24/1/12

Γνώμη: Από το μνημόνιο στο «μακελειό»


«Όποιος επιχειρήσει πολιτικά να τον προσβάλει (τον Γιώργο Παπανδρέου) με διάφορα θέματα που αφορούν την πολιτική του, τις επιλογές του, τα ποινικά, η χώρα θα αλλάξει πορεία: από εκεί που πηγαίνει προς το να μην γονατίσει, θα φέρει μακελειό», είπε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.
Αναφέρεται στην υπόθεση του ελλείμματος του 2009, το οποίο, όπως προκύπτει από τις μαρτυρικές καταθέσεις, που έχουν λάβει οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, διογκώθηκε τεχνητά, ώστε να δικαιολογηθεί η ένταξη της χώρας στο μνημόνιο, η εφαρμογή του οποίου προκάλεσε τον όλεθρο που βιώνουμε.

Δεν μας εξήγησε ο κ. Λοβέρδος γιατί θα γίνει το «μακελειό». Βλέπει πως θα υπάρξουν διαμάχες μεταξύ... υποστηρικτών της πολιτικής των Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου και των επικριτών της; Προφανώς όχι. Δεν φοβάται μια τέτοια εξέλιξη. Απλά φοβάται, ο ίδιος και οι υπόλοιποι συνδιεκδικητές της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ ότι ενδεχόμενη δίωξη κατά των υπευθύνων της οικονομικής πολιτικής του «μνημονίου» και της «σωτηρίας» της χώρας, θα διατηρήσει στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ τον Γ. Παπανδρέου, για να υπερασπιστεί το «έργο» του. Και επισείει την απειλή του «μακελειού».
Αλλά, το «μακελειό» έχει ήδη συντελεστεί στην ελληνική οικονομία και κοινωνία ακριβώς λόγω της συγκεκριμένης πολιτικής. Χιλιάδες μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις οδηγήθηκαν στο λουκέτο ή στη συρρίκνωσή τους, αύξησε τους ανέργους από 450.000 σε 950.000 άτομα, πολλαπλασίασε τις αυτοκτονίες, διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία, στέγνωσε την αγορά από ρευστότητα, δημιούργησε τη μεγαλύτερη ανασφάλεια για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχει προκληθεί ποτέ, μετέτρεψε σε εφιάλτες τα όνειρα χιλιάδων νέων.
Όλα αυτά συνθέτουν όχι μόνο το απόλυτο μακελειό, αλλά «βιβλική καταστροφή». Εφόσον όμως η κατάσταση αυτή είναι συνέπεια της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, η διερεύνηση της υπόθεσης από τους εισαγγελείς και από τη Βουλή, είναι μονόδρομος.
Εξάλλου όλοι θυμόμαστε αυτό που είχε πει ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Στρος Καν, ότι ζητούσε ο κ. Παπανδρέου από το Δεκέμβριο του 2009 να προσφύγει η Ελλάδα στο ΔΝΤ, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φιλ. Σαχινίδης δήλωσε το Μάιο του 2010, λίγες μέρες μετά την ένταξη στο μηχανισμό στήριξης, ότι μόλις το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές τον Οκτώβριο του 2009, φάνηκε πως η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης ήταν μονόδρομος. Και εφάρμοσαν το περιβόητο σχέδιο «σωτηρίας της χώρας», αλλά με μια πρωτότυπη μέθοδο την «οικονομική πειραματική», που οδήγησε στο μεγαλύτερο «οικονομικό μακελειό» παγκοσμίως.
Π. Φ. ΚΑΚΟΥΡΗΣ - pkak@naftemporiki.gr
Ναυτεμπορική

18 σχόλια:

  1. Ο Παπανδρέου διαπραγματεύεται την ασυλία του ίδιου και της οικογένειας του.

