5/1/12

«Περικοπές» στον αμερικανικό στρατό αναμένεται να ανακοινώσει ο Ομπάμα


Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι αξιωματούχοι σχεδιάζουν μείωση 10-15% στον στρατό και τους πεζοναύτες σε διάστημα δέκα ετών.
Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι αξιωματούχοι σχεδιάζουν μείωση 10-15% στον στρατό και τους πεζοναύτες σε διάστημα δέκα ετών.
Ουάσιγκτον: Κατά χιλιάδες σκοπεύει να μειώσει τις θέσεις στον αμερικανικό στρατό η κυβέρνηση Ομπάμα, στο πλαίσιο μιας αναθεώρησης της πολιτικής άμυνας που έχει ως στόχο τεράστιες περικοπές στρατιωτικών δαπανών μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα ανακοινώσει την Πέμπτη τις «περικοπές» μαζί με τον υπουργό Άμυνας, Λέον Πανέτα.

Οι αλλαγές αναμένεται να θέσουν τέλος στην -εδώ και δεκαετίες ασκούμενη- πολιτική των ΗΠΑ να διατηρούν στρατιωτικές δυνάμεις που θα μπορούν να πολεμούν σε δύο πολέμους την ίδια στιγμή.

Μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια το Αμερικανικό Πεντάγωνο θα πρέπει να προβεί σε περικοπές δαπανών ύψους 450 δισ. δολαρίων, ενώ δεν αποκλείεται να χρειαστούν και άλλες περικοπές της τάξεως των 500 δισ. δολαρίων.

Αν και δεν αναμένεται να ανακοινωθούν συγκεκριμένοι αριθμοί την Πέμπτη, το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι αξιωματούχοι σχεδιάζουν μείωση 10-15% στον στρατό και τους πεζοναύτες σε διάστημα δέκα ετών. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες.

Έχοντας στο μυαλό του τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να εμφανιστεί καθησυχαστικός, λέγοντας ότι ο προϋπολογισμός του αμερικανικού στρατού θα μεγαλώνει, αν και με πιο αργούς ρυθμούς.

Οι πιέσεις στον προϋπολογισμό αναμένεται να οδηγήσουν σε αλλαγές στρατηγικής σημασίας στην άμυνα των ΗΠΑ. Ήδη ο Λέον Πανέτα ξεκαθάρισε ότι η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού θα αποτελεί «κλειδί» για την πολιτική ασφάλειας των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.