30/1/12

Δὲν πρόκειται νὰ κάνω πίσω! Στ’ ἀρχίδια μου!

Δεν περιμένω από το παλικάρι της Goldman Sachs, ούτε απο τον  γιό της Μαργαρίτας, απο αυτόν που μένει περιμένω να ακούσω τούτη την παράφραση της ρήσης του ΕΘΝΙΚΟΥ ΗΓΕΤΗ Τάσσου Παπαδόπουλου ( «Εἶμαι πρόεδρος, εἶμαι πλούσιος, ἔχω καρκίνο, δὲν πρόκειται νὰ κάνω πίσω! Στ’ ἀρχίδια μου!»)  και το περιμένω απο αυτόν εγώ και ολάκερη η Ελληνική Φυλή για ένα και μόνο λόγο, γιατί κάποτε είπε τα πράγματα με τό όνομα τους για τα αδέρφια μας στην Βόρειο Ηπειρο


Σωτήρης Ξενάκης -Ιfimerida.gr/
Άι στον αγύριστο κι εσείς και τα δανεικά σας..-

Έχουμε καταπιεί αμάσητα αυτά τα δύο τελευταία χρόνια όλα όσα μας υπέδειξαν οι δανειστές μας. Μισθοί πετσοκόπηκαν, συντάξεις μειώθηκαν φτάνοντας στα όρια της ανυπαρξίας, εργασιακά δικαιώματα θάφτηκαν,  νέα χαράτσια επιβλήθηκαν ακόμα και στο τελευταίο Ελληνικό σπίτι. Οι άνεργοι ξεπέρασαν εδώ και πολύ καιρό το ένα εκατομμύριο. Οι νέοι άνθρωποι αδυνατούν να βρουν δουλειά ούτε καν με εξευτελιστικούς μισθούς. Δεκάδες χιλιάδες μικρομάγαζα αλλά και πιο μεγάλες επιχειρήσεις έκλεισαν. Βιτρίνες-φαντάσματα χάσκουν σε κάθε -πάλαι ποτέ- εμπορικό δρόμο αλλά και στην τελευταία γειτονιά. Στα δυο αυτά χρόνια ακολουθώντας τις υποδείξεις αυτών που μας δανείζουν για να μην χρεοκοπήσουμε, οδηγηθήκαμε στην εξαθλίωση ενός τεράστιου τμήματος του Ελληνικού πληθυσμού.
«Δεν είναι έτσι. Δεν κάνατε όλα αυτά πού έπρεπε να κάνετε γι αυτό δεν βλέπετε αποτελέσματα» επιμένουν οι δανειστές μας. Μάλιστα κάποιοι Γερμανοί «φίλοι» μας είναι τόσο βέβαιοι ότι εμείς και μόνο φταίμε για τα χάλια στα οποία έχουμε φτάσει, που μας προτείνουν πλέον να τους παραδώσουμε και τυπικώς όσο έλεγχο της εθνικής κυριαρχίας μας έχει απομείνει.

Νομίζω, πώς όση υπομονή και καλή διάθεση να έχει κανείς, δεν μπορεί να καταπιεί αμάσητη κι αυτή την ξεφτίλα. Επιτροπεία και επισήμως δηλαδή προκειμένου να είναι βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε τα χρέη .

Το πώς θα επιβιώσουμε ως λαός...στα παλιά παπούτσια όσων έκαναν αυτή την πρόταση.
Αν λοιπόν επιμείνουν σε αυτή την ντροπιαστική για μια χώρα και ένα λαό ιδέα, η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι μόνο μία: Άι στον αγύριστο κι εσείς και τα δανεικά σας. Μπορούμε να εξαθλιωθούμε
και μόνοι μας, χωρίς αυτά...

20 σχόλια:

  1. Συγκρίνουμε ένα ΗΓΕΤΗ που έχει γράψει Ιστορία και έσωσε τη τιμή του έθνους με αυτούς που μας ξεφτίλησαν σαν Κράτος; Και μας περιφέρουν όπως τις αρκούδες οι Γύφτοι κάποιες παλιές εποχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν σύγκρινα είπα τι περιμένω και νομίζω και ολάκερη η Ελληνική Φυλή , απο ποιόν και γιατί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ Ακρίτα,αλλά δεν πιστεύω ότι θα σηκώσει ανάστημα,κάτι περίεργο συμβαίνει με τον Σαμαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Σαμαράς δεν είναι πλούσιος (η γυναίκα του είναι). Είναι πρόεδρος κόμματος μόνο και δεν έχει, απ' όσο ξέρω, καρκίνο..... Για τα περαιτέρω, πρέπει να μας εξηγήσει ο Χρήξστος τι εννοεί με το "κάτι περίεργο συμβαίνει με τον Σαμαρά" :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαμηλότατου επιπέδου παράφραση της ρήσης του αείμνηστου Τ. Παπαδόπουλου.