    Ο ίδιος είναι ακόμη εν δυνάμει Πρωθυπουργός.Σε περίπτωση παραίτησης της κυβέρνησης Παπαδήμου,ο Παπανδρέου θα πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Ερώτηση:Ποιός είναι ο θεσμικά υπεύθυνος για προκύρηξη Εθνικών Εκλογών;

    Ο Παπανδρέου ή ο Παπαδήμος;

    Μπορείτε να φανταστείτε τι θα συμβεί στη χώρα στην περίπτωση που πάρει πάλι την εξουσία ο Παπανδρέου;

    Έχετε καμία αμφιβολία,για το αν θα διστάσει να τσακίσει(ναί,και άλλο) τη χώρα,όπως έκανε και συνεχίζει να κάνει με το ΠΑΣΟΚ;

    Έχετε καμία αμφιβολία ότι δεν θα τον προστατέψουν τα ΞΕΝΑ αφεντικά του; Όπως έχουν κάνει και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν με άλλα κράτη.

    Ο Παπανδρέου είναι ακόμη επικίνδυνος,ο Λοβέρδος το γνωρίζει καλά,αυτός είναι και ο λόγος που έχει χάσει την ψυχραιμία και τον ύπνο του,δεν είναι κομματικοί οι λόγοι.

    Το σκάνδαλο της Θεσσαλονίκης ήταν αναμενόμενο.Ο Καρχιμάκης απειλούσε εδώ και καιρό ότι υπάρχουν φάκελοι για όλους τους δελφίνους,και συγκεκριμένα για τον Βενιζέλο ανέφερε μια υπόθεση της Θεσσαλονίκης που είναι πολύ σοβαρή.

    Ακολουθεί ο Ταρζάν,με τη zougla.gr να ΘΑΒΕΙ κανονικά το θέμα με τους οικονομικούς εισαγγελείς,που έστειλαν το φάκελο στη Βουλή για Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου και να διατηρεί στην κορυφή το θέμα της τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη.

    Τις προηγούμενες ημέρες,όταν έσκασε η ιστορία με την παραίτηση των δύο εισαγγελέων,το καπέλωσε γράφοντας ότι οι λόγοι παραίτησης είναι η νοθεία στα καύσιμα του στρατού,ένα σκάνδαλο ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΟ όπως τόνιζε χαρακτηριστικά.

    Επίσης,όσο η υπόθεση της παραίτησης των δύο οικονομικών εισαγγελέων ήταν στην επικαιρότητα,η zougla.gr,όταν ανέφερε τις υποθέσεις που χειρίζονταν οι δύο εισαγγελείς,σχεδόν ποτέ δεν ανέφερε την υπόθεση των cds και της Στατιστικής.

    Η γνώμη μου είναι,να δούμε πολύ σοβαρά την κατάσταση,γιατί είναι θέμα χρόνου να καταρεύσει το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας και το τιμόνι της χώρας να μείνει ''ορφανό''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα θρασυτατα ανδρεικελα των προοδευτικων Εθνομηδενιστων δεν ειναι μονο "αδιαβαστοι", αλλα παραμενουν και ατιμωρητοι (Γ. Κοντογιωργης) ...!

    - "Μ. Χρυσοχοΐδης: Δεν διάβασα το μνημόνιο"
    http://www.skai.gr/news/politics/article/192569/m-hrusohoidis-den-diavasa-to-mnimonio/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαιτούμε δικαστική ασυλία για τους κλέφτες και την συμμορία του ΠΑΣΟΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφήστε τον κάθε κακούρη , εδώ δεν παίζουμε με τα λόγια... Όποιος παρακολουθήσει το βίντεο, και δεί την έκφραση, την συναισθηματική φόρτιση του υπουργού, ¨οπως και τον δημοσιογράφο (τρόπος του λέγειν) που βάζει την ουρά στα σκέλια του μετά την απειλή,βλέπει μια αντιδραση ανθρώπου που απειλεί κυριολεκτικά τον ελληνικό λαό με ΜΑΚΕΛΕΙΟ. Άλλο πράγμα να διαβάζεις το κέιμενο και άλλο να βλέπεις ζωντανή εικόνα...

