24/1/12

Στην Ελλάδα η αντιπρόεδρος των Σκοπίων για να δει Πάγκαλο Επαφές ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Σικάγο


Φωτογραφία
Η ΕΚτων αντιπροέδρων της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, αρμόδια για ζητήματα ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης της χώρας, Τεούτα Αρίφι, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αθήνα, όπου αύριο Τετάρτη θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, μεταδίδουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων. Στη συνάντηση, που θα γίνει κατόπιν αιτήματος της κ. Αρίφι, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ αναμένεται να ζητήσει υποστήριξη από την Ελλάδα σχετικά με την ενταξιακή πορεία της χώρας της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Η Τεούτα Αρίφι προέρχεται από το αλβανικό κόμμα DUΙ του Αλί Αχμέτι, το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού με το VΜRΟ-DΡΜΝΕτου Νίκολα Γκρούεφσκι.
 
Οι δύο αξιωματούχοι, θα συζητήσουν «για επίκαιρα θέματα μετά την ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου». Όπως ανέφεραν πηγές από το Γραφείο της κ. Αρίφι, στη συνάντηση, ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, η κ. Αρίφι θα ζητήσει από την Ελλάδα να επιδείξει ανοχή προς την ΠΓΔΜ και να επιτρέψει απρόσκοπτη προσχώρησή της στους Διεθνείς Οργανισμούς.
 
Στο μεταξύ, η εφημερίδα των Σκοπίων, Dnevnikυπό τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Η Χάγη πρέπει να σας ανοίξει τις πόρτες του ΝΑΤΟ στο Σικάγο», προβάλλει συνέντευξη του Τούρκου πρέσβη στα Σκόπια, Γκιούρολ Σοκμενσουερ. Όπως τονίζεται στο προοίμιο της συνέντευξης, ο Τούρκος πρέσβης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Τουρκία θα στηρίξει σθεναρά την ΠΓΔΜ στην επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, δήλωσε καταφατικά.
 
«Από την κήρυξη ακόμη της ανεξαρτησίας της Μακεδονίας η Τουρκία στήριζε τη χώρα σε όλα τα πεδία αποφασιστικά και σθεναρά και αυτή η στήριξη θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Παρακολουθούμε με σεβασμό τις προσπάθειες της Μακεδονίας για ενσωμάτωση στις ευρωατλαντικές δομές και η μέγιστη επιθυμία μας είναι η χώρα να ενσωματωθεί το συντομότερο δυνατόν στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Η Τουρκία στήριξε σθεναρά την υποψηφιότητα για ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, πριν και κατά τη διάρκεια της Συνόδου της Συμμαχίας στο Βουκουρέστι, αλλά, δυστυχώς, εξαιτίας των γνωστών λόγων η χώρα δεν έγινε δεκτή. Η στήριξή μας θα συνεχιστεί». 

1 σχόλιο:

  1. τρομαζω στην έννοια ότι το πληγωμένο πολιτικά τάγκαλο , θα μιλήσει εν ονόματι , αυτού του άθλιου λαού που πιστεύει ότι έχει το δικαίωμα να ΤΟΝ κρίνει...και να το κατακρίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.