4/1/12

Η Ελλάδα στηρίζει τις κυρώσεις στο Ιράν

Την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να υποστηρίξει την επιβολή εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο, εφόσον κάτι τέτοιο αποφασιστεί από τους Ευρωπαίους εταίρους τους, παρά το γεγονός ότι το Ιράν αποτελεί έναν από τους βασικούς της προμηθευτές, ανέφεραν την Τρίτη Έλληνες αξιωματούχοι, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, η ΕΕ ενδέχεται να ακολουθήσει τις ΗΠΑ στην επιβολή εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο και στις 30 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί συνάντηση για το ζήτημα αυτό.Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας της εξαιρετικά άσχημης κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, η Ελλάδα έχει σταματήσει να αγοράζει πετρέλαιο από χώρες όπως η Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν και το Καζακστάν. Το Ιράν είναι μια από τις λίγες χώρες που συνεχίζει να προμηθεύει την Ελλάδα.
http://www.imerisia.gr

2 σχόλια:

  1. Υποτίθεται ότι στην ΕΕ υπάρχει ομοφωνία. Όμως, σε πολλές περιπτώσεις, κυρίως τα ισχυρά της κράτη-μέλη ακολουθούν δική τους πολιτική, γράφοντας στα παλιά τους παπούτσια την ομοφωνία.

    Αν η Ελλάδα ήταν κράτος σοβαρό και όχι υπόδουλο από τα χρέη του, θα μπορούσε και στην περίπτωση αυτή (υπάρχουν κι άλλες) να διαχωρίσει την θέση της, προτάσσοντας το εθνικό της συμφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή είναι η διαφορά μας με την Τουρκία και οποιοδήποτε άλλο κράτος, το οποίο προασπίζεται τα συμφέροντά του. Εμείς ακολουθούμε χωρίς μάχη, χωρίς προσπάθεια διαφοροποίησης, λόγω ειδικών συνθηκών.

    Σας θυμίζω το περιστατικό με την Τσεχία, η οποία δεν υπέγραφε την Συνθήκη της Λισαβώνας, αν δεν κατοχυρωνόταν έναντι της Γερμανίας, ότι υπήκοοι της τελευταίας δεν θα διεκδικούσαν περιουσίες τους, που είχαν προπολεμικά στην Σουδητία και είχαν κατασχεθεί. Και το πέτυχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.