    Δεν μιλά μεταφορικά! Και εδώ ρωτώ τον κ.Καλεντερίδη, είναι δυνατόν το καθεστώς να πληρώνει απο τα μυστικά κονδύλια υποστηρικτές οι οποίοι είναι εκείνοι που θα μεκελέψουν την Ελληνική κοινωνία; Υπάρχει μυστικό παρακράτος που πληρώνεται απο το κράτος για να κατασκοπεύει, παρακολουθεί εκτελεί εντολές χωρίς να ανοικει στις δυνάμεις ασφαλείας

    Απο την στιγμή που οι άνθρωποι αυτοί κατάφεραν να γίνουν υπουργοί και πρωθυπουργοί, θα ήταν παράλογο κ.Καλεντερίδη να πιστεύουμε ότι και στα σώματα ασφαλείας (αστυνομία, ασφάλεια, ΕΥΠ) έχουν διεισύσει υποστηρικτές τους, που δεν βάζουν την Ελλάδα πάνω απ'όλα αλλά τον ΓΑΠ τον Λοβέρδου που απειλούν με μακελειό;;;;

    90 εκατομμύρια ευρώ διατέθηκαν τα 2 τελευταία χρόνια στο εσωτερικό της χώρας απο τα μυστικά κονδύλια. Που και σε ποιούς και για ποιόν λόγο πάνε αυτα τα χρήματα;
    Μήπως στον μυστικό στρατό υποστηρικτών του Λοβέρδου, με τον οποίο απειλεί με ΜΑΚΕΛΕΙΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχει κυκλοφορήσει στό διαδίκτυο ένα link μέ τά κατορθώματα τού νεαρού Λοβέρδου. Φαίνεται νά αναφέρεται σέ πραγματικά γεγονότα καί τό παραπέμπω΅

    Ανδρέα Λοβέρδο, με θυμάσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και βέβαια θα γίνει μακελειό έχει δίκιο απόλυτο για μια φορά ο Μπρούμελ του συγκροτήματος. Διότι όχι ελικόπτερα όχι οι ειδικές δυνάμεις όχι ο στρατός ούτε οι ερυθρές ταξιαρχίες δεν θα σας σώσουν από το ξύλο και όχι μόνο.
    Τι λες ρε τρισμέγιστε που πήγατε και υπογράψατε κόψιμο πάνω από το 50% για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε έναν γερασμένο πληθυσμό που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα.
    Τι λες βρε όρθιο κατασκεύασμα που δεν είχατε έχετε και ούτε θα έχετε ποτέ σχεδιασμό για τίποτα πέραν του ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξει η έδρα μας .
    Τι λές που αν κάνετε απλή αναγωγή στην υπογεννητικότητα και την αύξηση γερόντων ζήτημα να είναι 1 προς 1 .
    Ποιος βρε δίποδο θα μπορέσει να στηρίξει τους ανθρώπους αυτούς που χρειάζονται φάρμακα. Ποιος ρε ηλίθιε θα δίνει και τι είδους φάρμακα που στο τέλος και το αλεύρι θα είναι ακριβό.
    Η μήπως θέλετε να αρχίσουμε να πεθαίνουμε μια και δεν πεθαίνουμε όπως είχες πεις;

    Ρε εσενσικι το σόι μου, που σε βλέπω και βγάζω σπυριά .

    Σιγά ρε τι μούρη που θα γίνει μακελειό αν βγει τίποτα στην φόρα, το πολύ πολύ να πάρει τα παπάκια του και να πάει σε άλλη μπανιέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χριστίνα
    σου στέλνω μέλι και επιστρέφουν, κάνε κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Σαββα δεν φταίω φαίνεται ότι έχω εκνευρίσει μέχρι και τους server...Μου αντιστέκονται σθεναρά αλλά θα υποκύψουν στα τραύματά τους μετά την αιφνιδιαστική επίθεση με πυρ κατά βούληση που θα δεχτούν για να περάσει το δικό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χριστίνα Πύρ και Κίνηση σε περίπτωση τακτικού πολέμου και σε περίπτωση ανταρτοπόλεμου ¨Χτύπα και φύγε"

    Μόνο έτσι θα έχει αποτέλεσμα η μάχη σου με τον σερβερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεύτερη προσπάθεια γιά τά εγκληματα Λοβέρδου. Τό Πασόκ είναι δώ, δέν με αφήνει νά δώ.


