24/1/12

Διαταγή του ΓΕΕΦ σκορπά τον φόβο και τον πανικό…>> Πετροβάμβακας και τσιμεντωσανίδες για τα θανατηφόρα εμπορευματοκιβώτια


ΜΑΧΗ
Ούτε το πάθημα της τραγωδίαςστο Μαρί ούτε τα τεράστια προβλήματα που προκύπτουν από την απουσία συνθηκών ασφαλούς φύλαξης επικίνδυνων πυρομαχικών της Εθνικής Φρουράς, φαίνεται να πτοεί τους αρμοδίους, οι οποίοι με ημίμετρα και κομπογιαννίτικες προσεγγίσεις προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το μείζον ζήτημα της ορθής φύλαξης των πυρομαχικών του στρατεύματος.

Ως γνωστό, επιλέγοντας την εύκολη αλλά και τη φτηνή λύση, η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς είχε αποφασίσει όπως πολλά από τα πυρομαχικά της Δύναμης τοποθετούνται σε εμπορευματοκιβώτια, αντί σε κανονικές στρατιωτικές αποθήκες. Έτσι, τα τελευταία χρόνια τεράστιες ποσότητες επικίνδυνων πυρομαχικών βρίσκονται αποθηκευμένα σε κοντέϊνερς. Ως αποτέλεσμα, η ασφάλεια τόσο του προσωπικού και των μέσων που διαθέτει η Εθνική Φρουρά, όσον και του γενικότερου πληθυσμού βρίσκεται σε ορατό και άμεσο κίνδυνο.

Η Διαταγή κόλαφος…
Αντί όμως το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΦ να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ουσιαστικά, ανεγείροντας αποθήκες σύμφωνα με τα πρότυπα που ορίζονται διεθνώς, επέλεξε και πάλι την εύκολη λύση. Σύμφωνα με απόλυτα ακριβείς πληροφορίες που εξασφάλισε «Η ΜΑΧΗ», με διαταγή που εξέδωσε πρόσφατα, το ΓΕΕΦ δίδει οδηγίες προς τους διοικητές των μονάδων των οποίων τα πυρομαχικά είναι αποθηκευμένα σε κοντέϊνερς, να τα επενδύσουν με πετροβάμβακα και τσιμεντοσανίδες, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι αυξομειώσεις στη θερμοκρασία και να εμποδιστούν οι ψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται εντός των εμπορευματοκιβωτίων λόγω της έκθεσης τους στον ήλιο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες!!! Κόστος της επένδυσης αυτής ανά κοντέϊνερ, το ποσό των 10.000 ευρώ!

Ημίμετρα
Κύκλοι μέσα από το ΓΕΕΦ, πυροτεχνουργοί αλλά και άλλοι ειδικοί για τα θέματα αυτά που επικοινώνησαν με τη «Η ΜΑΧΗ», εξέφρασαν έντονους φόβους και ανησυχίες για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που επέλεξε να εφαρμόσει το ΥΠΑΜ και το ΓΕΕΦ στο θέμα ασφαλούς φύλαξης των πυρομαχικών της Εθνικής Φρουράς, ενώ την ίδια ώρα έκαναν λόγο και για κίνδυνο για την ασφάλεια του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς. Παράλληλα, οι ίδιοι κύκλοι, ανέφεραν στη «ΜΑΧΗ» ότι με τα χρήματα που θα δαπανηθούν από το στράτευμα για να επενδυθούν όλα τα κοντέϊνερς που περιέχουν πυρομαχικά με τσιμεντοσανίδες και πετροβάμβακα, η Εθνική Φρουρά θα μπορούσε εύκολα να αποκτήσει κανονικές αποθήκες πυρομαχικών.

1 σχόλιο:

  1. Όχι κανονικές αποθήκες αλλά υπόγειες αποθήκες τύπου''σήραγγος'' ,για να παρέχουν και ασφάλεια απο βομβαρδισμούς των Τουρκομογγόλων.
    Το κόστος άλλωστε δεν είναι μεγαλύτερο απο της αποθήκες τύπου ΝΑΤΟ.Το ερώτημα βεβαίως είναι γιατί και στον Ελληνικό στρατό δεν γίνονται τέτοιες αποθήκες(μήπως επειδή δεν προβλέπονται απο το ΝΑΤΟ;) κυρίως στα νησιά,πλήν ελαχίστων που είχαν γίνει επί Μεταξά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.