5/1/12

«Παρεμβάσεις τρίτων» δέχθηκαν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς

Για παρεμβάσεις τρίτων, υπηρεσιακών και μη παραγόντων, στο έργο τους εκ μέρους υπουργών έκαναν λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης κατά τη δίωρη παραμονή τους στο γραφείο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή.
Οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης κατέθεσαν δύο χειρόγραφα υπομνήματα, περίπου είκοσι συνολικά σελίδων, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα θα επανέλθουν για νέες διευκρινίσεις, προκειμένου να ξεκαθαριστεί εάν οι «οχλήσεις» που δέχθηκαν, ήταν υποδείξεις ή παρεμβάσεις στο έργο τους.
Τα δύο υπομνήματα αλληλοκαλύπτονται ως προς το περιεχόμενό τους κατά τα δύο τρίτα, καθώς αφορούν τις ίδιες παρεμβάσεις και τα ίδια πρόσωπα..

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στα υπομνήματά τους οι δύο εισαγγελείς δεν προβαίνουν σε αξιολογήσεις, αλλά απλώς καταθέτουν γεγονότα και πρόσωπα. Φέρεται επίσης να ξεκαθαρίζουν ότι δεν τους ενόχλησε ποτέ υπουργός ή υφυπουργός, αλλά τους μεταφέρθηκε επιθυμία ή δυσαρέσκεια υπουργού, μέσω τρίτου, προκειμένου να επισπευθούν ή να κλείσουν τρεις διαφορετικές υποθέσεις που χειρίζονται.

Δικαστικοί κύκλοι αναφέρουν ότι τα δύο υπομνήματα δεν είναι αποκαλυπτικά, ενώ επιδέχονται διευκρινίσεων ως προς το αν οι «ενοχλήσεις» των τρίτων προσώπων αποτελούν υποδείξεις ή παρεμβάσεις στο έργο των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη.
«Οι δύο εισαγγελείς, ή ενεπλάκησαν, ή επέτρεψαν να τους εμπλέξουν σε μια ιστορία με πολλά ερωτηματικά», παρατήρησε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης και συμπλήρωσε πως «ως εκ τούτου, ανεξαρτήτως "τις πταίει", πρέπει να αντικατασταθούν».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ναυτεμπορική

2 σχόλια:

  1. Αϊ πάγαινε από 'κει χάμω που θα πεις να αντικατασταθούν...

    Τεντυμπόη, α τεντυμπόη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Αιβαλιώτη σας το αφιερώνω

    http://www.youtube.com/watch?v=ReDzzXjCHrg

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.