20/1/12

Το φυσικό αέριο κύριο θέμα στην επίσκεψη Νετανιάχου

Πρόκειται για την πρώτη επισκεψη Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Κύπρο  
Με στόχο την συνεργασία Κύπρου Ισραήλ στην υπεράκτια εξόρυξη φυσικού αερίου και σε θέματα άμυνας και ασφάλειας, φθάνει στη Λευκωσία στις 16 Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου. Πρόκειται για την πρώτη επισκεψη Ισραηλινού πρωθυπουργού στο νησί.

Σύμφωνα με την έγκυρη ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ, η οποία επικαλείται πηγές του πρωθυπουργικού γραφείου, το Φυσικό Αέριο θα είναι το βασικό θέμα στην ημερήσια διάταξη. Οπως γράφει η εφημερίδα, ο Νετανιάχου επιθυμεί τη σύναψη συμφωνίας με την κυπριακή κυβέρνηση για μεταφορά του φυσικού αερίου σε ευρωπαικές και ασιατικές αγορές.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, τη συνάντηση Χριστόφια-Νετανιάχου θα απασχολήσει και το αίτημα του Ισραήλ όπως δοθεί άδεια στα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη να σταθμεύουν στην Κύπρο.
Στο αίτημα αυτό η Λευκωσία δεν έχει ακόμα απαντήσει.

www.kathimerini.com.cy

2 σχόλια:

  1. Μερικά ερωτήματα :
    - Τα μεγαλύτερα κοιτάσματα της Μεσογείου και του Αιγαίου,- και όχι μόνο-καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ανήκουν σε δύο Ελληνκά κράτη. Πόσο εφικτό είναι αυτό; Ποιές δυνάμεις δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο και πόσο μποροπυν να αντιδράσουν;

    - Το Ισραήλ, ζητάει να σταθμεύουν τα αεροπλάνα του στην Κύπρο, την στιγμή που τα ελληνικά δεν τα αφήνουν ούτε να πάνε κατά κεί. Τελικά το Ισραήλ θα φθάση στο σημείο να ζητήση να εγγυηθή την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας; Έτσι που πάνε τα πράγματα, κάπου εκεί θα καταλήξη η υπόθεση, αφού γιά τους εδώ προδότες η Κύπρος πέφτει λίγο μακρυά. Και μετά από αυτό τι θα επακολουθήση; Προτεκτορατοποίηση;

    Διαισθάνομαι ότι, σιγά-σιγά, το Ισραήλ, αναλαμβάνει όλο και περισσότερες "υποχρεώσεις" άμυνας και ασφάλειας γιά λογαριασμό ενός κυρίαρχου κράτους όπως είναι η Κύπρος. Που θα φτάση αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μία δυσοίωνη πρόβλεψη:

    2013

    Και αφού σας πήγα από το 2001 στο 2011, θα σας πάω και στο 2013!!

    Μέχρι το 2013, η Τουρκία, θα «βγάλει» μπροστά την Αίγυπτο, θα ακυρώσει όποιες συμφωνίες είχαν επιτευχθεί, θα διεμβολίσει τον άξονα Ισραήλ – Κύπρου και θα πετάξει την Ελλάδα έξω από το παιχνίδι!

    Πως θα γίνει αυτό;

    «Βάζοντας μπροστά» την Αίγυπτο, θα μείνει εκείνη πίσω και η χώρα στην οποία ζούσε και δρούσε ο Μακαριστός Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος ο Ζ΄, θα καταφύγει σε Διεθνείς Οργανισμούς πρώτα και κατόπιν στο Δικαστήριο της Χάγης, όπου θα ζητήσει να εξαιρεθεί το Καστελόριζο ως συνέχεια του Αιγαίου πελάγους!!

    Αυτό ακριβώς που μας είπε όταν ήρθε στην Αθήνα ο υπ.εξ. της Τουρκίας Αχμέντ Νταβούτογλου.

    Τα κέρδη στην Τουρκία θα είναι πολλαπλά διότι, εκτός αυτήν και μια άλλη χώρα στην περιοχή αμφισβητεί την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου με ένα ολέθριο αποτέλεσμα!

    Η Ελλάδα, θα μείνει εκτός χάραξης ΑΟΖ στην περιοχή !

    Με δεδομένο ότι επί δύο χρόνια το Ισραήλ και η Κύπρος καλούν μετ επιτάσεως την Κυβέρνηση και τον ίδιο τον τ. Πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου να συμπράξει μαζί τους στο θέμα της χάραξης της ΑΟΖ, κι εκείνος απαξιεί να απαντήσει, μην παραξενευτείτε, αν δείτε το Ισραήλ να αλλάζει στάση και να γυρνά την πλάτη στην Ελλάδα!
    Και πολύ περισσότερο μην παραξενευτείτε αν δείτε την Κύπρο, να υπογράφει συμφωνία με την … Τουρκία!


    Aegean Times

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.