    Πάντως η "επίδειξη" γεννητικών οργάνων στην καθημερινότητα έχει εξηγηθεί και αναλυθεί επιστημονικά....

    Η "επίδειξη" γεννητικών οργάνων διαδικτυακά μπορεί να αποτελέσει νέο πεδίο ερευνών της ψυχοσύνθεσης του Ελληνα(ρα)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eλληνάρας και ο Καραισκάκης, θυμάμαι καλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν εχεις πρόβλημα με την ευπρέπεια τουλόγου να την αναζητήσεις σε αλλες στιγμές.

    Τωρα η αγανάκτηση για την καταρράκωση της πατρίδας μου εχει ξεπεράσει καθε όριο.

    Αυτη είναι η ψυχοσύνθεση μου, πίστη στην πατρίδα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Nativist,το προσεχές διάστημα θα δούμε έναν άλλο Σαμαρά,έτσι πιστεύω τουλάχιστον.Δεν μπορώ να γίνω πιο συγκεκριμένος ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Την ευπρέπεια του λόγου την αναζητώ παντού και πάντα.

    Αγανάκτηση ΝΑΙ, πανικό ΟΧΙ. Η απρέπεια στον λόγο συνήθως υποδεικνύει πανικό και ο πανικός είναι εχθρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ AegeanHawk

    Συμφωνώ. Μέχρις αποδείξεως του αντιθέτου, ούτε εγώ νομίζω ότι ο Τάσσος Παπαδόπουλος είπε ποτέ κάτι τέτοιο. Και τα περισσότερα που κολλούν στον Καραϊσκάκη, αβάσιμα είναι. Και οπωσδήποτε, ήταν άλλο το μορφωτικό τους επίπεδο. Κάποιοι ίσως συνδέουν τον πατριωτισμό, την γενναιότητα, ή την μαγκιά, με την βωμολοχία.

    Χρήστο,

    Άλλο Σαμαρά (στα 61 του;) ίσως δεις. Άλλη κατάσταση δεν πρόκειται να δεις, όσο κυβερνούν αυτοί που μάς πούλησαν. Διότι μ' αυτούς, θέλοντας και μη, θα κυβερνά και ο Σαμαράς και ο κάθε "Σαμαράς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Eίναι οι ίδιοι που τον έχουν κάνει και τρόπο ζωής , συνηθισμένες προκρούστειες λογικές

    Οσο για τον Καραισκακη και τον Τάσσος όχι δεν τα είπαν

    Είναι η Νέα Ιστορία στρογγυλοπιοιήσεων, συμψηφισμών , ωραιοποιήσεων και συνωστισμών

    Απλά να χετε πάντα κάτι να λέτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το να αποδεχτούμε την επιτροπεία είναι ξεφτίλα αλλά μέχρι τώρα ότι έχουμε αποδεχτεί είναι ξεφτιλισμένο γιατί απλά χάσαμε την ηθική μας και το δικαίωμα να κοιτάμε τα παιδιά μας στα μάτια . Το να φοβάται κάποιος είναι λογικό το να φοβάται το φόβο του είναι επικίνδυνο και ταξίδι χωρίς επιστροφή
    Ολοι τώρα λέμε :
    1. Μα είναι δύσκολο θέλει προσεκτικό σχεδιασμό.
    2 Θέλει και συμμάχους
    3 Πως θα τα καταφέρουμε τι είμαστε μπροστά στα οικονομικά ή στρατιωτικά θηρία εμείς
    Και όσοι δεν το λέμε το σκεφτόμαστε και όσοι δεν το σκεφτόμαστε το πράττουμε δια της σιωπής γιατί πρέπει να έχουμε τον καθημερινό επιούσιο και λυπόμαστε για τους ανέργους και τους αστέγους και αυτός ο φόβος μας κάνει πιο αδύνατους γιατί δεν θέλουμε να καταντήσουμε σαν αυτούς...Και όποιος πει ότι δεν λυπάται και δεν φοβάται θα είναι ψεύτης …και όλο και πιο μέσα στο καβούκι και όλο πιο κάτω το κεφάλι…Και κάθε μέρα όλο και χειρότερα..Επαναστατούμε στα πληκτρολόγιο και χαϊδεύουμε τον όποιο εργοδότη είτε λεκτικά είτε με την σιωπή …Εργοδότης είναι και ο πολιτικός μας .Βλέπετε άλλαξαν οι ισορροπίες που κάποτε λέγαμε ότι οι πολιτικοί είναι οι υπάλληλοί μας .
    Τώρα απλά είμαστε οι δούλοι τους και είναι οι υπάλληλοι για τους φίλους τους...
    Αρα για πιο Παπαδόπουλο να μιλήσουμε δεν θεωρώ ότι έχουμε το δικαίωμα καν όχι να τον συγκρίνουμε να τον θέτουμε σε συζήτηση με άλλους.
    Οσο για τον Σαμαρά τι να πω αφήνω την ιστορία να τον κρίνει.Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μας σώσει κανείς από όσους φέρθηκαν με τέτοια απαξίωση στον Ελληνικό λαό και με υποταγή στους εχθρούς του.
    Είμαι σίγουρη πως πιο εύκολα θα με σώσει στα οικονομικά ο περιπτεράς της γειτονιάς μου παρά όλοι οι δημόσιοι χαρτογιακάδες, όλων των χρωμάτων, που όλο σχεδιάζουν , αλλά σίγουρα όχι υπέρ του λαού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Ακρίτα