    κλίκ εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ας μας πει ο λοβερδος (σιγα μην τον πω κυριε), γιατι η πρωτη του κουβεντα σαν υπουργος εργασιας του πασοκ, ηταν, οτι "δεν υπαρχει σαλιο". Αυτο σε οποιαδηποτε χωρα του κοσμου και αν ειπωθει απο υπουργο εργασιας, τα σπρεντ θα πανε στο θεο και η χωρα θα καταρρευσει. Να απολογηθεις λοβερδο και να αφησεις τον εκ του ασφαλους τσαμπουκα.
    Αυτο που με εξοργιζει, ειναι οτι το οργανωμενο εγκλημα εχει στησει πανηγυρι στη χωρα μας και δεν υπαρχει μηχανισμος αντιμετωπισης του! Η χωρα και οι πολιτες της, ειμαστε ερμαια στα χερια πειρατων!
    Με κοφτες προτασεις μας παιρνουν τα παντα
    "Αυτο φερτο εδω"
    "Εσυ παιρνεις πολλα φερε τα μισα"
    "Αστο κατω"
    "Φερε τοσα"
    "Εσυ Ψοφα"
    "Μη μιλας κινδυνευει η ελλας"

    Κανονικη συμπεριφορα υποκοσμου

    Να τους δω κρεμασμενους και μετα να πεθανω.. Τοσο μισος για ανθρωπους δεν εχω νιωσει στη ζωη μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. skal είπε...

    Χριστίνα
    σου στέλνω μέλι και επιστρέφουν, κάνε κάτι.

    -------

    Μήπως πρέπει να στείλεις ξύδι; Μάλλον αυτό χρειάζεται τώρα η Χριστίνα. :)

    _________________________________

    @ Γιέργο

    Σωστά αυτά που γράφεις, αλλά αλλιώς το εννοεί το "μακελειό" ο περί ου ο λόγος φλώρος. Οικονομικό μακελειό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οχι μόνο οικονομικό μακελειό, αλλά γενικά χαμό φοβούνται. Και με πρώτο, το δικό τους κεφάλι, βεβαίως, βεβαίως.
    Σιγά μην έσκαγαν για τον χαμό του λαού, που ήδη κοντεύει να αφανιστεί.
    Πού ήταν όλες αυτές οι φωνές τότε, το φθινόπωρο του 2009, την άνοιξη του 2010, αν όχι να πούν αυτά που λένε τώρα (κατόπιν εναύσματος που έδωσαν οι εισαγγελείς), αλλά έστω, να προβάλουν κάποιες αμφισβητήσεις.
    Πού ήταν να πούνε "καλά, αυτό το Μνημόνιο το διάβασαν αυτοί που το ψηφίζουν; το ξέρουν το περιεχόμενο του;"
    Αμπα, τότε όλοι το έπαιζαν αλλιώς και λέγανε "Να δείτε, ο Παπανδρέου θα κάνει καλό στην Ελλάδα, το Μνημόνιο είναι ίσως καιη εξυγίανση της κοινωνίας μας.."
    Πολύ αργά τώρα, πάρα πολύ αργά. Διοτι η "υπόθεση" είχε πολλούς οπαδούς και ας τα αφήσουν αυτά...
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κύριε Σάββα πολύ σωστά λέει ο Nativist ..εντυπωσιάζομαι που για πρώτη φορά συμφωνώ μαζί του (θα το κοιτάξω, θα πάρω depon) …Θα ήθελα λίγο ξύδι αλλά παρακαλώ μηλόξυδο που είναι λιποδιαλυτικο για να μπορώ να το μοιράσω και σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.Θα βοηθήσει το λίπος των Ελλήνων , όλοι στυλάκια θα γίνουν με μια κουταλιά πρωί βράδυ προ του διαβάσματος των αναρτήσεων, θα βοηθήσει στο εγκεφαλικό λίπος το οποίο δεν επιτρέπει στην φαιά ουσία να λειτουργήσει χωρίς να δημιουργεί νέες εξωτερικές συνάψεις ….Επίσης είμαι αλτρουίστρια γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε
    Επίσης το μέλι να είναι από θυμάρι κάνει καλό στην φωνή και στην τσιρίδα , για να μπορώ να φωνάζω σε ‘’μι- λα ρε’’ ματζόρε ….
    Να σαι καλά nativist που μου έδειξες το δρόμο ο Θεός ώρες να κόβει από τον Δρακουμέλ και να τις κάνει χρόνια σε σένα…
    Με εκτίμηση
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χριστίνα,

