2/1/12

Τον ερχόμενο μήνα αρχίζουν οι εργασίες κατασκευής τερματικού σταθμού στην Κύπρο

Μετά την ανεύρεση φυσικού αερίου στο οικόπεδο «12» της Κυπριακής ΑΟΖ, ήρθε η στιγμή της κατασκευής τερματικού σταθμού. Αυτό, άλλωστε περίμενε και η κυβέρνηση. Να δει πρώτα τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων και αμέσως να ξεκινήσουν οι εργασίες για ον τερματικό.

Μετά την εύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στο οικόπεδο Αφροδίτη, η ολλανδική Vittol αρχίζει τον Φεβρουάριο την κατασκευή αποθηκευτικών εγκαταστάσεων καυσίμων στη βιομηχανική περιοχή Βασιλικού μετά και το "πράσινο φως" που άναψε το υπουργικό συμβούλιο στη τελευταία του συνεδρίαση.
Πρόκειται για επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2012. Η κατασκευή του τερματικού έχει περισσότερα οφέλη για την Κύπρο, καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο για δημιουργία τουλάχιστον 1000 θέσεων εργασίας σε μια περίοδο όπου η ανεργία στο Νησί έχει χτυπήσει κόκκινο.

2 σχόλια:

  1. κ. Καλεντερίδη, η πρώτη παράγραφος του άρθρου δεν είναι ορθή και οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα.

    Το τερματικό της Vittol ειναι για αποθήκευση και εμπορία καυσίμων όπως πετρέλαιο, κηροζίνη και μαζούτ. Δεν έχει καμία σχέση με το φυσικό αέριο και είναι μια ανεξάρτητη ιδιωτική πρωτοβουλία.

    Το τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα και είναι ακόμα από μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μανώλη, πουθενά δεν λέει το άρθρο ότι πρόκειται για εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, λέει ότι η τελική απόφαση ελήφθη μετά τα αποτελέσματα για το κοίτασμα φυσικού αερίου. Πάντως, έχεις δίκιο, θα έπρεπε να είναι πιο σαφές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.