της Βασίλισσας Ελισάβετ, Πρίγκιπα Andrew, δήλωσε τότε ότι η εκπομπή, την οποία είχαν παρακολουθήσει 2.4 εκατομμύρια τηλεθεατές, δεν ήταν πολιτική.

Με τη διατύπωση των κατηγοριών από το Δικαστήριο της Τουρκία, εκπρόσωπός της Sarah Ferguson δήλωσε ότι η Δούκισσα δεν επιθυμεί να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.
http://www.ikypros.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.