28/4/18

Ο ΥΠΕΞ του "Αττίλα" και της εισβολής στο Αφρίν, Τσαβούσογλου: Παράνομη μια στρατιωτική λύση στη Συρία

Η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν πρέπει να βοηθήσουν τη Δαμασκό να καθαρίσει τη Συρία από τους τρομοκράτες, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη διάρκεια συνάντησής του στη Μόσχα με τους ομολόγους του από την Τουρκία και το Ιράν.Στην ίδια συνάντηση, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε πως οποιαδήποτε στρατιωτική λύση στη Συρία θα ήταν παράνομη και μη βιώσιμη, ενώ τόνισε πως η χώρα του, η Ρωσία και το Ιράν θα μπορούσαν να συνεργαστούν για να βοηθήσουν τον συριακό λαό και πως χρειάζεται μια υπάρξει μια νέα ώθηση για την επίτευξη πολιτικής λύσης.
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν συνεδριάζουν σήμερα στη Μόσχα αναζητώντας μια διευθέτηση της σύγκρουσης στη Συρία.


Η Μόσχα και η Τεχεράνη, που υποστηρίζουν τη Δαμασκό, και η Άγκυρα, που υποστηρίζει σύρους αντάρτες, είναι οι ανάδοχοι της διαδικασίας της Αστάνα, η οποία επέτρεψε κυρίως τη δημιουργία στη Συρία τεσσάρων «ζωνών αποκλιμάκωσης».

Όμως η αναζήτηση μιας διευθέτησης της συριακής σύγκρουσης, η οποία από το 2011 έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 350.000 ανθρώπους, καθυστερεί κυρίως λόγω των αντιφατικών συμφερόντων της Μόσχας, της Άγκυρας και της Τεχεράνης και τις διαφορές όσον αφορά την τύχη του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Η προηγούμενη συνάντηση κορυφής των τριών χωρών χρονολογείται από τις αρχές Απριλίου στην Άγκυρα. Οι πρόεδροι Βλαντίμιρ Πούτιν, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Χασάν Ροχανί είχαν δεσμευθεί να συνεργασθούν για την επίτευξη μιας «βιώσιμης κατάπαυσης του πυρός» στη Συρία.
ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Ενω η στρατιωτική λύση (εισβολη) στη Κυπρο δεν ειναι παράνομη και μη βιώσιμη.
    Ακουει τι λει ο Τουρκομογγολος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.