    Πω, πω, τι "ντουφεκιά" είναι αυτή;

    >πολύ σωστά λέει ο Nativist ..εντυπωσιάζομαι που για πρώτη φορά συμφωνώ μαζί του<

    Για πρώτη φορά;(!!). Κι εγώ που νόμιζα ότι πάντα συμφωνείς μαζί μου και αντιστρόφως :(

    >που είναι λιποδιαλυτικο για να μπορώ να το μοιράσω και σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.<

    Χριστίνα, οι χριστουγεννιάτικοι κουραμπιέδες τρώγονται με το ... "μαλακό", όχι να θέλουμε λιποδιαλυτικό μετά! :-) Άκουσες τον άλλον στην τηλεόραση; "Άντε να πήρατε δυο κιλά και να ξέρετε: Εκεί που τα πήρατε, δεν φεύγουν με τίποτα!" Λοιπόν, άρχισε τζόκινγκ και άσε το ξύδι για άλλες χρήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Nativist είπε...
    Χριστίνα,

    Για πρώτη φορά;(!!!!). Κι εγώ που νόμιζα ότι πάντα συμφωνείς μαζί μου και αντιστρόφως :(

    Μη μη μη μη!!!!! μου στεναχωριέσαι μη !!! σε παρακαλώ και δεν μπορώ να βλέπω άντρες στεναχωρημένους, κάτι παθαίνω είστε και ευαίσθητα πλάσματα (κατά την ιατρική θεωρία ) μη ….Εντάξει κάθε φορά συμφωνώ μαζί σου ,αν είναι να νιώσεις καλύτερα ,αλλά μη το πεις παραέξω γιατί θα θυμώσουν τα άλλα ’’παιδιά’’ της παρέας εντάξει; Να το ξέρουμε μόνο εσύ και γω . Αφού βλέπεις είμαστε σαν μια οικογένεια εδώ , με τις ζήλιες μας, τις αναποδιές μας , τις γκρίνιες μας, τις αντιπαλότητες, τις κατινιές , τα μαλλιοτραβήγματα, τα θέλω άστο κάτω δικό μου είναι, τα μπαμπά είμαι και εγώ καλό παιδί , μη μου το γυρίζεις στο συναίσθημα πληγώνομαι …και δεν θέλεις. Μια Λευκή τίγρη Σενεγάλης να κλαίει …’Ασε που δεν βρίσκω την φωτογραφία, που έμμεσα μου αφιέρωσαν, εκεί ξέρεις που αγκαλιάζω κάποιον άνθρωπο να στην δώσω και σένα… Αλήθεια όταν τον αγκάλιαζα ήμουν φαγωμένη ή απλά τον ζύγιζα για να δω πόσο πάει με το μάτι; (αχμ!! πρέπει να το ψάξω)

    Χριστίνα, οι χριστουγεννιάτικοι κουραμπιέδες τρώγονται με το ... "μαλακό", όχι να θέλουμε λιπο-διαλυτικό μετά! :-D

    Αχ με κατάλαβες είμαι ασυγκράτητη στους ’’κουραμπιέδες’’ δεν μπορώ να τους αντισταθώ κάτι παθαίνω και θέλω με αγάπη να τους αγκαλιάσω .

    Άκουσες τον άλλον στην τηλεόραση; "Άντε να πήρατε δυο κιλά και να ξέρετε: Εκεί που τα πήρατε, δεν φεύγουν με τίποτα!" Λοιπόν, άρχισε τζόκινγκ και άσε το ξύδι για άλλες χρήσεις.

    Nativist θα σε μαλώσω ….. Τα πήρα - τα κιλά - και μετά από λίγο τα άφησα εκεί που τα βρήκα. Ποτέ δεν παίρνω και σαφώς δεν κρατώ ότι δεν μου ανήκει….

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.