    Εγώ αμφισβητώ ότι ελέχθησαν. Δώσε μου τις πηγές σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ..."Kαι στο μουνί της πουτάνας του να κρυφτεί, θα βάλω τον
    πούτσο του Mεταξά να τον ξετρυπώσει". Ποιός το είπε, πότε και Γιατί?

    ...Από τις συγκλονιστικότερες στιγμές, όπως μας τις μεταφέρουν τα “Επίκαιρα”:
    Απόσπασμα με πρωταγωνιστή τον Τάσσο Παπαδόπουλο…
    «…Η περίοδος που προηγήθηκε και ακολούθησε το Σχέδιο Ανάν ήταν γεμάτη εντάσεις. “Η Βρετανία για να πιέσει τον Τάσσο, έβαλε βέτο στη συμμετοχή της Κύπρου στον οργανισμό για τον Εύξεινο Πόντο (ΟΣΕΠ) και η Ελλάδα, σε απάντηση της πρόκλησης, έβαλε διά του Στυλιανίδη βέτο στη συμμετοχή της Βρετανίας στον ίδιο οργανισμό.
    Όταν ο Κύπριος πρόεδρος είδε από κοντά τον Έλληνα υφυπουργό Εξωτερικών, αφού τον ευχαρίστησε για την ελληνική στάση, του είπε: “Είμαι πρόεδρος, είμαι πλούσιος, έχω καρκίνο, δεν πρόκειται να κάνω πίσω! Στ’ αρχ..ια μου!”. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά.
    Το σχέδιο δεν πέρασε»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "AegeanHawk : Την ευπρέπεια του λόγου την αναζητώ παντού και πάντα.
    "

    Βρε δεν μας παρατάτε με τον καθωσπρεπισμό σας . Κρύβεστε πίσω από προσποιητές συμπεριφορές κι απ΄ένα χαρακτήρα επίπλαστα ευγενικό ... υιοθετείτε μια κομψή φρασεολογία με δυσνόητες λέξεις και ορολογίες άγνωστες στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα , ικανοποιώντας έτσι τον εγωισμό σας και την αλαζονεία σας ... καθοδηγείτε παράλληλα τον ακροατή ή τον αναγνώστη σας στο να παρακολουθήσει μια (δήθεν) επίδειξη γνώσεων απ΄την οποία δεν θα αποκομίσει τίποτε ... επίδειξη που στην ουσία , είναι η απηνής αήθη επίθεση της (υποτιθέμενης) άριας τάξης απέναντι στους υποτελείς τους , στους κατώτερους , στους χωριάτες ...

    Χάρισμά σας λοιπόν η "ευπρέπεια" καθώς επίσης και ο ακόλουθος στοίχος του Ελύτη :
    Σελδζούκοι ροπαλοφόροι καραδοκούν.
    Χαγάνοι ορνεοκέφαλοι βυσσοδομούν.
    Σκυλοκοίτες και νεκρόσιτοι κι ερεβομανείς
    κοπροκρατούν το μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η φράση που αναφέρεις αποδίδεται στον Καραϊσκάκη (και αυτή). Οι βωμολοχίες του Καραϊσκάκη είναι κάτι σαν τις "προφητείες" του Γέροντος Παϊσίου. Ό,τι θέλουν τον βάζουν να έχει πει! :-)

    Το άλλο το κάνω δεκτό, αφού δεν έχω διαβάσει τα "Επίκαιρα", τεύχος 112, σελ. 15 :) Όλος ο ιστοχώρος το αναπαράγει από το http://logia-starata.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και ο Νασιός σε αυτούς? δες τι πηγές αναφέρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "Kαι στο μουνί της πουτάνας του να κρυφτεί, θα βάλω τον
    πούτσο του Mεταξά να τον ξετρυπώσει". Ποιός το είπε, πότε και Γιατί?

    Κατόπιν ενδελεχούς μελέτης της Ιστορίας, βρήκα ότι αυτό το είχε πει ο Ελευθέριος Βενιζέλος για τον Ζαχαριάδη και ... πραγματοποίησε την απειλή του! :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Για δες και εδω:
    http://library.antibaro.gr/text/History/1821/%E1%F1%F7%E5%DF%E1/1821%20%EA%E1%E9%20%F3%E5%EE.txt

    Ο Ζαχαριάδης ήταν πράκτορας (ΚΑΙ) των Αγγλων αυτο τα λέει όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το έχω δει. Ο Ζαχαριάδης ήταν πράκτορας, .... γενικώς ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.